Skocz do zawartości

Jaki bank wybrać.(konto)

gorgol

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,mam do was pytanko,jaki bank wybrac i załozyc w nim konto,ja mam w Banku Spóldzielczym,i jest masakra :angry: a mianowicie ,wziołem juz w nim 3 kredyty(nie duze kwoty do 10tyś pln) i za każdym razem spłacałem przed czasem,i chcąc teraz wziasc 4 musze mieć poreczycieli,(wiem kryzys) banki sie boją,gdy wpływa mi kasa i wybiore co do złotówki,a bank mi pobierze akurat za prowadzenie konta,to mam nadlimit wziety i kare 30zł :huh: .ostatnio chłop mi zrobił przelew przez internet na moje konto to czekałem na kase 5 dni zanim system zatwierdził,wybieram np 200zł zostaje na koncie 200,robie zakupy płacąc kartą,i po 2 dniach sprawdzam i dalej 200zł,na 3 dzień robie zakupy a tu nagle ze saldo mam nie wystarczajace,a o dostep do konta i przelewy przez internet to juz dawno dałem sobie spokój,bo jak powiedział znajomy pracownik serwery są zbyt stare i czesto sie zawieszaja i dużo niejasności jest,no ręce opadają,prosił bym o jakies małe podpowiedzi,z góry dziekuje i pozdrawiam.

Ja mam w PEKAO S.A. grupa unicredi.Może płacę 10zł miesięcznie ale nic nie kombinuję bo nawet jak wyjeżdzam za granicę to bez problemu i prowizji wybierasz kasę i to po dobrym kursie(oczywiście w stosownych bankomatach).

Duża kompatybilność umów z innymi bankami powoduje, że nie mam problemu z wybraniem kasy.Kilka lat temu zrobiliśmy z kumplem objazd po Italii łącznie z Sycylią i nie mieliśmy żadnego problemu z wybraniem kasy czy płaceniem kartą :mellow: .

Zawsze jest coś za coś :D.

Pomyśl o mBank'u. Posiadam tu konto i na nic nie mogę narzekać, z kredytami również wszystko ok. Tylko ze możesz mieć Problem z wpłatomatami u Ciebie bo jako ze to bank internetowy nic w oddziale nie załatwisz ale jak dostajesz wynagrodzenie na konto nie powinieneś tego odczuć.Daje numer do nich wszystkiego się tu dowiesz 0 801 300 800.

Pozdrawiam Jacek

Spora wieś ten Tarnobrzeg, a PKO BP w tym wykazie nie widzę?

:D

Mam chyba od zawsze :D konto w PKO BP, przelewy od wielu lat robię siedząc w pracy za pośrednictwem ich elektronicznej macki iPKO (50 groszy za przelew),inne koszty jak chcesz to popatrzę. Za zakupy płace karta kredytową (a właściwie płatniczą) Visa - liczą 2 % od obrotu. Wypłata (z BZ WBK) jest na koncie tego samego dnia. Mam linię kredytową do 20 tys. (wystarczył podpis żony),co kosztuje chyba 200 zł rocznie. Jak zobaczyli, że mam trochę luźnej kasy to zaproponowali telefonicznie lokatę z codziennym dopisywaniem odsetek (tzw. antybelkową). Dzwonią też czasami z innymi pomysłami. Do tego banku zaglądam raz do roku.

To chyba ostatni bank w Polsce z przewaga polskiego kapitału?

Konto w Millenium, banku mojej Koleżanki Małżonki :D, gdzie mamy też kredyt hipoteczny też obsługuję z komputera, przelewy chyba za darmo (trzeba mieć komórkę bo dają hasła SMS-ami), kasa czyli przelew z PKO BP (iPKO) dociera tego samego dnia. Do tego banku zaglądam częściej, n.p. po gotówkę dla żony.

Syn korzysta z banku elektronicznego ING Bank, też nigdy do nich nie chodzi, nie narzeka.

.

e no chyba az taka wieś to nie jest.

http://www.zumi.pl/1438630,Pekao_SA_I_Oddzial_w_Tarnobrzegu, Tarnobrzeg,firma.html

no chyba ze PKO BP a PEKAO SA 2 całkiem inne instytucje.

.

e no chyba az taka wieś to nie jest.

http://www.zumi.pl/1438630,Pekao_SA_I_Oddzial_w_Tarnobrzegu, Tarnobrzeg,firma.html

no chyba ze PKO BP a PEKAO SA 2 całkiem inne instytucje.

To są dwa całkiem niezależne (różne)banki.

Pomyśl o mBank'u. Posiadam tu konto i na nic nie mogę narzekać, z kredytami również wszystko ok. Tylko ze możesz mieć Problem z wpłatomatami u Ciebie bo jako ze to bank internetowy nic w oddziale nie załatwisz ale jak dostajesz wynagrodzenie na konto nie powinieneś tego odczuć.Daje numer do nich wszystkiego się tu dowiesz 0 801 300 800.

Pozdrawiam Jacek

Też polecam mBank, ale jak już kolega wspomniał, to bank internetowy. Ale warto zapoznać się z ofertą i przeanalizować plusy dodatnie i plusy ujemne ;) B)

Nie wiem, jakim profilem konta jesteś zainteresowany. Jeżeli firmowym, to polecałbym Toyota Bank i BGŻ, ciekawa oferta. Łatwo dostać kredyt obrotowy oprocentowany jak hipoteczny, czyli w okolicy 8-10%, dostęp internetowy, dobre zabezpieczenia, niskie opłaty.

Jeśli szukasz tradycyjnego ROR, to nie pomogę, nie mam i nie znam się. Przeglądając oferty warto posłużyć się wyszukiwarkami, opisują dość szczegółowo warunki umowy, tutaj masz przykład:

http://www.tanie-konto.pl/porownanie-kont-osobistych/?gclid= CNP97fbc7q0CFVAhtAodfCJZsw

Sugerujesz, że Ty płacisz za utrzymanie mojego konta? Bank zarabia na obrocie moimi pieniędzmi i z tego utrzymuje konto. Wiele banków ma darmowe konta, kwestia tylko ile pieniędzy na nich trzeba trzymać.

To było ironicznie. Można się śmiać. :D

Bank na jednych zarabia więcej, na innych mniej.

Po prostu dowiem się czy nie mogę/nie powinienem z tego konta za zero skorzystać.

Ja skorzystałem i póki co jestem zadowolony. Wcześniej płaciłem 6,90 za prowadzenie rachunku + 2zł za dostęp przez Inteligo i do tego parę przelewów, 50gr każdy i średnio 13-15zł miesięcznie kosztowało mnie konto w banku.

Najważniejszy warunek to:

regularne wpływy na rachunek, w szczególności z tytułu wynagrodzenia, stypendium, emerytury, renty i innych powtarzalnych świadczeń, lub inne wpływy uznane przez PKO Bank Polski SA za systematyczne

Jest oczywiście jeden minus... Gdy chcemy zmienić konto i zachować stary nr konta to trzeba ponieść opłatę 50zł. Dla mnie to zwykłe złodziejstwo i stary rachunek zamknąłem, a otworzyłem nowy, za darmo.

Po odpowiedzi z banku potwierdzam to co napisane wyżej jeśli chodzi o PKO BP i iPKO i ich konto za zero i tede. Gdybym zaczynał wybrałbym konto za zero w PKO BP i jego elektroniczną mackę iPKO.

Na razie, ze względu na ewentualną weryfikację zdolności kredytowej i na to, że nie chciałbym zmieniać numeru konta - na konto za zero się nie zdecydowałem.