Siksa Opublikowano 7 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2018 Pierwsze dwa zdjęcia z 6 czerwca tego roku. Generalnie było już wtedy z tydzień po wysypie. Ostatnie zdjęcie z minionego czwartku. Nie ma na nim 1/4 grzybów, które zebrałem w ten dzień, ponieważ je rozdałem po znajomych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaon Opublikowano 7 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2018 (edytowane) Ale ja żartowałem ???????????? Edytowane 7 Lipca 2018 przez jabadaon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 7 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2018 Gdyby można było cofnąć czas...Drodzy rodzice, dlaczego pięćdziesiąt lat temu nie wyemigrowaliście w podkarpackie?!!! Serce się kraje. Panie Boże, ześlij deszczowe chmury nad Mazowsze. Chociaż na dwa tygodnie. Koszyk zarasta pajęczynami, galeria zdjęć w telefonie pusta, kobita robi wymówki, że zasypiam z nożykiem i budzę się z krzykiem w nocy. Miej litość nad grzybiarzami. Nawet dam na tacę. Okaż miłosierdzie uzależnionym. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 7 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2018 Hmm, gdy o trzeciej wznosiłem ręce ku bezchmurnemu niebu, nie przypuszczałem, że o szóstej się zachmurzy, a o siódmej lunie jak z cebra. Teraz to już nie wiem, co o tym myśleć... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 7 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2018 Słabe te fotomontaże panowie W mazowieckim, podlaskim, lubelskim jest tak sucho, że strach iść do lasu U Was tak padało czy też jest sucho a mimo to rosną? Ale Wam zazdroszczę tych grzybnych terenów Piękne grzyby!W większości przecież niewymiarowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaon Opublikowano 7 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2018 A robaczków dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 7 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2018 Siksa grubo. U mnie wysyp prawdziwka dopiero teraz. W czerwcu to jeszcze bylo za wczesnie bo wysoko w gorach mieszkam. Dlubalo sie po dwa trzy kilo na wyjscie i tyle. A nie mam czasu wyskoczyc przez 4 dni. Dobrze bo urosna wieksze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonix Opublikowano 9 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 Siksa grubo. U mnie wysyp prawdziwka dopiero teraz. W czerwcu to jeszcze bylo za wczesnie bo wysoko w gorach mieszkam. Dlubalo sie po dwa trzy kilo na wyjscie i tyle. A nie mam czasu wyskoczyc przez 4 dni. Dobrze bo urosna wiekszeI wszyscy wpisują w przeglądarkę "pensjonat pod pstrągiem" 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 10 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 Co nic nie da:) A tak na poważnie mieszkam w Zawoi pod Babią Górą. Żadna tajemnica. Wioska ma 15km długości i ze 30 bocznych dolin z lasami. Tak, że zapraszamy. Miejsca do szukania nie zabraknie. Ja swoje miejsca trzymam w tajemnicy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 10 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 Co nic nie da:) A tak na poważnie mieszkam w Zawoi pod Babią Górą. Żadna tajemnica. Wioska ma 15km długości i ze 30 bocznych dolin z lasami. Tak, że zapraszamy. Miejsca do szukania nie zabraknie. Ja swoje miejsca trzymam w tajemnicy. Krisu serio Zawoja? I te pstrągi hodowane tam to Twoje?Niemniej jak została wywołana do tablicy...Byłem tam 2 lata temu na wakacjach w "Karolku"- Cała wioska magiczne miejsce i niech nikt nie próbuje zrozumieć "numeracji" zabudowań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 10 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 Hmm, gdy o trzeciej wznosiłem ręce ku bezchmurnemu niebu, nie przypuszczałem, że o szóstej się zachmurzy, a o siódmej lunie jak z cebra. Teraz to już nie wiem, co o tym myśleć...Daj na tace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 11 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 (edytowane) Kościelny mógłby mieć nietęgą minę, a ksiądz gromkim głosem odsądziłby mnie od czci i wiary. Pięć przyschniętych kurek. Czekam. A za oknem leje... Edytowane 11 Lipca 2018 przez Maciej W. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 11 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 Kościelny mógłby mieć nietęgą minę, a ksiądz gromkim głosem odsądziłby mnie od czci i wiary. Pięć przyschniętych kurek. Czekam. A za oknem leje...leje to dziś u nasW / NW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Najeżony Opublikowano 11 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 leje to dziś u nasW / NW W końcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Apisfisha Opublikowano 12 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 (edytowane) A dziś i umnie pada ???? Edytowane 12 Lipca 2018 przez Apisfisha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 12 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 A dziś i umnie pada dziś to wszędzie pada(ło) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 12 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 nie do końca , u mnie dziś jak na razie sucho... ; ale za to wczoraj płukanie na całego - możne dla tego dziś mamy odpust :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 12 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 dziś to wszędzie pada(ło)Jest tak sucho, że ten deszczyk to jak splunięcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 12 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 panowie nawet deszcze nie pomaga, sa rejony ze w ogole grzybow jak na lekarstwo nawet jak las wyglada pieknie, a sa lasy zarosniete zapuszczone a grzyby są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 12 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 Kutkom to i trzy dni wystarczy. Mnie jako sportowca interesuje tylko jeden gatunek (no i oczywiście rydze). Tu potrzebny tygodniowy, wsiąkający, rzęsisty opad. A może być naprawdę rewelacyjny rok, bo wegetacja w przyrodzie ruszyła półtora miesiąca wcześniej. Z drugiej strony z tymi skurczybykami nigdy się nie trafi. Trafi się mokry rok, a w lesie dupa blada. Albo ruszą, a po tygodniu w lesie robi się jak w marcu. I nie natknąłem się na fachowca, który przedstawiłby jakąś prawidłowość, która cechuje tę przebrzydłą, złośliwą grzybnię, z której wyrastają takie cuda. Niech pada, a ja pooglądam sobie zdjęcia sprzed roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 12 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 Wszędzie leje, tylko nie u mnie. Wczoraj co prawda pokropiło, ale to wyschło zanim cokolwiek wsiąknęło w glebę. Ostatni prawdziwy deszcz padał na początku maja, od tej pory parokrotnie pokropiło, ale za prawdziwy deszcz tego nie uznałbym. Jeśli dobrze nie popada, to za parę tygodni nie wypłynę na ryby na Odrę, w korycie już poniżej 1 metra. A o grzybach to nawet nie myślę, nie ma szans, musiałoby padać parę dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remicki Opublikowano 13 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2018 W Zachodniopomorskiem lasy pod stopami trzeszczą.Międzyzdroje/Wisełka/Warnowo/Dargobądz ..."Złoty kwadrat" grzybiarskich eskapad, jest suchą pustynią.Wczoraj po trzech miesiącach bez deszczu, w końcu trochę popadało. Raczej mało prawdopodobne żeby to wystarczyło.Na S3 -Świnoujście/Szczecin nie widać jeszcze pań z kozakami w koszykach....Panie w kozakach są (stały element runa leśnego) . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 13 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2018 Wczoraj z juniorem byliśmy w lesie 2,5h , grzybów dużo ale sporo robaczywych tak 50/50. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 13 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2018 Tomek gdzie ty nazbierałeś tych muchomorów ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 13 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2018 okolice Andrychowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi