Skocz do zawartości

Oławskie wędkarzyki .

Rekomendowane odpowiedzi

No ładnie tylko człowiek do pracy pojedzie i już bez niego piją , wstydzicie się panowie :D .

Krystiano :)  następnym razem oprócz spiningów zabieramy po gruntówce i karimaty bedemy w podOławskim buszu nocować :D tylko przywieź Bierutowianke B)  cobyśmy w nocy nie pozamarzali :D :D :D

Zbyszek,zabierzmy lepiej tylko po tej jednej gruntówce.... B) wolę jednak połamać gruntówkę (tfu!) niż jakiegokolwiek spina... :o ;) a karimaty nie będą potrzebne,nie zauważymy ich braku... :D rano troszkę trauma będzie,ale damy radę... :D :D :D Tomy,zapraszamy,obiecuję,że same "szczyty" załatwię.. ;) pzdr

Zbyszek,zabierzmy lepiej tylko po tej jednej gruntówce.... B) wolę jednak połamać gruntówkę (tfu!) niż jakiegokolwiek spina... :o ;) a karimaty nie będą potrzebne,nie zauważymy ich braku... :D rano troszkę trauma będzie,ale damy radę... :D :D :D Tomy,zapraszamy,obiecuję,że same "szczyty" załatwię.. ;) pzdr

O ja j.....e  co to by było :D :D :D nie daj boże jakieś foty na forum by przesiąkły  :lol: i trzeba by było do Angoli wyjechać  :lol:  :D .

Ale w zasadzie to tam też ciekawe rybki są :D

post-49788-0-54168700-1370558412_thumb.jpg

a i najważniejsze,ze spinningami w domu zostają aparaty oraz wszelkie inne urządzenia rejestrujące dźwięk,obraz itd,,,, ;) :D no rybki konkretne tam są,ale widzę,że to takie,które "kochają facetów drukowanych na banknotach NBP,,," :o ;) :D pzdr

• 1 miesiąc temu...

Dziś cały dzionek dopasowywałem stery do różnych wersji robala :) .

post-49788-0-85310400-1373477804_thumb.jpg

Żmudne to zajęcie okrasiło kilka rybek ,

post-49788-0-33295600-1373477970_thumb.jpg

przede wszystkim kleni i tu me zdziwienie niektóre z ryb pełne były mleczu czyżby kilkukrotnie przechodząca wysoka woda przeszkodziła kleniom w odbyciu  tarła :unsure: ? Czy ktoś miał podobne przypadki ?

• Like 1

Dziś cały dzionek dopasowywałem stery do różnych wersji robala :) .

attachicon.gifIMG_0014.JPG

Żmudne to zajęcie okrasiło kilka rybek ,

attachicon.gifIMG_0006.JPG

przede wszystkim kleni i tu me zdziwienie niektóre z ryb pełne były mleczu czyżby kilkukrotnie przechodząca wysoka woda przeszkodziła kleniom w odbyciu  tarła :unsure: ? Czy ktoś miał podobne przypadki ?

ja dzis polapalem troche rybek i tez w moich egzemplarzach wystapil mlecz..... i tez mialem rozkminke w tym temacie

swoja droga fajowe robale 

Larwy są apetyczne, @wedkarzyk1 jak będzie nadmiar to chętnie coś zakupię :)

Miałem dopracować je do czerwca <_<  , lecz niestety firma robiąca formy trochę pokpiła sprawę dość ze niedokładnie wykonali odwzorowanie powierzonych modeli , to na dodatek sam musiałem wykonać polerkę gniazd i przesunąć kołki do mocowania drutu :angry: . Uciekł cenny czas a w przypadku tych przynęt to ważne bo ^_^ latem są dużo bardziej skuteczne niż w chłodniejszych porach roku .

W tym roku nie trafią do szerszej sprzedaży , powstanie jedynie kilka krótkich serii dla przyjaciół i stałych klientów ^_^ .

Niemniej jednak jeśli nie przeszkadza ci ze mają tylko dwie warstwy lakieru i ręcznie oszlifowane stery to reszta na priv :ph34r: .

No cóż, jakoś przełknę te niedoróbki i jawne uchybienia produkcyjne ;).

Zawsze można poczekać na wersję finalną ;)  , testowe mają krótki żywot  ^_^ najczęściej są męczone aż do zerwania  :lol: ograniczenie cyklu produkcyjnego do minimum materiałowego i czasowego przede wszystkim :) , daje im tę swobodę ze dosłownie mogę nimi nęcić :D :D :D i serce ani kieszeń nie boli ^_^ zbytnio  :lol:  :D  .

• Like 1

najlepsza była wersja chyba marcowa,gdy razem łaziliśmy za kleniem z soplami zwisającymi z nosa do pasa...ale wobek chodził i jak widać doczekał się "masówki"... ;) :D :lol:

Masz racje , paskudne piankowe golasy , na szprycowane i poowijane w różnych miejscach ołowiana lametą :lol: :D .

De facto znowu muszę zwalić na pracownie

CNC . Uprościli sobie troszkę robotę , nieznacznie lecz jednak naciągnęli i rozprostowali robala to co już miałem i było dopracowane zmieniło się zupełnie <_< . Musiałem się nie źle nagłowić jak zrobić to samo inaczej  :blink: .

Korekty jeszcze na pewno będą na razie jest tak ^_^ : 30mm  2,5 g tonący ;) smużak :D  .

Dla tych co nie widzieli jak to działa :) ?

Wpada do wody i tonie :D   //jak gąsienica która wpadła do wody //

Ale ;) wystarczy zamknąć kabłąk i powolutku zwijać prawie pionowo idzie do góry .

Z doświadczenia już wiem ze im wolniej tym skuteczniej ^_^ ,  już niezbyt bystry prąd pomaga . I można zatrzymać robala w miejscu lub nawet ciut mu odpuścić i pozwolić zanurzyć się pod wodę . Wiele razy po wznowieniu podciągania było łup :D . Choć naprawdę wystarczy zarzucić i tylko wolniutko zwijać :) bo tak miało być w zamyśle prosta intuicyjna obsługa ;) robal żyje własnym życiem i to się sprawdza :D .

Bawiłem sie też z wersją na stojącą wodę ale to z przymusu :lol: , po prostu stany Dolnośląskich rzek i rzeczek były szalone  puki co odłożony na półeczkę . Pewnie na niedługo jak patrzę za okno :lol: .

• Like 1

• 3 tygodnie później...

Wobler super się zapowiada, bo widać, że wiesz czego szukasz w przynęcie. A opis prowadzenia robaczka - malina. ;)

Dzięki wielkie :) . Uwielbiam jak się łechta moje próżne ego :D :D :D .

A teraz poważniej troszkę odkurzyć wątek trzeba :lol: .

Wormy i  ich cztery zdecydowanie najłowniejsze wersje kolorystyczne B) , niestety nie potrafię uchwycić kompakcikiem  opalizacji  :(  .

Oczywiście wszelkie wariacje na życzenie są możliwe , lecz według mnie nic lepiej roboty nie zrobi   :D .

post-49788-0-65741500-1375003636_thumb.jpg

I już starsze moje ukochane  '' big hady '' :wub: .

post-49788-0-66997800-1375004212_thumb.jpg

• Like 2

• 2 tygodnie później...

...Wormy i  ich cztery zdecydowanie najłowniejsze wersje kolorystyczne B) , niestety nie potrafię uchwycić kompakcikiem  opalizacji  :(  .

Oczywiście wszelkie wariacje na życzenie są możliwe , lecz według mnie nic lepiej roboty nie zrobi   :D .

U la la, bon apetit.

Zbyszek mam nadzieję że smaczności jeszcze Ci zostały ?

Zdjęcia nie oddają dopracowania robali - robota zegarmistrzowska! Opalizacja na poziomie HARD :D w sobotę będziem smużyć :)

Dzięki wielkie ^_^ .

Zbyszek wobki piękne mam pytanko jak nazywają się te czerwonawe kotwiczki które uzbrajałeś wobki swego czasu?

A chyba chodzi ci o EagleClaw L934RG niestety ten model jest już nieprodukowany :(.

A nie polecam tych produkowanych na rynek europejski ;) .