Skocz do zawartości

Zalew Szczeciński (w tym - gdzie slipowanie?)

kuko

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry wszystkim

Miałem wątpliwość gdzie założyć watek i pytanie.....

Gdzie w okolicach Szczecina  (mam na myśli dojazd od Szczecina i Polic)-  można dogodnie wyslipować łódź?

Dojazd do wody nie musi być jakoś szczególnie utwardzony bo dysponuję 4x4 ale aby było w miarę szeroko i niezbyt stromo.

Będę wdzięczny za pomoc.\Pozdrawiam

elegancko  30-50zł jednorazowe wodowanie  hmm niby nie wiele jadąc  raz na 10 lat ale  wędkując  intensywnie powiedzmy 3x w tygodniu   robi się już niewesoło no ale to już taki czosnkowy kraj .

Edytowane przez maxxx

W Policach nie ma  slipu publicznego, w Szczecinie jest darmowy np. na Dziewokliczu koło mostu, w Stepnicy to prawda jest bardzo ładny slip i to za free, w Nowym Warpnie na marinie  to koszt  10 pln, a i w Trzebieży na przystani  można  łódkę zwodować choć kosztów nie znam.

• 1 rok później...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 lata później...

Witam,
Odgrzeję kotleta, w ten lub przyszły weekend muszę wziąć moją łódź (roxa430) na poprawki pawęży (śruba łapie powietrze) do Polic,

jako że mam ~500km w 1 stronę czy możecie polecić jakiś rozsądny cenowo slip gdzie będę mógł przetestować łódź? - czyli wodowanie, ~30min pływania i mam nadzieję że do domu

Witam,

Odgrzeję kotleta, w ten lub przyszły weekend muszę wziąć moją łódź (roxa430) na poprawki pawęży (śruba łapie powietrze) do Polic,

jako że mam ~500km w 1 stronę czy możecie polecić jakiś rozsądny cenowo slip gdzie będę mógł przetestować łódź? - czyli wodowanie, ~30min pływania i mam nadzieję że do domu

Stepnica... Byłem parę lat temu więc mogło się pozmieniać.

ona jest po drugiej stronie Odry... - według maps google bagatela 1.2h drogi - dla mnie idealnie to ~10km i nie przeszkadza mi że musze zapłacić 10-30zł (i tak wyjdzie taniej niż paliwo do Stępnicy)

https://www.google.pl/maps/dir/Sp%C3%B3%C5%82dzielcza+3,+72-010+Police/Stepnica/@53.5247959,14.4675704,10.7z/data=!4m14!4m13!1m5!1m1!1s0x47aa7336ca9f3761:0x9da9e7b24046f3c7!2m2!1d14.5373789!2d53.555238!1m5!1m1!1s0x47aa712d0fd52b17:0x83b3e1ffdd34ad0e!2m2!1d14.6247336!2d53.651875!3e0 

https://goo.gl/maps/vP5pdxVTPvpg7eAc7

Przystań wędkarska, na jesieni jako "obcy" wodowałem się tam bez problemu. Płatne na miejscu. Jak jest na dzień dzisiejszy, może podpowie ktoś z lokalesów.

super - i to jest blisko więc pasuje, z ciekawości ile płaciłeś?

• 9 miesięcy temu...