Skocz do zawartości

Oławskie wędkarzyki .

Rekomendowane odpowiedzi

Jakoś czyste zło przylgnęło do nich 

Oto moje propozycje:  :)

Zjawa

Szkarada

Gul - Ale nie ten gardłowy ;)  - zły duch, demon, zwykle rodzaju żeńskiego, pojawiający się pod postacią zwierząt.

Demon

Szatan - siateczka kojarzy mi się z tą na pogdrzybkach i prawdziwkach (szatanach)

Upiór

Psotnik

Hiena

Kurara - trucizna wytwarzana z wyciągu kory

Toniak

Utopiec

Ale można inaczej, tak dla ocieplenia wizerunku:  B)

Dwucalak

HaDwaO

PS. Jakoś się w tym odnajduje  :D

• Like 1

Tak kwiatki po pierwszych próbnych kolorkach wyglądają ^_^

Fotki na szybko zrobione w drodze do pracy na ławce dworca kolejowego :lol: kurde czemu doba niema tak z dziesięć godzin więcej , może mniej by tego pośpiechu było :D

2014-12-24_004707.png

Pięknie dopracowane korpusy! Zegarmistrzowska robota :-)

Czekam na zdjęcia końcowe.

Pozdrawiam

M

• Like 1

Bardzo lubię wobki w takich glapkowatych kształtach. Mam kilka podobnych ino mniejszych w pudełeczkach pstrągowych i kleniowych.

Zbyszku bardzo ładne wobleki, dobra czysta robota, aż się chce od razu takie mieć w pudełku :)

A co i ja zaproponuję może się uda :) bo jedna przegródka w pudełeczku pstrągowym jest wolna po ostatnim wyjeździe.

Jeżeli przeznaczenie wobka to małe siurki i strumyki niech będzie "Stream Hunter"

• Like 1

Z tymi dwuznacznymi nazwami przynęt zazwyczaj jest męka, a czasem niezły ubaw.

Jeden z kolegów, mający także w tym dziale swój wątek, od wielu lat ma w ofercie woblera o wdzięcznej nazwie "mały".

Nawet gdy człowiek nie chce, grzecznie zapytany, musi przecież odpowiedzieć na co ryba wzięła - na "małego". :)

Żeby nie było samego świntuszenia - zaproponowałem kiedyś nazwę woblera kleniowego jednemu koledze, ale wzgardził, bo wolał po angielsku, to może tu przejdzie - Zwarek. :D

Edytowane przez Dagon
  • Like 2

To ja jeszcze dorzuce, ale tak bez dopalaczy ;) : rubin, duszek, kurek, orka

Zauważyłem że Twoje nazwane już woblery zaczynają się na L (larwa, landrynka) - nie wiem czy to zamierzone - ale tak też próbowałem kombinować. Efekty szkoda tu wypisywać ;) Ale żeby jednak coś na L było dorzucam jeszcze - Lucjan ;)

PS. wydaje mi się jednak że najwięcej mówiąca nazwa to jak zaproponował @tomasxt - krąpik, ew oławski krąpik

Edytowane przez peekol
  • Like 1