Skocz do zawartości
  • 0

Kalendarz jerkbait.pl 2013

admin

Pytanie

Cześć,

Nie ukrywam przychodzę do Was z zapytaniem. Chciałbym zrealizować kolejną edycję, tym razem inną (pomysł na wygląd kalendarza mam) ale potrzebuję Waszej rady jeśli chodzi o konkurs na zdjęcia, tematykę. Macie pomysły? Trzeba wystartować od 1 lutego. Do nowego projektu potrzebuję 24 zdjęć - 12 w pionie o 12 w poziomie.

Pozdrawiam

Remek

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Chciałbym zgłosić nieśmiałą propozycję, ?źeby w kalendarzu na 2013 rok znalazły się najlepsze zdjęcia o tematyce wędkarskiej wykonane przez członk?łw społeczności jerkbait.pl

Moim skromnym zdaniem ostatnia akcja kalendarzowa pokazała słabość idei koncept-kalendarza: nier?łwny poziom zdjęć, jakieś ustępstwa, naciąganie (np. fotka suma z błystką w ryju, kt?łra nie podkreślała w ?źaden spos?łb idei C&R, ale była po prostu świetna i musiała się znaleźć w kalendarzu... Albo fakt, ?źe 2 miesiące obsługuje ten sam młody człowiek, rybą tego samego gatunku). Wydaje mi się, ?źe ka?źda pr?łba podporządkowania kalendarza kolejnej idei mo?źe pociągnąć za sobą podobne niebezpieczeństwa, zaś mo?źliwość zaproponowania przez u?źytkownik?łw po prostu najlepszych zdjęć, takich, z kt?łrych są dumni i do kt?łrych są przekonani, da szansę na wyprodukowanie kalendarza na najwy?źszym mo?źliwym poziomie.

Co do gołych lasek z rybami bądź na rybach - niewiele znam obleśniejszych rzeczy. Zdjęcia ryb to świetna sprawa, a zdjęcia gołych pań - jeszcze świetniejsza; natomiast obskurny miks tych 2 rzeczy zdecydowanie ssie, czego liczne przykłady mo?źemy podziwiać w sieci (nie bez znaczenia jest fakt, ?źe na niskobud?źetowe sesje z rybą na cycach raczej nie decydują się pierwszoligowe fotomodelki ). W ?źyciu wędkarza gołe laski i wędkowanie powinny być jednak zdecydowanie rozdzielone; gdyby było inaczej - mimo szczerej pasji do łowienia ryb - kiepsko by było z naszym wędkarskim rozwojem...

I jeszcze małe spostrze?źenie, zupełnie ju?ź subiektywne: marzy mi się mianowicie kalendarz, kt?łry opr?łcz eksponowania wędkarskich fotografii, spełniałby tak?źe swoją pierwotną funkcję. Chciałbym, ?źeby w spos?łb przejrzysty i czytelny pokazywał rozkład dni w tygodniu i miesiącu, pozwalał czasem coś zakreślić albo dopisać... Ostatnia edycja daje ograniczone mo?źliwości w tym zakresie.

• 0

Projekt kalendarza w 2013 roku będzie zupełnie inny. Zupełnie, zupełnie. Będę go tworzył za kilka miesięcy ale w głowie go ju?ź mam. Czy będzie mo?źna w nowym coś wpisać ... miejsce będzie ale nie będę robił specjalnych boksik?łw itd. Rozkład miesięcy, dni będzie inny. To ma być od początku do końca coś co wciska w fotel dlatego m.in. zmieniam wygląd. Będzie obszarniejszy i kilka innych bajer?łw ale za du?źo nie będę pisał. Teraz potrzebuję r?łwnych ale super jakości zdjęć wędkarskich. 12 w pionie i 12 w poziomie.

Pozdrawiam

Remek

• 0

Najchętniej oglądałbym to czego normalnie nie widać, czyli to co dzieje się pod wodą. Zdjęcia podwodne byłyby genialne, zwłaszcza jakby się udało uchwycić atak drapie?źnika na przynętę :D... ale mnie fantazja poniosła :D.

Ale jakby się nie dało to gołe baby będą dobre :lol: :lol: :lol:

• 0

Nie wiem chłopaki co wy w tym widzicie, ale mnie jakoś nie kręci podziwianie fragmentu korka czy omotki przez bity miesiąc .... :mellow:

Gdybys choc jedno swe zdjecie wstawil, to bym mogl je - byc moze podziwial przez caly rok- przepraszam - jesden miesiac

Przepraszam, ale ja Ciebie w ogole nie kojarze...

• 0

Projekt kalendarza w 2013 roku będzie zupełnie inny. Zupełnie, zupełnie. Będę go tworzył za kilka miesięcy ale w głowie go ju?ź mam. Czy będzie mo?źna w nowym coś wpisać ... miejsce będzie ale nie będę robił specjalnych boksik?łw itd. Rozkład miesięcy, dni będzie inny. To ma być od początku do końca coś co wciska w fotel dlatego m.in. zmieniam wygląd. Będzie obszarniejszy i kilka innych bajer?łw ale za du?źo nie będę pisał. Teraz potrzebuję r?łwnych ale super jakości zdjęć wędkarskich. 12 w pionie i 12 w poziomie.

Pozdrawiam

Remek

Ok, ryby zamowione od 1 maja. Maja brac - tak sie zmoowilismy.

Mam zasłonic twarz czy pokazac ,, pajkowe ,, kły?

• 0

Gdybys choc jedno swe zdjecie wstawil, to bym mogl je - byc moze podziwial przez caly rok- przepraszam - jesden miesiac

Przepraszam, ale ja Ciebie w ogole nie kojarze...

Wybaczam ... wybaczam :D

Tak swoją drogą, co ma piernik do wiatraka?

Kompletnie nic.

a poza tym nie prowokuj mnie na priwie.

Nie mam zamiaru dyskutowac z toba o piernikach

Bez odbioru..

• 0

Jak wolisz, zapytałem się tylko o co Ci chodzi ?źeby nie robić tu zbędnego off topu. Tak załatwia się niejasności w spos?łb

cywilizowany, nie rozumiem jedynie co Cię człowieku tak zabolało, to ?źe nie mam ochoty patrzeć na zdjęcie omotek na kalendarzu czy

to ?źe nie mam swojej twarzy w awatarze? :lol:

Nie chcesz odpisywać na ,,zaczepki to mo?źe sam nie zaczepiaj, bo i ja Cię nie kojarzę i wcale z tego powodu nie rozpaczam. <_<

... zwykle to mi m?łwią ?źebym szedł na ryby ale tym razem na Ciebie pora, jak bez odbioru to bez odbioru. PEACE

• 0

pomysl z dwoma zdjeciami podoba mi sie :D

propozycja arka, czyli portret rybska tez podoba mi sie bardzo ... natomiast jako drugie zdjecie proponuje albo lowce z ryba z portretu lub dobra fotografie wedkarskiej miejscowki ewtl. wedkarskiego krajobrazu, tudziez z wedkarzem 'in action' ... to tak dla odprezenia ... proponuje tez, zeby portret byl w pionie, a zdjecie odprezajace po szoku serotoniny, zostalo prezentowane poziomo ... wprawdzie nie jestem na 100% pewien, jak to sobie remek wymyslil, ale jezeli dobrze kombinuje, to remek juz bedzie wiedzial dlaczego proponuje taka prezentacje fotografii a nie inna

byc moze moje propozycje wydaja sie przyziemne, ale wedlug mnie sa relatywnie latwe do zrealizowania i pozwola na spory wybor fotografii konkursowych ... w przeciwienstwie do:

biustow w bikini - uzasadnione pytanie: dlaczego friko nie dostal bana za rozwalenie watku? :lol:

fotografii podwodnych - 24 fenomenalne zdjecia podwodne uda nam sie zrobic byc moze w ciagu nastepnych 6 lat i raczej nie wczesniej

lub kalendarza sprzetowego przypominajacego katalog - nudne by to bylo z deczka, ze tak sobie bezczelnie powiem :unsure:

• 0

Pitt,

Nie muszę nic dopisywać :D Pitt strzał w dychę. Dobra zdradzę jak wygląda nowa szata - oczywiście projekt w mojej głowie ale usiądę do Photo Shopa za kilka tygodni i go narysuję. Kalendarz będzie miesiąc prezentował na dw?łch kartkach. Na g?łrnej chciałem umieścić w poziomie zdjęcie (pełna kartka z małą 5 mm ramką), na dolnej kartce ma być miesiąc w pionie a po lewej bądź prawej stronie pionowe zdjęcie. Kalendarz będzie mo?źna powiesić za g?łrną kartkę (wtedy będzie na dw?łch stronach) albo tylko na jednej (wieszamy tradycyjnie na spirali) wtedy mamy tylko pokazany miesiąc z pionowym zdjęciem (na jednej kartce). Tak więc potrzebuję dw?łch zdjęć, najlepiej połączonych jakoś wsp?łlnym kontekstem. Pomysł Pitta mi się podoba tylko mam jedno zastrze?źenie - niekiedy krajobraz w kt?łrym złowiliśmy tą rybę jest ..... kosmiczny :D ale pomysł super i proponuję iść w tym kierunku.

A ... i kalendarz będzie miał jeszcze dwa rozwiązania, kt?łre przesądzą o jego innowacyjności :D ale o tym nie napiszę by nie zostało to skopiowane ale .... będzie niespodzianka :mellow:

Pozdrawiam

Remek

• 0

czyli trafilem ... dobrze wiedziec, ze alzheimer mozgu jeszcze nie zzera :lol:

widzialem to, patrzac przez pryzmat czasu i soczewke uczuc, mniej wiecej tak

Trafione w dziesiątkę. :D

Miałem zaproponować układ łowca z rybą plus widok?łwka z łowiska, ale propozycja Emeritusa jest bardziej soczysta. :D

http://img3.imageshack.us/img3/4915/1003708m.jpg