badtobone Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Nypel (czyli sutek) Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Mi najbardziej się podoba nazwa: "Rzeczona paskuda" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Ociosanek niczym z filmu Mały Otik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Jakoś czyste zło przylgnęło do nich Oto moje propozycje: Zjawa Szkarada Gul - Ale nie ten gardłowy - zły duch, demon, zwykle rodzaju żeńskiego, pojawiający się pod postacią zwierząt. Demon Szatan - siateczka kojarzy mi się z tą na pogdrzybkach i prawdziwkach (szatanach) Upiór Psotnik Hiena Kurara - trucizna wytwarzana z wyciągu kory Toniak Utopiec Ale można inaczej, tak dla ocieplenia wizerunku: Dwucalak HaDwaO PS. Jakoś się w tym odnajduje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Tak kwiatki po pierwszych próbnych kolorkach wyglądają Fotki na szybko zrobione w drodze do pracy na ławce dworca kolejowego kurde czemu doba niema tak z dziesięć godzin więcej , może mniej by tego pośpiechu było 2014-12-24_004707.pngPięknie dopracowane korpusy! Zegarmistrzowska robota :-) Czekam na zdjęcia końcowe. PozdrawiamM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Klapek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Kruszyna, groszek, zefirek, szerszeń, dziad, trampek, żulek, moczymorda (jeśli dobrze zygzakuje), gieroj, oławski cwaniaczek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamekkp Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Dzięki Panowie miło ze jeszcze komuś oprócz mojej żony podoba się mój styl .żinka lub żonka ( nic wspólnego z paskudą) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 No ok chwilami byłem blisko wypuszczenia telefonu z ręki , fantazja polaka jest ponad europejską przeciętną . Pierwsze typy już mam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Bardzo lubię wobki w takich glapkowatych kształtach. Mam kilka podobnych ino mniejszych w pudełeczkach pstrągowych i kleniowych. Zbyszku bardzo ładne wobleki, dobra czysta robota, aż się chce od razu takie mieć w pudełku A co i ja zaproponuję może się uda bo jedna przegródka w pudełeczku pstrągowym jest wolna po ostatnim wyjeździe. Jeżeli przeznaczenie wobka to małe siurki i strumyki niech będzie "Stream Hunter" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 (edytowane) To może po prostu "siurek" lub "ciurek" Edytowane 7 Stycznia 2015 przez coma 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Dla mnie to po prostu krąpik... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Hoho Zbyszek, a może by tak Storczyk ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon@ Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Ja proponuję "Stworek" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 (edytowane) To może po prostu "siurek" lub "ciurek" Siurek brzmi mało wiarygodnie, wobler ma raptem 5 cm. No i jak tu potem chwalić autorowi jego dzieło - "słuchaj, dzisiaj rano miałem potężne uderzenie w siurka..." Edytowane 7 Stycznia 2015 przez Dagon 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Siurek brzmi mało wiarygodnie, wobler ma raptem 5 cm. No i jak tu potem chwalić autorowi jego dzieło - "słuchaj, dzisiaj rano miałem potężne uderzenie w siurka..."Albo jeszcze lepiej: "nie uwierzysz jaka gruba mamuśka siadła mi dzisiaj na siurka" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 (edytowane) Z tymi dwuznacznymi nazwami przynęt zazwyczaj jest męka, a czasem niezły ubaw.Jeden z kolegów, mający także w tym dziale swój wątek, od wielu lat ma w ofercie woblera o wdzięcznej nazwie "mały".Nawet gdy człowiek nie chce, grzecznie zapytany, musi przecież odpowiedzieć na co ryba wzięła - na "małego". Żeby nie było samego świntuszenia - zaproponowałem kiedyś nazwę woblera kleniowego jednemu koledze, ale wzgardził, bo wolał po angielsku, to może tu przejdzie - Zwarek. Edytowane 7 Stycznia 2015 przez Dagon 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrklim Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Na lokalny patriotyzm: Odrol, Oławiak, Ewentualnie - powierzchniowe - Górnoślązak, głęboko schodzące - Dolnoślązak .Pozdrawiam. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 (edytowane) Dostałem jeszcze takie zgłoszenie mememesem Ja je......... Chłopaki dajcie namiary na swojich dilerów Edytowane 9 Stycznia 2015 przez wedkarzyk1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 (edytowane) Moja propozycja: Razor/ Azor Nie tylko imie psa... a co taki wobek nie zasługuje na taką nazwę??? :D Edytowane 9 Stycznia 2015 przez Wil 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 (edytowane) To ja jeszcze dorzuce, ale tak bez dopalaczy : rubin, duszek, kurek, orka Zauważyłem że Twoje nazwane już woblery zaczynają się na L (larwa, landrynka) - nie wiem czy to zamierzone - ale tak też próbowałem kombinować. Efekty szkoda tu wypisywać Ale żeby jednak coś na L było dorzucam jeszcze - Lucjan PS. wydaje mi się jednak że najwięcej mówiąca nazwa to jak zaproponował @tomasxt - krąpik, ew oławski krąpik Edytowane 9 Stycznia 2015 przez peekol 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 A ja bym został przy nazwie "glapka" ewentualnie dorzucił przedrostek "oławska" Oławska glapka, każdy wie kogo woblerek i jaki woblerek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrmr Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Oławski GOLIAT 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Mnie jakoś pasuje nazwa Gibas." Na co wziął ? Na Gibaska 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil vfr Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Ja proponuję: Lisek ,no i nawet jest na L 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi