Skocz do zawartości

Grzyby 2018


Pride

Rekomendowane odpowiedzi

Przepis na szmaciaki jest prosty. Patelnia, masło i na górę kruszony grzyb, sól i pieprz do smaku. Wystarczy, że kolor na patelni z beżowego zmieni się na szary i można zajadać. Do gotowego dania brakuje tylko świeżej bagietki z masłem i szklanki białego wytrawnego...

 

post-50477-0-62794600-1538116847_thumb.jpeg

Edytowane przez guciolucky
  • Like 3
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Siedzuń czy siedzuń sosnowy jak kto woli ???? to grzyb którego spotykam bardzo rzadko,chyba do 2014 roku objęty był całkowitą ochroną i póki co nie trafił na mój kozik☺,choć mam kolegę który twierdzi,że smażony nie ma sobie równych ... .

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wielbicielom kulinarnych zalet szmaciaka pragnę przypomnieć, że jego migdałowy posmak wziął się ze śladowej zawartości arszeniku w tym grzybku. Życząc smacznego przywołuję do rozsądku. I polecam sól i pieprz dodawane do innych gatunków. Wszystkie grzyby są jadalne. Niektóre jeden raz.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...