Pride Opublikowano 30 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2018 W życiu bym nie przypuszczał, że założę kiedyś ten wątek Na robienie woblerów czasu brak, rzeka za mocno trącona - został las. Wypad w ciemno, nie miałem żadnych doniesień czy już rosną czy jeszcze za wcześnie. Udało się uzbierać około 30 sztuk ceglaków + jednego botowiska szlachetnego. 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaon Opublikowano 30 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2018 Ależ ładny ten prawdziwek na tle gniewusów. Grzyby pewnie się sypną... mokro i ciepło???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrthc Opublikowano 30 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2018 Pride gdzie byłeś? Ja się wybieram na Bednarke w tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 30 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2018 Pride gdzie byłeś?Ja się wybieram na Bednarke w tygodniu.Łysula w Dominikowicach Momentami zbierałem niemal na pionowych zboczach, wypad na grzyby zamiast siłowni 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 30 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2018 Grzyby są.... Ale jeszcze w małych ilościach... Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrthc Opublikowano 30 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2018 (edytowane) Łysula w Dominikowicach Momentami zbierałem niemal na pionowych zboczach, wypad na grzyby zamiast siłowni Też kojarzę gdzie .Bardziej Bednarke, Rozdziele, Wapienne i dalej Sekowa i Magure. Oj piękne rydze tam zbierałem zeszłego roku , oj piękne Edytowane 30 Czerwca 2018 przez rrthc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 30 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2018 U nas, na wschodzie, pojawiły się prawdziwki w maju, jeszcze przed suszą. Ale dużo mniej niż w poprzednich latach. Było też trochę kurek.Ale niestety, nastała susza...Byłem dzisiaj w lesie, kompletna pustka. Ostatnie niewielkie opady sytuacji nie poprawiły.Ale z drugiej strony, tyłu malin w lesie nigdy nie widziałem???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 30 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2018 Na północnym zachodzie też susza i o grzybach można zapomnieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 U mnie na południowym mazowszu jak narazie tylko kurki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 Poważnie, zbieracie "ceglaki" ? Grzyby ładne, dobrze przygotowane są podobno całkiem smaczne ale ryzyko poważnej sraczki i ew. powikłań mnie przynajmniej odrzuca od zabierania ich do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁYSY0312 Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 Byłem wczoraj z żoną na długim spacerze po lasach w okolicach Skierniewic. I nic.... sucho, i jeszcze raz sucho. Ani jednego grzybka nawet nie jadalnego coby oczy ucieszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 1 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 Jadam ceglaki od 10 lat i jeszcze nigdy po ich zjedzeniu nie odczułem żadnych skutków ubocznych oczywiście poza bólem brzucha w przypadku przejedzenia bo zrobione na śmietanie są pyyyyycha nie mniej jednak nie zachęcam do zbierania, jeśli ktoś nie ma przekonania do danego gatunku grzybów to nie powinien ich zbierać po później zamiast cieszenia się walorami smakowymi jest niepotrzebny stres i niepokój. ps. po zakupie atlasu grzybów byłem w szoku ile omijanych "trujaków" jest tK naprawdę jadalnych i ma ponoć bardzi dobry smak. Oczywiście nadal zbieram tylko te które zbierałem i do których nie mam żadnych wątpliwości 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomrusz Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 U mnie sucho i bezgrzybie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 A u mnie Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 A nie masz Ty przypadkiem za dużo czasu ? Grzyby, ryby, żaby, a pracować w tym kraju nie ma komu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 A pracuje pracuje ale do 14... Zwolniłem tempo trochę i przestawilem się z "mieć" na "być" Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikolaj Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 To tak jak polska reprezentacja...Pozazdrościć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 To tak jak polska reprezentacja...Pozazdrościć Każdy jest Panem swojego losu... Wczoraj w lesie cienko Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 Wczoraj wybrałem się na spacer do lasu. Pomimo ostatnich opadów, grzybów w lesie brak.Jedynie kurki można znaleźć. I tylko w pewnych miejscach - dołki z dużą ilością liści. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ada1986 Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Niestety u mnie ze względu na susze też nie ma grzybów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinek Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 W łódzkim na razie tylko jagody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 7 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2018 Biedy nie ma. Zazwyczaj obieram w lesie. Dzis tylko poltorej godzinki to nie bylo czasu. Pozdrawiam C&Reklamowka:) 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siksa Opublikowano 7 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2018 Bym powiedział, że z bogactwem gonimy Europę 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 7 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2018 Słabe te fotomontaże panowie W mazowieckim, podlaskim, lubelskim jest tak sucho, że strach iść do lasu U Was tak padało czy też jest sucho a mimo to rosną? Ale Wam zazdroszczę tych grzybnych terenów Piękne grzyby! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaon Opublikowano 7 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2018 To z jesieni jeszcze ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi