miramar69 Opublikowano 13 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2018 Nooo , to sosik chyba był do młodych ziemniaczków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 13 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2018 był był , właśnie dokończyłem resztki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 15 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 U mnie dziś na obiad zupa kurkowa i schab z kurkami w śmietanie. Kurkowy entliczek pentliczek...Miałem pójść i dać na tacę, jak mi tu jeden kolega doradzał, ale nie ma opcji. Leje tak, że przemókłbym do suchej nitki. Może zbiję z deszczułek jakiś zgrabny ołtarzyk i przyklęknę przed nim w intencji interakcji wilgoci z grzybnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 15 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 W Zachodniopomorskiem lasy pod stopami trzeszczą.Międzyzdroje/Wisełka/Warnowo/Dargobądz ..."Złoty kwadrat" grzybiarskich eskapad, jest suchą pustynią.Wczoraj po trzech miesiącach bez deszczu, w końcu trochę popadało. Raczej mało prawdopodobne żeby to wystarczyło.Na S3 -Świnoujście/Szczecin nie widać jeszcze pań z kozakami w koszykach....Panie w kozakach są (stały element runa leśnego) .Panie w kozakach zbierają maślaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 Pada, pada, i ma padać z przerwami do piątku. Może w końcu coś się pojawi w moich lasach. Wczoraj jeszcze były pustki. W piątek wróciłem z Bieszczad, tam grzybów raczej nie brakuje. Nie zbierałem, bo i tak nie miałbym co z nimi robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Popadało....jest ciepło....czy ktoś ma jakieś info o grzybach na Mazowszu?Ruszyło się coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Wczoraj z córką 1,5h w lesie,pokazały się kurki i jeden podgrzybek. Przy tej pogodzie weekend i przyszły tydzień dają nadzieję na grzybobranie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAN666 Opublikowano 21 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2018 (edytowane) U mnie jak na razie pojedyncze Kanie i parę prawdziwków trzeba poczekać jeszcze z tydzień Edytowane 21 Lipca 2018 przez DAN666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 21 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2018 Kolejna wizyta w lesie i więcej kurek niż poprzednio,kilka kani oraz osiem prawdziwków z czego pięć robaczywych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 22 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 Na Mazowszu coś drgnęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 23 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2018 A u nas dalej pustki w lesie. Deszcz jakoś zbytnio ne pomógł. Byłem w sobotę, poza kurkami nic.Myślę, że trzeba poczekać jeszcze z tydzień. Od jutra ma padać, noce mają być ciepłe, więc może...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 23 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2018 Na Śląsku też słabo, wybrałem się ostatnio w czasie deszczu i poza tym, że zmokłem jak cholera nic nie znalazłem. Dzisiaj jechałem z Lublina i widziałem, że przy trasie pojawili się ludzie z kurkami. Za to na weekend ostrzę nóż bo szykuje się wyjazd w mega miejsce z grzybaki na Dolnym Śląsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 24 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 Bo o grzyby trzeba dbać! jak moja wnuczka ...podlewać, głaskać ... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 24 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 (edytowane) Głaskać, miziać, dbać...a później nożem go, kiedy najmniej sie tego spodziewa Edytowane 24 Lipca 2018 przez Night_Walker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 24 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 Dokładnie tak, dwa są już w zupie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 24 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 (edytowane) Bo o grzyby trzeba dbać! jak moja wnuczka ...podlewać, głaskać ... Jak już podrosną to w sam raz będą do dziadkowej jajecznicy A jednak zupa Edytowane 24 Lipca 2018 przez MarCinFin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theslut Opublikowano 24 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 Na Śląsku też słabo, wybrałem się ostatnio w czasie deszczu i poza tym, że zmokłem jak cholera nic nie znalazłem. Dzisiaj jechałem z Lublina i widziałem, że przy trasie pojawili się ludzie z kurkami. Za to na weekend ostrzę nóż bo szykuje się wyjazd w mega miejsce z grzybaki na Dolnym Śląsku W tv (oczywiście tej niesłusznej) mówili, że jak w dolnośląskie, to masz zabrać sprzęt p.poż. w postaci saperki oraz jakiś aparat ucieczkowy z gruby (kopalni) gdyby tak zawiało z tego płonącego w dolnośląskiem składowiska odpadów w Twoją stronę. I czekamy oczywiście na skromną fotorelację. Przy czym pamiętaj, że na JB wstawiamy tylko zdjęcia grzybów, które nie zostały zebrane . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiemnastak Opublikowano 24 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 (edytowane) Podkarpackie żniwa, pada i rosną ,taka tam rodzinka Edytowane 24 Lipca 2018 przez osiemnastak 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 24 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 Nieźle @osiemnastak, rano piękna barbara w lubuskim, a po południu już na prawdziwkach w podkarpackim. Ty to masz zdrowie, pozazdrościć! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 24 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 Nieźle @osiemnastak, rano piękna barbara w lubuskim, a po południu już na prawdziwkach w podkarpackim. Ty to masz zdrowie, pozazdrościć!Bez przesady już wczoraj ta fotka była na nadleśnictwie Baligród Tylko autor zdjęcia inaczej ma na imię 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiemnastak Opublikowano 25 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 Panowie spokojnie , nie pisałem że to moje zbiory. Foto mam od koleżanki z podkarpacia, u nas pustynia , a zdrowie dziękuję się ćwiczy się ma .Żniwa na grzybki będą jesienią, akurat lasy mam bardzo zasobne oby tylko padało częściej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 25 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 Panowie spokojnie , nie pisałem że to moje zbiory. Foto mam od koleżanki z podkarpacia, u nas pustynia , a zdrowie dziękuję się ćwiczy się ma .Żniwa na grzybki będą jesienią, akurat lasy mam bardzo zasobne oby tylko padało częściej.Nie dodałem , ale to miałem nadzieję oczywiście czytelne. Na grzyby poczekamy trochę, popadało tyle co nic, a prognozy nie nastrajają optymistycznie. Na razie ok. 30oC, słońce i żadnych zmian nie zapowiadają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 26 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 U mnie na południowym mazowszu gorąco, duszno i co dzień burza/deszcz już trzeci dzień z rzędu.Weekendowa wizyta w lesie zaplanowana tym bardziej,że na osiedlowym bazarku oprócz kurek pojawiły się prawdziwki i kozaki czerwone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kraken Opublikowano 26 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 Wtorek, pojechałem wieczorem z gruntówkami na łowisko w okolice Poznania. Całą noc nic nie brało, po drodze na inne stanowisko przy drodze zauważyłem trzy maślaki. Efekt pójścia trochę głębiej w las poniżej: Było ich więcej, niestety nie miałem ani nożyka ani większego koszyka. Połowa robaczywa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 30 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 W moim rejonie wysyp kozaków rosną w ilościach hurtowych, dosłownie jeden przy drugim. Szkoda tylko, że większość robaczywa. Nazabierałem ostanio pół wiaderka takich: Czasem trafi się też borowik. Odpowiednio przyrządzony na maśle i śmietanie przyćmiewa większość dań Dzisiaj byłem za to na kurkach i też machnąłem pół wiaderka. W tym roku zmieniłem strategię, skończyłem z długimy wypadami i wynoszeniem z lasu dwóch wiader. Nie mam chęci ani czasu na obrabianie większych ilości.Zdecyowanie wolę wyskoczyć na godzinkę, sieknąć max pół wiaderka i przyrządzić pyszną kolację 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi