Skocz do zawartości
  • 0

U-Bootem po jeziorze - nowy artykuł

admin

Pytanie

Cześć,

Tyle razy umawiałem się z Alain na wspólne łowienie, że aż wstyd się przyznawać. Być może nawet do dziś byśmy wspólnie nie pojechali na ryby, gdyby nie zatelefonował ponownie. Byłem u przyjaciół we Frankfurcie, kiedy wieczorem zadzwonił telefon. Na displayu stało Alain, wiec odbieram i słyszę podekscytowany glos: „... Pitt?! Jezu stary! Mamy z Sandro rybę życia! Stary wieeelki szczupak z trolla!”.

http://jerkbait.pl/art/images/00087/023.jpg

Zapraszam do kolejnego bardzo ciekawego artykułu na jerkbait.pl.

Pozdrawiam

Remek

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

M.in. za to lubię ten portal, za artykuły, które czyta się jednym tchem i za kapitalne zdjęcia przepięknych rekordowych szczupaków, zdjęcia, których prózno szukać na innych polskich portalach, zdjęcia, do których wraca się dziesiątki razy i cały czas ryby na nich prezentowane robią koloslane wrazenie. Tak trzymać

• 0

Pitt :D z ciekawoscia i zazdroscia poczytalem o tych lowach . Bardzo mnie ucieszyl fakt ze Twoja presja wymogla na nich prawidlowa decyzje . Ciekawe jak oni teraz postrzegaja to ze wypuscili tego wielkiego szczupaka ? . Wielu wedkarzy lowiac duze ryby nabiera chwilowej i niodpartej checi zabrania- zabicia okazu ktory im sie trafil . Wynika to z jakiegos wypaczonego pomyslu aby sie potem chwalic spreparowana ryba . Mysle ze wielu wedkarzy napadaja te pomysly , wielu sie opiera i wypuszcza , sa tacy co zabieraja ...byc moze potem zaluja ale jest juz za pozno . Mysle tez ze przelomowe jest pierwsze wypuszczenie , potem juz sie wie co to znaczy - darowanie okazowej rybie zycia . Sa wedkarze dla ktorych jest to prawdziwa przyjemnosc , sa tacy ktorzy dopiero sie naucza i sa tacy ktorym sprawia to trudnosc...oby ich bylo jak najmniej .

Wiem Pitt ze nie jestes entuzjasta trolingu , moze z czasem go polubisz . Jest to swietne uzupelnienie szalenczego rzucania i szarpania ktore ja kojarze z mlodoscia ...przyjdzie wiec i na Ciebie czas ...piekny kontemplacyjny troling . Kategorycznie wiec powinienes miec w swoim kalendarzu przynajmniej jedna wyprawe z Tymi chlopakami , tym bardziej ze jest naprawde konkretna lodz , jezioro i okazy .

Chcialbym sie jeszcze odniesc do martwych ryb jako przynet trolingowych . Nie mam o nich zlego zdania dopuki sa traktowane jako przynety do trola . Jestem natomiast przeciwny uzywaniu ich jako normalnego trupka stacionarnie ...bo wtedy byc moze ryba zginie ..a to juz jest ponizej naszego standartu .

Planuj wiec Pitt w zblizajacym sie roku 2007 wyprawe na trolla i zycze sukcesu i przekonania sie do tej metody .

jerry hzs :D

• 0

Święta Agato!!!! Ależ piękny potwór! Ale jak takiego podebrać, bo nie ukrywam, że gdyby, jakimś cudem, udało mi się zaciąć taką bestię i później jeszcze doprowadzić ją do łodzi, czy, powiedzmy brzegu, to najpóźniej wtedy pewnie miałbym portki pełne strachu o własne łapy :lol: Jak się do takiej ryby zabrać???

• 0

Wbrew pozorom im większy szczupak tym łapki bezpieczniejsze. Pod pokrywami skrzelowymi u tak dużej ryby jest baaardzo dużo miejsca i nie ma strachu o pocięcie paluchów.

Podbierałem ostatnio około 90cm szczupłego i tam miejsca jest zdecydowanie mniej. Na łukach skrzelowych są małe ząbki, które skutecznie utrudniają wyjęcie łapki...

Oczywiście zawsze można ciągać ze sobą wielki, obszerny podbierak.

Także bez obaw. Zapraszam na www.szczupak.org (Remku chyba się nie gniewasz za tego linka :mellow: ), a tam jest wszystko kilkukrotnie opisane i pokazane na fotkach.

Pozdrawiam