MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 Witam. W tym roku planuję urlop w sierpniu, na Węgrzech, w okolicach Miskolca. Ktoś podpowie jak z pozwoleniami w braterskim kraju ? Jakieś informacje na temat pozwoleń mile widziane. Dzięki.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambus Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 Byłem u bratanków kilka razy ale z wędką tylko raz i w innym rejonie - nad Balatonem. Tam zezwolenie dostałem bez problemu w wędkarskim, pamiętam że było dosyć drogie. Z tego co dowiedziałem się od miejscowych najlepsze są żwirownie - w nich występują bassy i myślę z naszego punktu widzenia są to najciekawsze miejsca. Poza tym Węgrzy uwielbiają łowić karpie i przeważają tam łowiska karpiowe. Popularne jest też łowienie boleni. Z ciekawostek występuje tam też mniejszy kuzyn sandacza - bersz. Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 7 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2018 http://jerkbait.pl/topic/63139-w%C4%99gry-balaton-oko%C5%84-sandacz-a-mo%C5%BCe-mieszanka/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 11 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 W artykule koleś podaje namiary na stronke I pozwolenia http://www.kayakfish.eu/magazine/kayakfishing-for-asps-on-lake-balaton-hungary/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskie Opublikowano 18 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 Z Miskolca masz niezbyt daleko rzekę Cisa z jeziorem/zalewem Tiszató.Warto wypożyczyć łódź.Z pewnością trafisz bolenie, a przy odrobinie szczęścia ładne sandacze i może sumy.Okolice Tiszszolos, Abadszalok. Kiedyś tam byłem z Markiem Szymańskim z WŚ.Bolenie świetnie współpracowały Niestety trafiliśmy na okres popowodziowy, woda była duża i brudna,trafił się tylko 1 sandacz, ale taki prawie 90-tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi