Skocz do zawartości

Atraktor do spławikówki

ninja05

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, całe życie spinninguje jednak podczas urlopu wybieram się na rzekę aby połowic na spławik. Moje pytanie jakiego zapachu najlepiej użyć do zanety? Woda z bardzo lekkim uciagiem głębokość około 2m.

Scopex jest uniwersalny , niezłe są też tzw śmierdziuchy typu kałamarnica , małża, wątroba itp

Scopex jest uniwersalny , niezłe są też tzw śmierdziuchy typu kałamarnica , małża, wątroba itp

Przy spławiku raczej się nie sprawdzą. Takie smrodki to bardziej karpiarstwo.

Zapachy jeśli już to brasem, wanilia, kolendra, ochotka.

Edytowane przez ŁYSY0312

Przy spławiku raczej się nie sprawdzą. Takie smrodki to bardziej karpiarstwo.

Zapachy jeśli już to brasem, wanilia, kolendra, ochotka.

A ja na odległościówkę jak łowię to takie dodaję i dają radę z Mroczkiem to 25 lat temu zaczynaliśmy na włos łowić to wybór aromatów w Polsce był b.mały i jakoś do tej pory nie kombinuję jak "koń pod górę" 

i wg mnie scopex sprawdza się zawsze i w kulce i w zanęcie , a tam gdzie twarde dno to śmierdziuch tez będzie cacy

Edytowane przez seiken

A ja na odległościówkę jak łowię to takie dodaję i dają radę z Mroczkiem to 25 lat temu zaczynaliśmy na włos łowić to wybór aromatów w Polsce był b.mały i jakoś do tej pory nie kombinuję jak "koń pod górę" 

i wg mnie scopex sprawdza się zawsze i w kulce i w zanęcie , a tam gdzie twarde dno to śmierdziuch tez będzie cacy

Co kto lubi  ;)  i jakie ma doświadczenia. Ja dopiero relatywnie niedawno przerzuciłem się na spinning, a wcześniej tylko spławik, i te karpiowe śmierdziuchy sprawdziły mi się tylko na komercji. Jakiś czas temu w ogóle zrezygnowałem z atraktorów, i nie narzekam. A jeśli już stosuję to tylko naturalne.

Witam, jestem spiningista jednak wybieram się na rzekę łowić na bata jakiś bialoryb. Pytanie moje dotyczy zapachu-atraktora. Jakiego użyć w porze letniej na ploc i leszcze?

Atraktor? Najczęściej naturalna, żywa ochotka jest najlepszym atraktorem. Zresztą, każde mięsko jest lepsze niż proszki, np. glizdy, b.robaki, kastery itp.

Edytowane przez Z.Milewski