kamil8636 Opublikowano 11 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 Taka torpeda jazda była piękna 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 17 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Miała być troć, a wyszła brzana 79cm. Strzał i odjazd w pół wody tak nietypowy, że gdybym tej ryby nie zobaczył, to bym dał sobie rękę uciąć, że to jakaś szlachetna torpeda. Zwłaszcza, że przywaliła w wahadło Przychoćki. Jedyny plus, ze Stelka 18 4000 została rozdziewiczona i to w swoim debiucie. 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiemnastak Opublikowano 20 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 (edytowane) Odwiedzam moją miejscówkę, zaczynam jak zwykle od oczoje...w. Dobrą chwilę obławiam i nic, ponieważ nigdy długo tam nie łowię , zakładam na koniec małego raczka.Pierwszy rzut drugie podbicie i kapitalny kopniak. Ryba powoli i ze spokojem odchodzi ,dokręcam hamulec i dopiero zaczyna się jazda.Kiedy wreszcie podciągam rybę do siebie, spławia się około 80cm brzana może 3m ode mnie masakra.Przewala się jak delfin Skaczą zazwyczaj te mniejsze, ryba na wędce parkuje niemal po nogami, próbuję ją podebrać ale rzuca się do ostatniego zrywu.Sunie ze 20m z nurtem i parkuje w małym dołku, jest już gotowa nie reaguję kiedy wynoszę ją z wody.Stoi jakiś gość szczęście nie wędkarz robi mi foty.Szybki pomiar 84,5cm ! Jest super ,choć zabrakło nieco.Wynoszę lolę do rzeki , wcześniej złowiłem drugi raz rybkę z otwarcia sezonu tę 82cm.Łowię Brzany już ładnych parę lat ,i nie pamiętam żebym tyle ryb ponad 80cm zaliczył w tak krótkim czasie.Oby tylko ich nie wymacali mięsiarze. Edytowane 20 Lipca 2018 przez osiemnastak 49 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiemnastak Opublikowano 24 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 Masywne 78cm bardzo waleczna, skwar jej nie przeszkadzał. 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiemnastak Opublikowano 30 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 Patelnia konkretna 33C, ale jadę na krótki patrol. Kilka rzutów i siedzi hol dosyć siłowy i melduje się brzanka 72cm .Nawet jej nie focę , kolejny wymach i delikatne kopnięcie.Ryba stawia znacznie większy opór , wreszcie wyskakuje cała w powietrze ,kapitalny widok z 8m ode mnie, super sprawa .Jest jakaś wyjątkowo wściekła .Widać jak szoruje pyskiem po żwirku.Przy pierwszej próbie całego mnie ochlapuje wodą, nawet przyjemne Wreszcie jest moja ,szybki pomiar 77cm jest git. robie dwie foty , bo jedna słaba, tyle co uwalniam rybę ,pojawia się spinningista.Opowiadał mi chwilę co tam i na co łowił ,a nawet brzanę złowił 58cm. Kiedy powiedział jak to lubi jeść ryby dałem dyla.Szkoda bo zapowiadało się ciekawie, ale miejscówka ważniejsza jeszcze by siadła jakaś bestia i co w tedy. 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 (edytowane) Zmotywował mnie swoim telefonem kolega z forum.No tak, mamy czas brzan. A więc jedna ode mnie. Miałem jeszcze dwie, ale w pobliżu pojawił się natręt i z bólem musiałem je spiąć od razu po braniach. Potem stado odpłynęło. Edytowane 1 Sierpnia 2018 przez korol 36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiemnastak Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Rybka zdecydowanie ponad 70cm, szybkie foto i do wody .Brzany bardzo źle znoszą pobyt poza wodą w takie upały. Chwilę później siada druga big mama, po zaciekłej walce podbieram ją.Przy pośpiesznej próbie focenia wylatuje mój smart do wody .Automatycznie wypuszczam rybkę i rzucam się za tel. , co prawda wyciągam go ale wodę można z niego wykręcać. Przeleżał całą noc w ryżu i niby działa , ale boję się że padnie.Tym sposobem ryba i to duża złowiona a nie ma foty , z telefonem nie wiadomo co będzie.Średnio udany wyjazd. 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mreno Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Nie została złowiona na spinning, ale ponieważ mam tu swoje konto, a metoda bolońska jest też bardzo sportowa, to pochwale się swoją brzaną. Tym bardziej, że w Warcie w moim okręgu, to bez mała sensacja, bo tu ryb już właściwie nie ma. Przedstawiam swój wczorajszy połów brzana 80 cm. Mój rekord jest większy, jednak tak silnej brzany jeszcze nie miałem na wędce. Pół godziny holu na 6 m bolonce Trabucco, to sama poezja. Ryba po wprowadzeniu do podbieraka została w wodzie ok 5 min przed sesją zdjęciową. Odpłynęła jak ta lala do zobaczenia w przyszłości oby jej nikt nie zjadł. 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Wszyscy mają brzane...mam i ja???? złowiona z premedytacją na moją boleniowke 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Tak...branie przy samym dnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Miały być sumy nad ranem, ale nie było. W drodze do domu chwila na innym kawałku wody. Może choć kleń, albo w końcu jakaś brzana. Klenia nie było. SG Titanium 27m 32g, Biomaster, Sunline Super PE8 15lb, kawał żyłki 0,22 i dociążony woblerek. 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Fajna, ale do 80 ciut brakło. 78-79. Mierzone mniej więcej wg. kropek na wędce 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 (edytowane) I musiały mi się chyba kropki na wędce pomylić. 9 dych miała panie jak nic A tak poważnie to chodziło mi jedynie o to, że lepsze ryby były już wrzucane.Brzany ponad 70 to na Wiśle napewno piękne ryby, ale kobyły to mnie się wydaje tak ponad 80cm. Na pewno takie u mnie są, ale jakoś póki co ciut szczęście brak.Wczoraj z rana próbowałem, ale brzany nie dopisały. Był bolek, klenie, sumek i trochę radochy dały...okonie. Prawie ich nie łowię. Na Wiśle tym bardziej. A tu trafiło się stadko. Z czego trzy rybki fajne - takie 27-28cm.Woda wróciła do niskiego stanu i do brzan trzeba się kilka razy przyłożyć. Edytowane 9 Sierpnia 2018 przez bartsiedlce 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 (edytowane) Taki 70cm sumek między okoniami i kleniami przyplątał. Na GS Parabellum do 16g, Stradic 2000 Sunline Super PE8 8lb + żyłka 0,16. Edytowane 9 Sierpnia 2018 przez bartsiedlce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiemnastak Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Tadek akurat Ty nie masz powodów do zmartwień , łowisz dużo i to ładnych ryb.Wiele bym dał a żeby mieć bliżej do Odry.Pozostaje to co mam blisko , i korzystać póki mogę.Szykuje się znacznie mniej czasu na rybki .Wczorajsza lokomotywa , bardzo masywna i silna jak diabli.Początkowo myślałem że padnie rekord, ale brzana i tak godna ,nakokszone 82cm. :)Było kilku spinningistów, przeczekałem i kiedy zrobiło się pusto ,udało się jedną przechytrzyć 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Krotki filmik z wyprawy na barbary. 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiemnastak Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Wreszcie udało podjechać się na miejscówkę .Dwie siadły 78cm i 71cm , trochę pomajtały kijem 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 I ja w końcu odwiedziłem swoje przyjaciółki. 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 W końcu : ) 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. pepa73 Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Basie z wielkopolskiej Warty. 59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 To i ja dorzuce swoją barbarkę :-) 42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 (edytowane) Ja też Edytowane 29 Sierpnia 2018 przez korol 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Gratuluję tych wielkokiełbi!Na "mojej" Odrze sezon zaczął się obiecująco ilościowo, choć z wielkością było gorzej. Niestety, od paru tygodni (tak 3-4) wielkokiełbie gdzieś przepadły, ani sztuki. Parokrotnie obserwowałem spławiające się ryby(prawdopodobnie brzany)pośrodku rzeki, gdzie nie ma żadnych charakterystycznych miejscówek, zwykły, płaski, piaszczysty blat. Jak te ryby namierzyć na setkach metrów blatu? Albo może nie biorą/ nie umiem ich złowić, tam gdzie były przedtem? Może jakieś inne przynęty potrzebne, sposób prowadzenia? Najłatwiej byłoby chyba w trollingu je namierzyć, ale trolling za brzanami na metrowej wodzie, jakoś nie widzi mi się?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Gość DAWIDspinn Opublikowano 2 Września 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 Sezon życia trwa. Ostatni cel optymistycznego planu zrealizowany. Życiowa, spinningowa brzana! 77cm! Ryba wzięła w mega szybkim wlewie na małego cztero-centymetrowego woblera. Złowiłem tez taka na 64 cm, którą normalnie przez wlew doholowaliśmy do łodzi. Większa nie chciała podnieść się z dna, udało się ją wyjąć dopiero poniżej wlewu. Prawdziwa wisienka na torcie Chyba najtrudniejsza i najwaleczniejsza spinningowa ryba. Wisła darzy w tym roku. Brzana wyjęta na King Rivera, Black Crystala 3005 z plecionka 0,10. Meeeeega ! 57 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. osiemnastak Opublikowano 3 Września 2018 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 Dawid gratuluję rekordu Wczoraj zaliczyłem kilka bolków a dwa były konkretne, ale przy mojej dzisiejsze brzanie ,to były wygłupy juniorków.Baśka z foto 85cm moc miała kapitalną odjazdów na granicy mocy żyłki bez liku.Obławiałem nową rynnę pierwsze 6 rzutów 4 zaczepy i dwa wabiki poszły, ale potem siadła ta ślicznota i dzień stał się piękny. 59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi