Skocz do zawartości

Jutro 1 lipca! Sezon sumowy czas zacząć!

SPIDERLING84

Rekomendowane odpowiedzi

Co, trudno w to uwierzyć, że bez zmian przepisów dopiero od jutra możny by założyć głęboką alaskę z ownerami na sumową pałę!  :D

Wielu już dawno niestety zaczęło i mają gdzieś przepisy.

W Polsce to już chyba norma i jest wielu zwolenników myśli przewodniej, że przepisy sa po to żeby je łamać. Tfu ...

• Like 2

Wielu już dawno niestety zaczęło i mają gdzieś przepisy.

W Polsce to już chyba norma i jest wielu zwolenników myśli przewodniej, że przepisy sa po to żeby je łamać. Tfu ...

Ja zacząłem miesiąc temu, a dlaczego ? Bo mogłem. SR Regalica na to pozwala bez bezsensownego wydłużania okresu ochronnego. Ryby wytarte w świetnej kondycji, mimo nie rekordowych wymiarów dały duuużą dawkę adrenaliny a i endorfiny sie przy tym wydzieliły. 

Prawo jest takie jest. Tak jak pisalem juz w innym watku mozecie starac sie je zmienic. Marudzenie na forum nic nie da. Sa okregi ktore przyjely okres z ustawy.

W tym roku sumy sa wytarte. Krab od dluzszego czasu wariuje pogoda i jest lipa.

Nie zgadzam sie z taka duza mozliwoscia lapania. Ja jednak pojde na kolejne zebranie kola i zloze propozycje uchwaly aby skrocic okres pozna jesienia. Ie z Was zrobi podobnie poza marudzeniem w necie - moge tylko przypuszczac. Jak by co niektorym odcieli neta to by sie swiat zawalil

@PrzemekL lepiej iść do Witka z konkretna propozycją. W ubiegłym roku napisaliśmy z @Klanad pismo do Zarządu Okręgu i kilka jezior z populacja sandacza udało się wyłączyć z możliwości wędkowania w maju. Jak coś to służę pomocą.

Co do brań sumów, to dostałem dziś zdjęcie z obwodu Kaczmarka z ryba 218cm. Ryba z ostatniego tygodnia. Coś komuś zawsze siądzie ;)

Edytowane przez Krab

Zawsze z Witkiem staram sie pogadac przed zebraniem rocznym i powiedziec jakie pomysly zglosze. A pozniej przy okazji podpytuje co udalo sie zrobic.

Odnosilem sie do tego co mamy za oknem teraz. W ciagu dwoch dni temp spadla okolo 6-7 stopni a to pewnie nie koniec. Wiec najblizsze dni to tylko plywanie i podziwianie. Fotek nie bedzie raczej.

Zawsze z Witkiem staram sie pogadac przed zebraniem rocznym i powiedziec jakie pomysly zglosze. A pozniej przy okazji podpytuje co udalo sie zrobic.

Odnosilem sie do tego co mamy za oknem teraz. W ciagu dwoch dni temp spadla okolo 6-7 stopni a to pewnie nie koniec. Wiec najblizsze dni to tylko plywanie i podziwianie. Fotek nie bedzie raczej.

To może wtedy zaczną się pojawiać fotki złwionych wcześniej.  ;)

Ja zaczalem sezon w Boze Cialo zgodnie z obowiazujacym w tym kraju prawem. Obrazac i siugerowac ze ja lamie prawo nie powinines. Internet nie jest anonimowy. Niestety zaden sad nie potraktowal by takiej sprawy powaznie. Gdyby bylo inaczej szybko odszczekal bys publicznie to co napisales wyzej

Niekoniecznie, dziś ja i inny wędkarz zapięliśmy po rybie w zasadzie w tym samym momencie. I to nie na tym samym zbiorniku. Aktywności innych drapieżników brak.

Niekoniecznie, dziś ja i inny wędkarz zapięliśmy po rybie w zasadzie w tym samym momencie. I to nie na tym samym zbiorniku. Aktywności innych drapieżników brak.

Ja pisałem tylko i wyłącznie o swoich wnioskach. Na podstawie obserwacji danych (pogoda, temp wody itd), swojego łowiska i swoich metod. Oczywiście nie neguję, że ktoś inny może łapać :) Przecież to jest fajne w wędkarstwie, że nam może nie brać a ktoś obok będzie łapać rybę za rybą :)

Ja zacząłem miesiąc temu, a dlaczego ? Bo mogłem. SR Regalica na to pozwala bez bezsensownego wydłużania okresu ochronnego. Ryby wytarte w świetnej kondycji, mimo nie rekordowych wymiarów dały duuużą dawkę adrenaliny a i endorfiny sie przy tym wydzieliły.

Ostatnio wodowałem się z kolegą na łubnicy i jakiś facet transporterem z foxem wodował się z rodziną, to Ty?