Skocz do zawartości

Oławskie wędkarzyki .

Rekomendowane odpowiedzi

Kilka ostatnich dni sen z powiek spędzał mi nowy projekcik jerk/cykada . Jak może widać na poniższej focie z kalkulatora przynęta wyposażona w dwa oczka do mocowania linki ,

post-49788-0-31113600-1417967209_thumb.jpg

- dolne przeznaczone do klasycznego jerkowania . Prowadzony jednostajnie troszkę kluczy odbija i leniwie się kolebie podszarpywany błyska bokami wpada w furie wachnięć odbija to w prawo to wlewo i takie tam mnie się podoba  :lol: choć specem , przyznam się nie jestem ^_^  i jeszcze się uczę tej jakże ciekawej metody prezentacji .

- opad wprawia przynętę w lusterkowanie choć wyrażniejsze na górnym oczku .

- na oczku górnym praca typu rattlin cykada , dość szeroka dobrze wyczuwalna . 

• Like 3

Teraz okazja jest, kupię WW :clappinghands: i po autograf się zgłoszę , a potem na sandacze :)

Tak tak potem kwiaty pamiątkowa fotka :D :D :D :D

Za moimi plecami umawiacie się?

Za plecami , ale całkiem jawnie :D .

Kolejny celebryta nam wyrósł na jerku ;) :lol:

Sraty taty :lol: ty mi lepiej powiedz jak się na łódkę w grudniu ubrać :D .

Kilka ostatnich dni sen z powiek spędzał mi nowy projekcik jerk/cykada . Jak może widać na poniższej focie z kalkulatora przynęta wyposażona w dwa oczka do mocowania linki ,

attachicon.gif20141207_160134.jpg

- dolne przeznaczone do klasycznego jerkowania . Prowadzony jednostajnie troszkę kluczy odbija i leniwie się kolebie podszarpywany błyska bokami wpada w furie wachnięć odbija to w prawo to wlewo i takie tam mnie się podoba  :lol: choć specem , przyznam się nie jestem ^_^  i jeszcze się uczę tej jakże ciekawej metody prezentacji .

- opad wprawia przynętę w lusterkowanie choć wyrażniejsze na górnym oczku .

- na oczku górnym praca typu rattlin cykada , dość szeroka dobrze wyczuwalna . 

Ładny kwiatek  :lol:

• 3 tygodnie później...

Że tez mrozy zapowiadają :(

Może jednak uda się "w naturze" obejrzeć? ;)

Piotrze do maja masa czasu  ;)  :D . Marzyły mi się jeszcze jakieś rybki przed końcem roku , i niby od dziś mam wolne :) choć już wiem ze jeżeli się uda to dosłownie na 2-3godziny :( zarobiony jestem <_< .

Genialnie wyglądają :-) świetny wzór kształt i starannie wykonane elementy skrzeli, aż żałuję że nie mam takiego w pudełku :-P

A dziękuje bardzo , przed sezonem będą u Mateusza i Michała na sklepie w bardzo atrakcyjnej cenie :D https://www.facebook.com/pages/Predator-Fishing/587260987951285?sk=timeline

Kawał dobrej roboty Zbychu ;)

Precyzja w każdym calu.

Dzięki :) .

Kilka fotek z dedykacją dla Doktorka :ph34r: Jakoś nie możemy się zgrać na rybasy ;) a chętnie zobaczyłbym wszystkie fotki z Szwedzkiego zlotu Jerkbaita :D . Coś podejrzewam ze nie chce aby mi żyłka pękła  :lol: .

post-49788-0-13409400-1420292033_thumb.jpg

post-49788-0-43996400-1420292191_thumb.jpg

post-49788-0-91248200-1420292303_thumb.jpg

Kojarzysz Piotrze :ph34r: :D .

Edytowane przez wedkarzyk1
  • Like 3

Dzięki :) .

Kilka fotek z dedykacją dla Doktorka :ph34r: Jakoś nie możemy się zgrać na rybasy ;) a chętnie zobaczyłbym wszystkie fotki z Szwedzkiego zlotu Jerkbaita :D . Coś podejrzewam ze nie chce aby mi żyłka pękła  :lol: .

Kojarzysz Piotrze :ph34r: :D .

Coś mi się jakoś przypomina ;)

Przepraszam, niespodziewane kłopoty :(

Fotki - oczywiście masz jak w banku :)

• Like 1

Fajowe glapki!

Do tej pory kojarzyłem Twoje woblerki wyłącznie z jajowymi landrynkami ;)

Jak pracują?

Taka klasyczna glapka jest wręcz idealna do kombinowania , zdobić można praktycznie każdy rodzaj pracy :) .

Akurat te będą miały wyraźną i szeroką pracę ogonową . Ster gięty alla shad shallow czyli oczko w miejscu gięcia , wymusza to takie łódeczkowanie... :huh: bo nie wiem jak to opisać woblerek bardziej błyska boczkami . Tak ustawione przyniosły mi w zeszłym roku dużo rybek :) . Nie są zbyt selektywne , czyli rzucałem między klenie i łapałem pilnującego ich szczupaka  :lol: ale kleniki tyż nie gardziły i kończę bo przechwale :D .

Na gotowo 5cm 2,8g swobodnie opadają na około metr czyli neutral , przeznaczenie ciurki siurki .

• Like 1

Dzięki Panowie miło ze jeszcze komuś oprócz mojej żony podoba się mój styl :lol: .

Byłem dziś poustawiać troszkę woblerków . Warunki fatalne wiało niemiłosiernie wysoka falka uniemożliwiła np ustawienie lekkich smużaków <_< zresztą trudno obserwować pracę woblera przy sfalowanej powierzchni wody :( , ale ogólnie zadowolony jestem wszystko chodzi według ustalonego planu :) . Prócz jednej jedynej glapki która okazała się pływająca :mellow: zapewne jakiś bąbelek gazu w strukturze pianki  :D .Tak być nie może więc znalazłem dla bubla chytry plan zastosowania . Otóż ten i kilka jeszcze moich woblerków zostaną nagrodami w konkursie na nazwę dla glapki :) . Czas start :D rozstrzygnięcie w przyszłą niedzielę ;) .

post-49788-0-69202200-1420405305_thumb.jpg

Rzeczona paskuda  :ph34r: 

Edytowane przez wedkarzyk1
  • Like 2