tpe Opublikowano 18 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Coś Kuba się nie chwali,a dziś widziałem przelotem w EMPIKu nową SŁ, numer poświęcony głowacicy. Jutro po nią pojadę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Miałem go dzisiaj przed oczyma (12) - grafika, zdjęcia zachęcają do kupna. Jak dla mnie pierwsza klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Ja już mam prawie 2 tyg. trzeba sobie zaprenumerować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Ale jakieś opinie na temat zawartości? Co na +, co się nie podoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harp Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Coś tam o rzucaniu kurczakiem jest. Muszę przeczytać koniecznie bo przy zamachu do tyłu i zatrzymaniu tylko łapki mi w ręku zostają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Ale jakieś opinie na temat zawartości? Co na +, co się nie podoba? To mój pierwszy nr, więc ciężko mi coś porównywać. Ogólnie dużo tekstu, ciekawego i treściwego, dobry papier, fajne zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhuku Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 A jak szanownej gawiedzi się podobają artykuły popularnonaukowe (o głowatce, o kormoranach)? Hm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Jak Szanowne Tałatajstwo pyta to odpowiem - jeszcze nie czytalim... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harp Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Ja dopiero com zakupił rano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhuku Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Jak Szanowne Tałatajstwo pyta to odpowiem - jeszcze nie czytalim...Wybacz niefortunne użycie słowa. Przyznaję się bez bicia, że dopiero teraz sprawdziłem jego dokładne znaczenie w słowniku. Mea culpa! Inna sprawa, że nawet PWN w swoich słownikach różni się w dokładnym zdefiniowaniu znaczenia gawiedzi - raz opatrując je kwalifikatorami książk. lekcew. a. pogard, innym razem znów nie stawiając niczego, i co ciekawe, w zamian proponując jako wyraz bliskoznaczny gromadę, tłum ludzi. Z tałatajstwem rzecz ma się już trochę inaczej, jeśli wziąć pod uwagę kwalifikatory i proponowane wyrazy bliskoznaczne. No, ale wiedza nie idzie w las, a w moim przypadku - szczególnie cenna. Dzięki. Tak czy siak, nadal jestem ciekawy opinii na temat ww. artykułów - oczywiście tych, którzy je przeczytali . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Cześć Kolego Wszystko OK, jakoś tak miętko się poczułem... Co do magazynu, miałem go w łapie w Taimen-ie. Zachęcająco wyglądają zdjęcia głowatek, zresztą całe czasopismo zaczyna mieć swój własny styl rozpoznawalny na półkach prasowych... Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Dzisiaj nabyłem ten numer krzywa rośnie magazyn superowy i z każdym numerem coraz lepszy .Prenumerata opłacona nie ma co najlepszy magazyn musi być szybko w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Trzeba promować to co dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herman Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Cześć. Chcę tylko powiedzieć, że czasopismo jest super. Czytam kolejne artykuły z ostatniego numeru i .... totalny odlot. Ciekawa, różnorodna tematyka, piękne zdjęcia, wszystko napisane z jajem. Jestem trochę w szoku (pozytywnym). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adiz1 Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Straciłem rachubę, orientujecie się kiedy powinien ukazać się najnowszy numer Sz Ł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 25 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Straciłem rachubę, orientujecie się kiedy powinien ukazać się najnowszy numer Sz Ł? Ukazał się kilka dni temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 Straciłem rachubę, orientujecie się kiedy powinien ukazać się najnowszy numer Sz Ł? Ukazał się kilka dni temu. Dokładnie, spóxniony, ale już jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczuply_maciek Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 Backyard in nowhere - fajny artykuł i generalnie artykuły o łośkach bardzo fajne aż się chce jechać na nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adiz1 Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Dziękuje za informację - pisemko jest już na moim biurku.Szkoda tylko, że 2 dyszki wysupłane z portfela nie wystarczą już na zakup nowej SZŁ.Jeśli poziom pisma nie będzie rósł - treść artykułów nie będzie dla czytelnika interesująca, to niedługo może się okazać, że chętnych ubędzie. SZŁ zbliża się już niebezpiecznie cenowo do niegdysiejszego Muszkarskiego Świata. Też było ciekawe przedsięwzięcie, a nie dało rady . Odnoszę wrażenie, że zbytnio hołubi się prenumeratorów, kosztem stałych czytelników, którzy kupują indywidualnie, systematycznie co dwa miesiące. Teraz przez podwyżkę dostajemy podwójnie w kość. Z całym szacunkiem, ale SZŁ nie ma jeszcze takiej pozycji na rynku wędkarskich, czy nawet hobbystycznych pism w ogóle, aby z czystym sumieniem wyłożyć kasę na cały rok prenumeraty (i to za dwumiesięcznik).Może należało poszukać oszczędności gdzie indziej, np. zejść trochę z gramaturą papieru (szczerze mówiąc mnie źle się czyta na takim papierze a wizualny efekt zdjęciowy, aż tak na kolana nie rzuca). Pamiętam, jaka była początkowa idea, ale może warto zejść z tym trochę niżej. Ogólnowędkarskie pisma jak WŚ i WW doszły w tym temacie do udanego kompromisu, który zadowala chyba i wydawcę i czytelników. Jeżeli pojawiły się jakieś kłopoty finansowe, a pewie tak to przedyskutujcie to proszę ze wszystkimi czytelnikami. Może warto zmienić lekko kierunek, niż obudzić się któregoś miesiaca, bez egzemplarza SZŁ na półce w empiku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 AdizZasadniczo moglibyśmy drukować i na papierze toaletowym, w czarno białej opcji. Tylko nie takie było założenie. Nie do końca też widzę kompromis w druku innych gazet, gdy zdarza się rozerwać kartkę przewracając strony.Jesteśmy na rynku ponad dwa lata, nie ma opcji utrzymania tej samej ceny i ceny na pewno w przyszłości będą rosły, tak jak bez przerwy rosną nasze koszta i ceny praktycznie wszystkich produktów. Wystarczy się rozejrzeć, o ile wzrosły ceny praktycznie wszystkiego. Długą robiłbym wyliczankę, ile kosztowało choćby paliwo gdy zaczynaliśmy, o ile wzrosły ceny papieru. Ze swojej strony przycięliśmy koszta do kwiczącego minimum, nim przenieśliśmy część dość mocnego wzrostu kosztów w małym stopniu na czytelników.A hołubimy prenumeratorów, bo sa z nami od początku, bo sa konkretnymi ludźmi którzy wierzą w nasz projekt. I odpłacamy za ten kredyt zaufania, bo bez nich nigdy nie dalibyśmy rady udźwignąć naszego magazynu - z prostego powodu - gigantycznych prowizji potrącanych przez dystrybutorów. Nigdy nie wiemy, czy są to pojedyncze numery kupowane przypadkowo, czy też może są uzależnieni kupujacy co numer. Najprostsza rada - chcesz skorzystać z ekstra bonusów - zapisz się do klubu Piszesz - że ponad dwa lata to za mało, by zaryzykować i zaprenumerować. Obawiam się, ze z takim nastawieniem i nam będzie coraz trudniej i przygoda kiedyś się skończy. I znowu sprawdzi się stare powiedzenie, ze rynek wędkarski ma takie gazety na jakie zasługuje - 2-3 specjalistyczne artykuły między mieszaniem zanęty, reklamą dużo-tanio-tesco i pilkerowaniem z kutra.Dlatego, pozwolę sobie zacytować, w dość przewrotny sposób: Może warto zmienić lekko kierunek, niż obudzić się któregoś miesiaca, bez egzemplarza SZŁ na półce w empiku.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adiz1 Opublikowano 23 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Na stronie internetowej "SZŁ" widnieje jeszcze stara "letnia" okładka, ale jest już dostepny nowy numer poświęcony troci. Mam czytam. Uff, bo już myślałem, że szykuje się dłuższy poślizg... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhuku Opublikowano 23 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Na stronie internetowej "SZŁ" widnieje jeszcze stara "letnia" okładka, ale jest już dostepny nowy numer poświęcony troci. Mam czytam. Uff, bo już myślałem, że szykuje się dłuższy poślizg... Niestety stronę internetową mamy dość nieaktualną, co niebawem się zmieni. Tymczasem zapraszam na nasze świeżo "odgrzane" konto na Facebooku. Tam będą się pojawiać aktualności związane z magazynem i nie tylko: http://www.facebook.com/sztukalowienia W imieniu całej redakcji SzŁ zapraszam do "polubienia" naszego facebookowego fanpage'a . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi