Kosa Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 Dziś inny las i też coś tam rosło 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 15 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2018 Panowie ma ktoś jakieś info jak sytuacja z grzybami ok Szczytna? ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 15 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2018 Pod koniec zeszłego tygodnia okolice Jedwabna +/- 0.Ale możliwe w lokalnych dołkach zagrzybienie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 15 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2018 Panowie ma ktoś jakieś info jak sytuacja z grzybami ok Szczytna?Okolice Świętajna , sucho i słabiutko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 16 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2018 Dziś znowu podgrzybki bo prawdziwkowe lasy przeżywają oblężenie za którym zbytnio nie przepadam. Grzybów dużo, dużo z lokatorami ale coś tam przebrać można. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silesian Dream Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2018 Panowie, może ktoś z okolic Tarnowskich Gór, Zabrza, Gliwic? Orientuje się jak w tamtejszych lasach wyglada sytuacja z grzybkami? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁYSY0312 Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 Czy ktoś może był w okolicach Skierniewic? Wybieram się w weekend i nie wiem czy warto zajrzeć do lasu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisha Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 W sobotę byłem w okolicy Bolimowa na rodzinnym spacerze. Pół godziny udało się odłączyć od grupy i conieco podgrzybków pozbierać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyczkasport1 Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 W okolicach Bydgoszczy coś rośnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert7704 Opublikowano 23 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 Tak coś jest w lesie . 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Wreszcie i na Opolszczyźnie podlało tak więc coś się musi pokazać, jak dotąd to było sucho a grzybków niewiele i z mięskiem pewnie teraz posypie się lawina fotek z pełnymi koszami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrystianS Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Na slasku podgrzybki okolice Żarek ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomrusz Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Na Mazowszu kanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remicki Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Zachodniopomorskie ? ...-ktoś coś zbiera czy cisza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Podgrzybkowe lubelskie "rozpoczęcie" sezonu z ostatniej niedzieli ; jak czas pozwoli może uda się jeszcze w październiku zaliczyć wyprawę na rydze i prawdziwki ze swoich starych małopolskich rewirów 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 Widzę,że siedzuń ci się trafił,ostatnio też znalazłem choć u mnie z grzybami cienko.Pojawiło się trochę w poprzednim tygodniu,ale to ochlodzenie przychamowało wzrost. Co do siedzunia to jakie macie na niego patenty kulinarne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 (edytowane) Coś tam i u Mnie zaczyna się "dziać" Edytowane 28 Września 2018 przez miramar69 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 (edytowane) Przepis na szmaciaki jest prosty. Patelnia, masło i na górę kruszony grzyb, sól i pieprz do smaku. Wystarczy, że kolor na patelni z beżowego zmieni się na szary i można zajadać. Do gotowego dania brakuje tylko świeżej bagietki z masłem i szklanki białego wytrawnego... Edytowane 28 Września 2018 przez guciolucky 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 Ostatnio oficjalnie to się nazywa "siedzuń " 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 (edytowane) ... ja jednak wolę "śledzika" tradycyjnie z cebulką i olejem Edytowane 28 Września 2018 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 Siedzuń czy siedzuń sosnowy jak kto woli ???? to grzyb którego spotykam bardzo rzadko,chyba do 2014 roku objęty był całkowitą ochroną i póki co nie trafił na mój kozik☺,choć mam kolegę który twierdzi,że smażony nie ma sobie równych ... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 Dokładnie,był pod ścisłą ochroną, a lokalnie zwą go nawet "kozia broda" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 Smakuje jak miks orzechów laskowych i włoskich z wyraźną nutą żywicy. Zjadam kilkanaście sztuk w sezonie i jest to mój najsmaczniejszy grzyb. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 Wielbicielom kulinarnych zalet szmaciaka pragnę przypomnieć, że jego migdałowy posmak wziął się ze śladowej zawartości arszeniku w tym grzybku. Życząc smacznego przywołuję do rozsądku. I polecam sól i pieprz dodawane do innych gatunków. Wszystkie grzyby są jadalne. Niektóre jeden raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remicki Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 (edytowane) ... jeden raz.To mniej więcej tyle ile potrzeba żeby zapamiętać których nie jeść. Edytowane 28 Września 2018 przez Remicki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi