RedruM Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Prosba o doradztwo w doborze kolowrotka (Cena do 350 PLN) do kijka 270cm 2-15g. Przeznaczenie mala, srednia rzeka nizinna. Zastanawiam sie nad: Red Arc 10200 lub 10300 (slyszalem ze wystepuja problemy po zamoczeniu, co w czasie brodzenia moze sie zdazyc.)Abu Orra SX 20 lub 30 - o tym nie wiem nic praktycznego ale podoba mi sie specyfikacja i cena.Abu Cardinal 502 lub 503i SDH to samo co wyzej... Mialem pewniaka, Penn Battle 2000 ale cena poszybowala po nowym roku i skutecznie mnie zniechecila do zakupu... Bede wdzieczny za kilka slow od bardziej doswiadczonych kolegow. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Macałem wczoraj Orra ale S nie SC najmniejszy i powiem tak, ?źe zrobił na mnie wra?źenie. O ile pamiętam metalowy jak Penny, specjalny system hamulca. A jak nie Penn Battle to Sargusa polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedruM Opublikowano 21 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Dzieki, Marcy$ ja tez bym z przyjemnoscia pomacal, ale widzialem go tylko w sklepie internetowym... Nie mam pojecia gdzie w Wawie moge go looknac w realu... Sargusa tez rozwazalem, ale jakos dziwi mnie ze kosztuje on prawie polowe tego co Battle! Skoro roznia sie tylko hamulcem i kolorem obudowy - marketing az tyle kosztuje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Battle ma wyczuwalnie lepszą pracę (np na sucho) do tego jedno ło?źysko więcej, jak pisałeś hamulec lepszy oraz wyraźnie lepiej pracujący kabłąk (kt?łry te?ź jest grubszy - mocniejszy) coś bli?źej mocnego kliknięcia jak w spro arcach. No i system spowalniający posuw szpuli (coś ala ślimak w spro?). Og?łlnie więcej r?ł?źnic w macaniu ni?ź się wydaje w suchych danych technicznych. Niestety nie mogę nic powiedzieć na temat pracy w boju i lat u?źytkowania. Ale mam nadzieje, ?źe to choć troszkę pomogło. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedruM Opublikowano 21 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Ok, dzieki. W takim razie pofatyguje sie do sklepu i porownam sargusa i battla. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi