Kondziu Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 @ Forecast wielmożny hrabio lubartowski!! Czy nie potrafisz przywołać sobie swojej wypowiedzi z początku tego wydzielonego wątku a dokładniej jej ostatnich 3 słów?? EDIT Żeby wszystko było jasne... Ten post nie jest atakiem na Forecasta, lecz odpowiedzią na jego zaczepki w kierunku osób z Lublina i stwierdzeniem że nigdzie nie powiedzał że kopiuję jego woblerki. Post ten był wyżej, ale poleciał gdyż był niestosowny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Panowie proszę o poziom wypowiedzi i używanie słów które są dozwolone w kulturalnym środowisku. Niektóre z nich wyrzucam. Jak to nie poskutkuje to o innych usunięciach pomyślimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldekst Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Przeglądając to forum nie sposób przeoczyć faktu istnienia bardzo licznego (przynajmniej jak dla mnie) grona, czynnie biorącego udział w dyskusjach. To zupełnie odwrotnie niż w moim przypadku- podoba mi się i zazdroszczę, jednak do rzeczy.Do napisania tych kilku słów zmobilizowany zostałem przez Piotra, Skalka który po prostu stwierdził „mówią o tobie”.Tak więc, mam na imię Waldek Uploaded with ImageShack.us i nie czuję się producentem woblerów, co wcale nie oznacza że ich nie wykonuję. Od samego początku moje woblery posiadały pewną wizualną cechę, wyróżniającą je od reszty woblerów jaką znałem, czy widziałem a mianowicie- przy niewielkiej długości 17/20/23 i 26mm mocowałem część obciążenia poza korpusem. Dla określenia tego typu obciążenia Piotrek w jednym z swoich postów, użył określenia „protoplasta”. Dla takiego twórcy przynęt jak ja to szczególny komplement za który, dziękuję. Mało tego sprawia mi również ogromną satysfakcję fakt, że tak wiele osób wymieniło mnie jako przykład i traktuje moje wyroby jako te które są tak dobre by chcieć i próbować, oczywiście na miarę swoich możliwości- skopiować je. Uploaded with ImageShack.usKilka słów na temat samego woblera. W moim przypadku powstały po to by sprostać konkretnym warunkom. Choć wykonuję je ręcznie to są powtarzalne!. Przy identycznym kształcie korpusu stosuję różne: stery Uploaded with ImageShack.uskąty mocowania sterów Uploaded with ImageShack.usrodzaje stelaży Uploaded with ImageShack.uswielkości i rozmieszczenie obciążenia Uploaded with ImageShack.usNajfajniejsze w tym wszystkim jest to że na drodze porównań czyli:dalej czy bliżej Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.usszerszy czy węższy Uploaded with ImageShack.usw sterze czy korpusie itp. itd. Uploaded with ImageShack.uswierzyłem w uzyskanie pożądanej pracy lecz nie przypuszczałem, że komukolwiek spodoba się ich barwa. Dlatego też w tej chwili pozwolę sobie na stwierdzenie, że przyczyną osiągania SYSTEMATYCZNIE dobrych wyników nie są cudowne przynęty, czy ciężarki lecz ich właściwe zastosowanie, rozmieszczenie jak i zrozumienie. Uploaded with ImageShack.usKontując dalej- to zrozumiałe, że w powyższych postach zauważyłem próby skopiowania moich woblerów tak jak i łowienie jednego gatunku ryb w krótkim okresie. Nasuwa się pytanie, dlaczego tak wiele osób z Lublina czy okolic chce na nie wędkować? Jestem zawodnikiem klubu Expert. Posiadamy swój niewielki, skromny, klubowy temat a główną naszą ideą, jest chęć wędkowania z zrozumieniem. Umieszczając natomiast zdjęcia staramy się nie robić tego kosztem każdej złowionej ryb i po to tylko by móc się tym pochwalić a głównie mamy na myśli promowanie uwalnianie ich, jak i właściwe traktowanie. Uploaded with ImageShack.usTo dwie z kilku ryby z dwóch wyjazdów, złowione na tym samym łowisku lecz nie w tych samych miejscach, które odwiedza ostatnio Jakub. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.usŻyczę wszystkim by w trakcie wędkowania zastosowane przez Was przynęty wabiły wiele ryb. Uploaded with ImageShack.usPozdrawiam Waldek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 z wielka przyjemnoscia przeczytalem ostatni post Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Teraz wszystko jest jasne jak słońce. Myślę, że temat do zamknięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Witaj Waldku , miło było ponownie przeczytać kilka słów z Twojej strony . Cieszę się , że tu zajrzałeś i podsumowałeś temat . Oby jak najwięcej osób pomyślało o sobie i swoich przynętach podobnie jak Ty , wtedy znikną nadęte słowa i niepotrzebne waśnie . Pozdrawiam Paweł B . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zaintrygowany całym szumem o tych wobkach sam jestem w trakcie robienia kilku. Zobacze co z tego wyjdzie. Ja też mam apetyt coś zrobićAle mnie sprzedaż nie interesuje więc nie będę miał problemu heh Tak na próbę sobie zrobię kilka z jajcami:)Wszyscy bądźmy z jajami:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 ...a ja mam pytanko do waldekst-co to za kijaszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 @Tommy ja Ci odpowiem i pewnikiem się nie pomylę .Po mojemu to pxeniks elixer . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 A nie pudło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Mnie też zaintrygował ten szczupły dolnik, co to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldekst Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Witam Paweł oraz dziękuję za tak pochlebnego posta. Cieszę się również z faktu, że nadal pamiętasz kolegę z Lublina i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Cześć i czołem.Te kijki Waldka to takie przeróbki z wędek podlodowych ( patrząc na długość)A tak na poważnie to chyba żaden blank spiningowy tylko adaptacja wędki z innej metody do waldkowego stylu łowienia.Ale może on sam zechce coś napisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Cześć i czołem.Te kijki Waldka to takie przeróbki z wędek podlodowych ( patrząc na długość)A tak na poważnie to chyba żaden blank spiningowy tylko adaptacja wędki z innej metody do waldkowego stylu łowienia.Ale może on sam zechce coś napisać. Hejka Gdzieś ty był jak cie nie było Fajnie widzieć spowrotem Pozdrowionka, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Dokładnie Waldek nagina z podlodówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 na moje oko to kawałek matchówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Cześć i czołem.Te kijki Waldka to takie przeróbki z wędek podlodowych ( patrząc na długość)A tak na poważnie to chyba żaden blank spiningowy tylko adaptacja wędki z innej metody do waldkowego stylu łowienia.Ale może on sam zechce coś napisać. Hejka Gdzieś ty był jak cie nie było Fajnie widzieć spowrotem Pozdrowionka, Bujo A tu i tam, jakos tak wyszlo. Czasem zaglądam ale tak jakoś bez zaangażowania. Teraz pewnie sie czasem odezwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 ciesze sie ze wrocileś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander3 Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Nie ma opcji skopiowac idealnie przynety!!!! @KOndziu - rob dalej swoje, nieogladajac sie za plecy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Podobne dwa wobki (wydaje mi się, że to były właśnie te ) kiedyś zdobyłem nad wodą, drogą wymiany . Po zapoznaniu się z powyższą treścią wątku nasuwają mi się dwa wnioski:1. Rzeczywistość jednak przegania świat wirtulany! Całe szczęcie.2. Świat wirtualny nie kończy się na jb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 (edytowane) ...a ja mam pytanko do waldekst-co to za kijaszek Mam dziwne wrażenie że to ta; http://sklep.wedki.pl/wedki/112-wedka-spinningowa-mosqito-201cm-1-5-lb-08-35gr.htmli to jak najbardziej jest blank spinningowy.Czasem wydaje mi się za krótki i brakuje paru centymetrów ale nie ma nic lepszego do łapania na "Waldkowe" maleństwa. Edytowane 10 Stycznia 2013 przez Andru77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-jakubnob- Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 teraz to sie boje wyjsc nad wode z moimi wobkami O.o moze mi ktos wyleci z jakims prawem autorskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 teraz to sie boje wyjsc nad wode z moimi wobkami O.o moze mi ktos wyleci z jakims prawem autorskim Dopóki wzór nie zostanie zastrzeżony w Urzędzie Patentowym RP możesz śmiało kopiować i łowić bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-jakubnob- Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 to dobrze xD niby nie ma o co sie martwic gdy "wzor " zostanie zastrzeżony to poprostu zabawie sie w kastracje ^^ bo oto chodzi w tej dyskusji jeden drugiemu zaluje jajek :PP (mozliwe ze cos zle zrozumialem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 Dopóki wzór nie zostanie zastrzeżony w Urzędzie Patentowym RP możesz śmiało kopiować i łowić bez problemu nie zostanie zastrzeżony,bo jest już o jakieś 20-30 lat za poźno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi