scOOtt Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 (edytowane) Dzisiejsze ponad 3kg szczęścia [media] [/media] Edytowane 27 Września 2018 przez scOOtt 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mreno Opublikowano 6 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 W tym roku Warta mnie obdarza. Chyba za wytrwałość i wierność. Pewnie już na zakończenie sezonu 76 cm. 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeżyna Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 Nie wiem do kiedy biorą brzany ale dla mnie to już brzanowe ostatki.Na większości miejsc gdzie liczyłem na kontakt z rybą woda wydaje się dość pusta, ani brań, ani spławów.Dziś jednak chyba ostatnią sztukę w tym roku udało się skusić i to w przyjemnym rozmiarze 75 cm.Przyznam że chyba po raz pierwszy, jak długo łowię, przez głowę przemknęło że mogę ryby nie wyjąć.Jednak cierpliwie , powolutku i najpierw zobaczyłem z kim mam przyjemność, a potem szczęśliwie doprowadziłem do podbieraka.Zwątpiłem bo ryba długo się nie poddawała i nic sobie nie robiła ani z dobrze dokręconego hamulca ani z upływu czasu.Po lądowaniu stwierdziłem że za długo już bym nie poszalał - groty w kotwiczce zaczęły się prostować. Bezwzględnie trzeba zainwestować w jakieś lepsze, mocniejsze kotwiczki, bo fabryczne w woblerku są za słabe. No i drugi wniosek że trzeba powiększyć kolekcję podbieraków o kolejny większy - pstrągowe są zdecydowanie za małe, szczupakowe za duże i nieporęczne.W drodze powrotnej dołowiłem jeszcze klenia ok. 45 cm, ale już bez foto. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeżyna Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 No masz, liczyłem na brzanę ale długo nie chciała się przedstawić. Dobrze że miejscówka ją nieco ograniczała, więc odjazdy nie były odległościowe i szczęśliwie nie ma tak zaczepów.Jestem zwolennikiem szybkich holi aby ryba nie była za mocno wymęczona bo to wg mnie niesie ryzyko zejścia, jednak żyłka 0,2 i miękkie wędzisko to było z kolei moje ograniczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo__20 Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 (edytowane) Od 1 do 8 października kolega miał 4 ryby na kiju udało mu się wyciągnąć tylko 1 sztukę. Ok 75cm.Reszta ryb tak silna, że nie dał rady i ryby rwały żyłkę. ( łowił z brzegu). Po cichu śmiałem się jak to jest możliwe.( Do czasu).Kilka dni temu wybraliśmy się wspólnie. Jedno branie i przez 10 minut nie mogłem nic zrobić. Ryba tak silna, że nie dawała się podciągnąć bliżej niż kilka metrów do pontonu. Niestety moje doświadczenie z tymi rybami jest na poziomie podstawowym i na koniec przekombinowałem. Za szybko, za mocno i za nerwowo.Ryba się wypieła, a na pamiątkę został film z holu. Nie spodziewałem się, że można je jeszcze spotkać o tej porze roku. Edytowane 10 Października 2018 przez pablo__20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 16 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 Ze wspólnego wypadu... królowa dnia i królowa nocy???? 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matts Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 (edytowane) Taki efekt przy sandaczowaniu Cannibal 10cm zassany po sama główkę Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Edytowane 20 Października 2018 przez matts 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 22 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 (edytowane) Chyba nadszedł czas na spam Więcej opisałem tutaj: http://jerkbait.pl/topic/17042-warszawska-wisła/?p=2468903 Edytowane 22 Października 2018 przez korol 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio79 Opublikowano 23 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2018 Dla mnie czas brzany na ten rok się zakończył. Mało było czasu na rybki, mimo to kilka razy zameldowałem się nad wodą. Niżej jedna z bardziej urokliwych z tego sezonu 42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 25 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2018 Wiało,lało, ale brało???? 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fOkUsSsS Opublikowano 25 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2018 Pierwsze muchowe basie 66 i 69 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 4 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 Listopadowa "muchowa" brzana 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 4 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 Piękne, jesienne, zdjęcie i nawet brzana w kolorach jesieni ładnie się znalazła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkicha Opublikowano 4 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 Piękna gratuluję Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 4 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 (edytowane) Piękne, jesienne, zdjęcie i nawet brzana w kolorach jesieni ładnie się znalazła. Piękna gratuluję Tomasz Dzięki śliczne Edytowane 4 Listopada 2018 przez TOMI803 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi