Skocz do zawartości

MUCHOWA WYPRAWA JERKBAIT 2018 MALSELV-BARDU

Kacper.K

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Weźcie tam kurła łówcie a nie kręćcie ... czasu na to szoda ... kręcić to będziecie w kraju po powrocie ...  :rolleyes:

Jak widzę ładne ryby to do tej ładniejszej pci też ciągną bardziej ...

Super relacja na bieżąco.

Powodzenia i połamania.

Zazdraszczam i pozdrawiam.

• Like 1

Wczoraj nie było wpisu, bo musiałem odreagować stratę łososia, którego oceniliśmy na 8-10kg... Ryba się spławiła, podałem mu kilka minut później sunray Shadow z niebieskim flashem i huknął. Pierwszy raz w życiu widziałem ponad 50 metrów podkładu za wędką. Ten moment gdy odjeżdża, a Ty zastanawiasz się czy aby na pewno wszystkie węzły wytrzymają jest bezcenny. Po ok 7 minutach walki po prostu mucha wypadła mu z pyska.

Na pocieszenie złowiłem wcześniej lipienia 54.5cm

079599c51daff84d922d665691a3287d.jpgc64f4404c85cd6e74af35c879e9d05db.jpg

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka

• Like 15

Dziś (w zasadzie to już wczoraj) był ostatni dzień łowienia. Jak zwykle czas minął za szybko... Łącznie złowiliśmy ok 500-550szt lipieni, z czego większość miała powyżej 40cm. Łowiliśmy w większości na suchą muchę. Ryby bardzo silne, nawet sanowe nie mogą się z nimi równać.

Po powrocie przyszykuje relację, tam zamieszczę więcej szczegółów.

Moje największe ryby dziś:

Lipień 49cm

Pstrąg 50cm, był jeszcze jeden znacznie więcej ale po odjeździe odpadł z haczyka #16.

Ilościowo ponad 30szt.f7ce08b5662696d56e0d878c7bbc3bb1.jpg0c8e42587f1531f7de5a68962224a277.jpg

• Like 14

Jestem już w domu. Część ekipy jeszcze jedzie.

Było fantastycznie... Aż mam depresję związaną z powrotem do rzeczywistości, znacie jakiegoś psychologa ;)?

Daję sobie tydzień-dwa na odpoczynek, ugaszenie pożarów w pracy i biorę się za artykuł.

• Like 3

Marcin, przygoda świetna. Mieliśmy dużo szczęścia - pogoda nam się ustabilizowała (2 tyg wcześniej padał śnieg), woda opadała więc ryby na braniu. Komary dopiero budziły się do życia, podczas przystanku na jedzenie w szwedzkiej laponii komarów było już gęsto. Ryby zbierały sucharka aż miło. 

Miałem wielkiego łososia na kiju - jak na pierwszy dzień łowienia łososi w moim życiu to i tak uważam, że to sukces. Nauczył mnie pokory i szacunku do tej ryby oraz wszczepił we mnie wirus salmonellozy.. ;)

W drodze powrotnej mieliśmy trochę przygód, ale wyszliśmy z nich obronną ręką i dojechaliśmy szczęśliwie do Polski :)

• Like 5

Ja też już w domu. Dzięki wszystkim za super towarzystwo.

Zastanawiam się co było fajniejsze - widoki, zbiórki sucharów, siła tych lipieni czy "wieczorne" rozmowy przy imadle i specjałach serwowanych przez kucharzy.

Dopiero godzina w domu a już tęsknie.

Edytowane przez Białek
  • Like 5

• 3 tygodnie później...

Mam pytanie czy czesto organizujecie takie wyprawy? I czy jest opcja na jedna z nich sie z wami zabrac

Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka

Teoretycznie tak ,musisz śledzić forum bo kto pierwszy ten lepszy.

http://jerkbait.pl/topic/104074-wyjazd-muchowy-z-jerkbaitpl-norwegia-rejon-malselv-bardu-2906-6072018/

Wyprawy organizujemy co roku. W większości są to wyjazdy spinningowe/castingowe, ale od 2 lat organizujemy też muchowe.

Jak będzie w przyszłym roku ? Tego jeszcze nie wiemy. Trzeba śledzić forum, od przyszłego roku wrzucać będziemy informację o zapisach wcześniej - tak aby każdy mógł się przespać z decyzją i wówczas szybko wpisać się na listę.

Na dniach pojawi się relacja z tej wyprawy. Bądźcie czujni !