Skocz do zawartości
  • 0

Anglik Z Japońskim Rodowodem.Fox Rage Pro Serie.

makamba

Pytanie

Na wstępie coś o samej firmie Fox.

Firma ta istnieje od ponad 40 lat i od samego początku , a?ź do dnia dzisiejszego na jej czele stoi jej zało?źyciel Cliff Fox.

Tym samym jest największą firmą wędkarską w Europie w rękach jednego człowieka.

Z małej , Angielskiej manufaktury zmieniła się w tym czasie w firmę , kt?łrej produkty znaleźć mo?źna na rynkach 30 kraj?łw , w tym USA i Rosji.

Wielu z nas nazwa Fox kojarzy się zazwyczaj ze sprzętem wędkarskim przeznaczonym do łowienia karpi.

Tym czasem od wielu lat , firma ta wgryza się w rynek poświęcony łowieniu ryb drapie?źnych - słodkowodnych i morskich.

Produkty do poławiania ryb drapie?źnych dzielą się właściwie na dwie serie : Fox Predator i Fox Rage.

Seria Predator obejmuje cały asortyment produkt?łw u?źywanych w metodach na ?źywca i na trupka.

Natomiast seria Rage , to coś dla tych , kt?łrzy łowiąc ryby, brzydzą się sadzać tyłki na krzesełkach.

Ta grupa to fani spiningu.

Dla tych z grubszym portfelem Fox przygotował coś extra...

Limitowaną do 100 sztuk serię wędzisk spiningowych i castingowych Fox Rage Pro Serie.

Kijki te były projektowane i opracowywane w Japonii.

A tak na ich temat rozpisuję się na swoich stronach Fox :

Pierwszy z nich to Castingowy Power Flip.

Ten kijek bardzo entuzjastycznie zachwala na stronach Fox'a mistrz Dietmar Isaiasch, pisząc jak to czuje na nim ka?źdy kamień na dnie , o kt?łry odbija się przynęta.

Idealnie sprawdza się w technikach jigowych,dropshot,w lowieniu poppersami i w łowieniu pionowym miękkimi przynętami.

Obsluguje większość przynęt średniej wielkości.

Jest doskonale wywa?źony i świetnie le?źy w dloni.

Specjalnie uformowany uchwyt kołowrotka pozwala wyczuwać palcem najl?źejsze brania.

Ultra lekki i bardzo szybki .

Wysokiej klasy carbon (36ton).

Pierwszej klasy i bardzo wytrzymałe przelotki Fuji Titan.

Oryginalny uchwyt kołowrotka Fuji wedlug wzornictwa Foxa.

Wysokiego gatunku korek.

Limitowana i numerowana seria.

200cm

cw 7-21

Drugi to Finesse Jig.

Zaprojektowany tak,by pozwalał odzczuwać ka?źdy najdrobniejszy ruch delikatnie prowadzonej przynęty.

Znakomicie przystosowany do technik pionowych i dropshotowych.

Blank jest zbudowany tak samo jak blank wyzej opisanego Power Flip ale z przystosowaniem do kolowrotka spiningowego.

Doskonaly do metody Fire Ball i do tradycyjnych technik jigowych z USA (wacky,carolina,texas).

Wysokiego gatunku korek.

200cm

cw7-24

Trzeci to Baby Lure.

Jak sama nazwa wskazuje - delikatny i lekki.

Idealny ultra light do maleńkich blaszek w rozmiarze 0 , delikatnych gumek i mikro woblerk?łw.

Dzięki odpowiednim parametrom blanku i specjalnie zaprojektowanym przelotkom osadzonym daleko od blanku mozemy nim wykonać bardzo dalekie rzuty najmniejszych nawet rozmiar?łw przynętami.

Ekskluzywny i bardzo wra?źliwy kijek .

Wysokiego gatunku korek.

190cm

cw up to 10gr

post-5652-1348916290,4327_thumb.jpg

post-5652-1348916290,5076_thumb.jpg

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Tornado,jakbyś się postarał to znalazłbyś kilkadziesiąt napisanych przeze mnie podobnych temat?łw w sieci i bez urazy ale nie zauwa?źyłem ?źadnej awantury o m?łj rzekomy sklep a jedynie kilka bezpodstawnych frazes?łw i opinii na m?łj temat nie popartych jakąkolwiek logiką.

Pozdrawiam r?łwnie?ź.

• 0

a ja od Foxa trzymam się z daleka!!!

Kupiłem kiedyś spinning Special Editions by Luc Coopens /150euro/...

1.5 roku p?łźniej złamała mi się szczyt?łwka do niego - a w sklepie się dowiedziałem , ?źe elementu ju?ź nie dostanę bo to była specjalna wersja i ju?ź jej nie produkują :lol: :lol: :lol:

I poszło 6st?łwek w las tak?źe w te emitowane wersje to się ju?ź nie bawię...

O sprzęt dbam - a kijek złamał się jakieś 20cm od szczytu - nie było to ani zacięcie, ani pod rybą, ani od uderzenia - w jednej ręce trzymałem przynętę - w drugiej kij i LEKKO naprę?źyłem cały zestaw i te 20 cm części szczytowej zjechało mi po lince do ręki :unsure: .

Szczerze Foxa spinningowego nie polecam - drogo, a p?łźniej w praniu wychodzą r?ł?źne takie cyrki!