SPIDERLING84 Opublikowano 30 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2018 (edytowane) Co, trudno w to uwierzyć, że bez zmian przepisów dopiero od jutra możny by założyć głęboką alaskę z ownerami na sumową pałę! Edytowane 30 Czerwca 2018 przez SPIDERLING84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 30 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2018 Jutro to nie, bo huragan, ale w tygodniu zaczynam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zack Opublikowano 30 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2018 Jutro to nie, bo huragan, ale w tygodniu zaczynam Sam czy z przewodnikiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 30 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2018 Sam czy z przewodnikiem ?W zeszłym roku kilka złowiłem, wiec powinienem sobie poradzić bez Co prawda w tym roku woda przejechana wzdłuż i wszerz, ale jak gdzieś jest mi ryba zapisana, to będzie mi dana 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomason Opublikowano 30 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2018 Co, trudno w to uwierzyć, że bez zmian przepisów dopiero od jutra możny by założyć głęboką alaskę z ownerami na sumową pałę! Wielu już dawno niestety zaczęło i mają gdzieś przepisy.W Polsce to już chyba norma i jest wielu zwolenników myśli przewodniej, że przepisy sa po to żeby je łamać. Tfu ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 30 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2018 Nie lowie sumow. Donosza mi jednak, ze tu i tam 2-metrowki sie wedza od poczatku czerwca, rzekomo legalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 Wielu już dawno niestety zaczęło i mają gdzieś przepisy.W Polsce to już chyba norma i jest wielu zwolenników myśli przewodniej, że przepisy sa po to żeby je łamać. Tfu ...Ja zacząłem miesiąc temu, a dlaczego ? Bo mogłem. SR Regalica na to pozwala bez bezsensownego wydłużania okresu ochronnego. Ryby wytarte w świetnej kondycji, mimo nie rekordowych wymiarów dały duuużą dawkę adrenaliny a i endorfiny sie przy tym wydzieliły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 Sumów nie łowię,ale z tego co się orientuję to pzw idąc za rozporządzeniem skróciło okres ochronny suma i obowiązuje teraz w okresie od 01.01 do 31.05. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 (edytowane) Edytowane 1 Lipca 2018 przez Koincydencja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 Sumów nie łowię,ale z tego co się orientuję to pzw idąc za rozporządzeniem skróciło okres ochronny suma i obowiązuje teraz w okresie od 01.01 do 31.05. Dokładnie. Może autor, tematu objaśni co miał na myśli ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekL Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 Prawo jest takie jest. Tak jak pisalem juz w innym watku mozecie starac sie je zmienic. Marudzenie na forum nic nie da. Sa okregi ktore przyjely okres z ustawy.W tym roku sumy sa wytarte. Krab od dluzszego czasu wariuje pogoda i jest lipa. Nie zgadzam sie z taka duza mozliwoscia lapania. Ja jednak pojde na kolejne zebranie kola i zloze propozycje uchwaly aby skrocic okres pozna jesienia. Ie z Was zrobi podobnie poza marudzeniem w necie - moge tylko przypuszczac. Jak by co niektorym odcieli neta to by sie swiat zawalil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 (edytowane) @PrzemekL lepiej iść do Witka z konkretna propozycją. W ubiegłym roku napisaliśmy z @Klanad pismo do Zarządu Okręgu i kilka jezior z populacja sandacza udało się wyłączyć z możliwości wędkowania w maju. Jak coś to służę pomocą. Co do brań sumów, to dostałem dziś zdjęcie z obwodu Kaczmarka z ryba 218cm. Ryba z ostatniego tygodnia. Coś komuś zawsze siądzie Edytowane 1 Lipca 2018 przez Krab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekL Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 Zawsze z Witkiem staram sie pogadac przed zebraniem rocznym i powiedziec jakie pomysly zglosze. A pozniej przy okazji podpytuje co udalo sie zrobic. Odnosilem sie do tego co mamy za oknem teraz. W ciagu dwoch dni temp spadla okolo 6-7 stopni a to pewnie nie koniec. Wiec najblizsze dni to tylko plywanie i podziwianie. Fotek nie bedzie raczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomason Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 Zawsze z Witkiem staram sie pogadac przed zebraniem rocznym i powiedziec jakie pomysly zglosze. A pozniej przy okazji podpytuje co udalo sie zrobic. Odnosilem sie do tego co mamy za oknem teraz. W ciagu dwoch dni temp spadla okolo 6-7 stopni a to pewnie nie koniec. Wiec najblizsze dni to tylko plywanie i podziwianie. Fotek nie bedzie raczej.To może wtedy zaczną się pojawiać fotki złwionych wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekL Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 Ja zaczalem sezon w Boze Cialo zgodnie z obowiazujacym w tym kraju prawem. Obrazac i siugerowac ze ja lamie prawo nie powinines. Internet nie jest anonimowy. Niestety zaden sad nie potraktowal by takiej sprawy powaznie. Gdyby bylo inaczej szybko odszczekal bys publicznie to co napisales wyzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 Zawsze z Witkiem staram sie pogadac przed zebraniem rocznym i powiedziec jakie pomysly zglosze. A pozniej przy okazji podpytuje co udalo sie zrobic. Odnosilem sie do tego co mamy za oknem teraz. W ciagu dwoch dni temp spadla okolo 6-7 stopni a to pewnie nie koniec. Wiec najblizsze dni to tylko plywanie i podziwianie. Fotek nie bedzie raczej.Niekoniecznie, dziś ja i inny wędkarz zapięliśmy po rybie w zasadzie w tym samym momencie. I to nie na tym samym zbiorniku. Aktywności innych drapieżników brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekL Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 Niekoniecznie, dziś ja i inny wędkarz zapięliśmy po rybie w zasadzie w tym samym momencie. I to nie na tym samym zbiorniku. Aktywności innych drapieżników brak.Ja pisałem tylko i wyłącznie o swoich wnioskach. Na podstawie obserwacji danych (pogoda, temp wody itd), swojego łowiska i swoich metod. Oczywiście nie neguję, że ktoś inny może łapać Przecież to jest fajne w wędkarstwie, że nam może nie brać a ktoś obok będzie łapać rybę za rybą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 Ja zacząłem miesiąc temu, a dlaczego ? Bo mogłem. SR Regalica na to pozwala bez bezsensownego wydłużania okresu ochronnego. Ryby wytarte w świetnej kondycji, mimo nie rekordowych wymiarów dały duuużą dawkę adrenaliny a i endorfiny sie przy tym wydzieliły.Ostatnio wodowałem się z kolegą na łubnicy i jakiś facet transporterem z foxem wodował się z rodziną, to Ty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 Nie, ja ciągam granatową ABC granatowym Jeep'em, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi