jabadaon Opublikowano 30 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 Ups... Kolacja z pół wiadra grzybów... A ilu Was to je? ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 30 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 W sumie to nie wiadro, a wiaderko Pojemność 10l czyli około 5l grzybów, trzony idą najczęściej do zupy czyli już robi się około 3,5l grzybów, kolejna 0,5l odpada bo robaczywe i zostaje około 3l - po zesmażeniu w sam raz na kolację dla dwojga 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaon Opublikowano 30 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 A brzuszki Was nie bolą po takiej "porcyjce"? ????Zdrowe podejście do grzybobrania i konsumpcji ???????? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 30 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 Jak to mawia moja babcia "co to taka porcyjka na takiego chłopa" A teraz Panowie chwalić się kto jeszcze usiekł jakiegoś prawilnego borowika na weekendzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 A teraz Panowie chwalić się kto jeszcze usiekł jakiegoś prawilnego borowika na weekendzie Nie ma się czym chwalić????Coś tam zaczęło rosnąć w zeszłym tygodniu. Sobotni spacer przyniósł ze 20 zdrowych borowików i parę garści kurek. Większość borowików robaczywa. Niestety, znowu jest sucho. Temperatury powyżej 30 i kilka dni bez deszczu zrobiły swoje. Deszcz u mnie pada bardzo wybiórczo, miejsca, które powinien zmoczyć omija???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siksa Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Miałem nie jeździć do jesieni na grzyby. Kolega namówił i pojechaliśmy na 5 godzin. W lesie zostało 4 razy więcej robaczywych. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeDDyBoY Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Grzybow jest porownywalnie z poprzedim rokiem tylko 80 % robaczywe no i mnustwo kleszczy.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 mnogo - mnustwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2018 (edytowane) W przypadku borowików obowiązuje tylko jedna zasada - Kill&Grill Edit: tutaj jeszcze przed dodaniem śmietany i duszeniem Edytowane 4 Sierpnia 2018 przez Pride 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 mnogo - mnustwo mnogo = dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remicki Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Zapachniało aż u sąsiadów 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 I jak panowie sytuacja z tymi grzybami? U mnie na chwilę obecna w porównaniu z poprzednim rokiem lipa ze hej. W zeszłym roku mialem juz na koncie parę pieknych wiader a na dzień dzisiejszy lipa jak 150. Ponoc na Warmii straszny wysyp Borowika i podgrzybka. Słyszał ktos cos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Ja nie narzekam w około 1 godzinę daje się zebrać tyle (zdrowych) Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Eeech a u mnie susza. Tomku zazdroszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Eeech a u mnie susza. Tomku zazdroszczę.Spokojnie jeszcze będzie wysyp Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Najeżony Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 W Wielkopolsce o grzybach możemy zapomnieć. Nie pamiętam kiedy ostatni raz była taka susza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Apisfisha Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Na Warmii i Mazurach też nie ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 U mnie coś tam się zbiera, szału nie ma, dużo grzybów zostaje w lesie przez lokatorów. Mało pada i wyniki słabe. Dużo też jest żmij na ostatnie 3 razy 2 razy miałem je koło siebie na około 5 metrów i nie mówię o tych na dwóch nogach, tylko tych pełzających 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkiDivPL Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 U mnie 1 dzień popadało, poszedłem do lasu nie przygotowany i miejsca w koszyku zabrakło 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 U mnie 1 dzień popadało, poszedłem do lasu nie przygotowany i miejsca w koszyku zabrakło Okolice Warszawy? Z której strony? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkiDivPL Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 Bliżej Pułtuska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamilton Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 Ja nie narzekam w około 1 godzinę daje się zebrać tyle (zdrowych) Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Tomku, ten w koszu z czerwoną nogą to czasem nie jest borowik szatański, który jest niejadalny. Struć się nie strujesz ale będzie gorzko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 Tomku, ten w koszu z czerwoną nogą to czasem nie jest borowik szatański, który jest niejadalny. Struć się nie strujesz ale będzie gorzko To Pociec (b. ceglastopory) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 (edytowane) Tomku, ten w koszu z czerwoną nogą to czasem nie jest borowik szatański, który jest niejadalny. Struć się nie strujesz ale będzie gorzko Tak nawiasem mówiąc Borowik szatański jest trujący ale na szczęście rzadko występuje w Polsce.https://pl.wikipedia.org/wiki/Borowik_szatański Często bywa z nim mylony powszechnie występujący Goryczak żółciowy który jest faktycznie niejadalny - gorzki jak diabli ale nie jest trujący.https://pl.wikipedia.org/wiki/Goryczak_żółciowy Tutaj jeszcze kilka informacji na temat różnic:http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/uklad-pokarmowy/zatrucie-borowikiem-szatanskim-objawy-pierwsza-pomoc_41700.html Edytowane 13 Września 2018 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamilton Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 To Pociec (b. ceglastopory)Dzieki za info. Zawsze myslalem ze te z czerwona noga to popularne szatany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi