Jędruś Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Witam... mam problem. Wnerwia mnie montaż kotwiczek do woblerów poprzez kółka łącznikowe. Juz mam zdarte paznokcie od rozchylania kółek. Może jest jakiś przyrząd? Albo jakaś metoda nieinwazyjna chroniąca paznokcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Witam Ciebie serdecznie! Życzę przyjemności. Jest takie narzędzie. Nie wiem czy dostępne w Polsce ale nasi forumowicze (z tego co wiem) używają Split-Ring Pilers'a, który jest dostępny w Cabelasie (kod produktu IG-314046). PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędruś Opublikowano 3 Listopada 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Dzieki bardzo, to jest tak proste, że aż niewiarygodnie proste, alez ze mnie palant...hehe - i to jeszcze inżynier, lece do piwnicy i przystosowuje zwykle szczypce plaskie Nie trzeba Cabelasa. Pozdrowienia z mazur, zapraszam na ryby nad Szeląg;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Jędruś witaj na forum. Wiesz, czasami to tak jest,że wystarczy spojrzeć na problem z innej strony i nagle wszystko jest jasne i oczywiste a moze przy okazji pochwalisz sie swoją produkcją ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Jędruś pozdrawiam z Warmii i pewnie kiedyś przyjmę zaproszenie nad Szeląg jak będzie nadal aktualne <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędruś Opublikowano 3 Listopada 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Są to dopiero poczatki, niemniej jednak używam ich na zawodach, ja i moi koledzy z klubu spinningowego - raczej z niezlym skuktiem. Głownie na rzekach (pstrąg, kleń), nie mam jeszcze boleniówek ale z czasem do tego dojde. Jak zrobie zdjęcia to chętnie pokażę. Na razie na wodach stojących łowimy głownie na gumy, chociaż firma Salmon jest od nas 28km. (chyba zaczynam sie wciągać w internet... niebezpiecznie, hehe) Pozdrawiam, Jędruś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Najprostrzym i skutecznym narzędziem do zakładania kotwic i kółek łącznikowych jest nożyk do tapet.Wbijasz nożyk w kółko,w rozwarte jego części wciskasz oczko kotwicy,nastepnie w to miejsce oczko od woblera i całość przesuwasz.Potwornie prosta czynność.Nabierzesz wprawy, to bedziesz zbroił 100 woblerkow na godzinę.Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędruś Opublikowano 3 Listopada 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Drogi Sławku!Zaproszenie do mnie jest zawsze aktualne przez cały rok:) A może chcesz wstąpić do naszego klubu spinningowego OKOŃ Ostroda?? Zapraszam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 Przy nie najtwardszych kółeczkach i nie najgrubszym drucie w woblerze nawet nie jest potrzebny nożyk do tapet. Ja to robię wciskając drut w oczko. Oczywiście nie jest to sposób na setki woblerów, ale przy poedynczych się sprawdza .Do klubu na razie nie wstąpię, bo jestem w Passarii i jak na razie mi to wystarczy, ale w przyszłości... Szczerze mówiąc z chęcią poznałbym Szeląg, bo to fajnie wyglądające jezioro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 Można też tak: Ja również łamałem paznokcie. Potem używałem nożyka. Ale to jest the best. Przyrząd na pewno posiadasz. P.S. Jędruś! Koniecznie pochwal się swoimi dziełami na forum! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędruś Opublikowano 4 Listopada 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 Witam. Z pewna dozą nieśmiałości prezentuję swoje wystuginy. Może nienowatroskie, ale chodżą bardzo ładnie. Te krótkie z długim sterem mają agresywna pracę. Szczególnie dobrze zachowują się przytrzymywane w nurcie. To wszystko, co mi zostało... - resztę zabrali koledzy. Tej zimy ponownie biorę się do roboty, testuję na Drwęcy. Zaczynam też robić woblery na nasz jeziora (szczupak, sandacz, okoń). Ten wobler podobny do osy był skuteczny na okonia w ....... Parsęcie . Uratował mi tyłek na Klubowych Mistrzostwach Polski. Pozdrawiam... Jędruś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 Jędruś nie się tu co nieśmielić. Wobki bardzo ładne, a najważniejsze, że skuteczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 @ Jędruś a co ty za klub jestes ja tez bylem na tych mistrzostwach ale ostatniego dnia mialem Rosnowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędruś Opublikowano 5 Listopada 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Szpiegu!W ostatnim dniu rano odwołano sektory Bukowo i Jamno, niby że był slny wiatr. Oba sektory wywiezli na Parsęte. A Rosnowo było zgodnie z planem. A ja jestem prezesem Klubu Spinningowego OKOŃ Ostróda. Nie obraź się, ale powiedz gdzie jest Górzyca? Pozdrawiam, Jędruś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Woblerki bardzo fajne, wygladaja jak handlowe... Z tymi kolkami to wszystko zalezy od drutu, z jakiego zostaly wykonane oraz na co trzeba je zalozyc. Ja mialem problem z zakladaniem kolek o gwarantowanej wytrz. 40-50LBS na sumowe przynety (najgorzej bylo z wahadlami).O tyle sprawa jest kiepska, ze trzeba jeszcze zalozyc nienajciensze kotwice. Ledwo szlo podwazanie kolka nozem, tak ze podejrzewam, ze ten przyrzad ze zdjecia nie spelnil by zadania...Niezbedne tez sa do takiej roboty cegi z odpowiednimi ramionami, pean odpada, za slaby...Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2006 Jędruś pozdrowienia z Morąga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekg Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 witam chciałem się zpytać i poprosić o radę doświadczonych kolegów, co sądzą o ZASTĄPIENIU KOTWICZEK W WOBLERACH pojedyńczymi hakami czy macie jakieś doświadczenia w tym temacie ?czy wiecie gdzie kupić takie specjalistyczne haki ? chciałem w nadchodzącym sezonie zimowym (dla mnie raczej martwym) zlikwidować zadziory we wszystkich woblerach i główkach jigowych jakie posiadam, w wiadomym celu (łatwiej się wyczepia rybę). Kolega z prcy poradził żeby zastąpić kotwice pojedyńczymi hakami. Nigdy wcześniej nie słyszałem o takim patencie i stąd moje pytanie z góry dziękuję za odpowiedzi i porady /pozdrawiam- Radosław G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 dobre haki znajdziesz tutaj http://stores.ebay.com/SHIMREELS-TACKLEja uzywam tych http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?VISuperSize&item=35 0252571898 sa dostepne w roznych rozmiarach, pasuja do roznych wabikow, od woblera kleniowego, jerka na szczupaki ... mam takie lowsko, gdzie dopuszczalne sa tylko przynety z jedna kotwica i jednym hakiem pojedynczym, lowie tak regularnie i od dluzszego czasu ... zwiekszenia ilosci pustych bran lub spadow nie stwierdzilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekg Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 dzięki za szybką i konkretną odpowiedź w długie zimowe dzionki i wieczory będe miał ręce pełne roboty ciekawe czy w sklepach w Warszawie bedą mieli haczyki tego typu i czy wogóle będą znali taki temat? tak na marginesie to których producentów polecacie ? niestety PITT strona która podałeś mi sie nie otwiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 poszukaj SHIMREELS-TACKLE na e-baypolecam owner - cultiva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 14 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2020 Pytanie kieruję do naszych forumowych lurebuldierów,czy ma sens przezbrajanie woblerów,tzn. zastąpienie kotwiczek pojedyńczym hakiem? czy pojedyńczy hak nie zaburzy pracy woblera? jakiej wielkości haki zastosować do woblerów 2cm/2.5cm/3 cm 4cm/4.5cm/5cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 14 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2020 Ma jak najbardziej, szczególnie w miesiącach kiedy jest większy przyrost podwodnej flory. Zwykle haki, jeśli mają wpływ na pracę, to pozytywny choć wszystko zależy od rodzaju woblera. Do takiej malizny możesz spróbować np. haczyków do czeburaszek, ale pisząc o maliźnie mam na myśli woblery 5cm, mniejszych nie używam więc nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 14 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2020 kotwice są elementem obciążenia - wszelkie zmiany wpłyną na pracę, czasem na plus, czasem na minus... spróbuj na kilku, nie przezbrajaj wszystkich na raz:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 14 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2020 Wielkość pojedyńczego haka odpowiada tej samej wielkości kotwicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysju Opublikowano 14 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2020 Bierzesz dokładną wagę i ważysz kotwiczkę.Dobierasz identyczny wagowo haczyk i powinno się zgadzać.Myślę ze opory generowane przez kotwiczkę można pominąć.Zawsze można na haku coś namotać.Przezbroiłem sporo Widłów i dalej łowią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi