jabadaon Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 (edytowane) Witam wszystkich moczykijów i moczykijki????Zakładam wątek sympatycznej rzeczki jaką jest Kamienica przepływajaca przez Nowy Sącz.Jako stosunkowo świeży Sądeczanin, bo zaledwie od roku, chciałbym się dowiedzieć czegoś o tym cieku. Ponieważ czasu, jak na lekarstwo, a mam do niej w miarę blisko, to jest realna szansa pobiegać z muchą ciut częściej po jej prądzikach.W tym roku udało mi się już 2 razy... ????Wyniki średnie... Trochę drobnego pstrąga, mnóstwo kleników i jeden 50 cm klusek. Wszystko na sucharka.Macie jakieś spostrzeżenia, wnioski, porady?Będę wdzięczny za każdy wpis i uwagę... Edytowane 6 Lipca 2018 przez jabadaon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 7 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2018 No...rzeka mojego dzieciństwa tam stawiałem swoje pierwsze wędkarskie kroki. Baseny, klenie,pstrągi, kiedyś nawet były lipienie....pstrągi raczej niezbyt wielkie chociaż zdarzały się rodzynki moc kleni i to niejednokrotnie bardzo fajnych w lecie łowienie możliwe tylko bardzo wcześnie później ilość plażowiczów dyskredytuje łowienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaon Opublikowano 8 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2018 To fakt, sporo ludzi... A śmietnik jeszcze większy... tak brudnej rzeki, a właściwie jej brzegów jeszcze nie wiedziałem. Idealne miejsce dla pijusów... Niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi