Skocz do zawartości

Tuning uchwytu korby Daiw

stugrzeg

Rekomendowane odpowiedzi

Na ebayu znalazłem tuning Daiw - uchwytu korby wraz z ośką. Ciekawe tylko jak dokonać wymiana ośki skoro w oryginale jest zaklepana w modelach (na czerwono)

Will fit to Daiwa removable knob or real four design spinning reels: Steez, Exist, Branzino, Certate, Bradia, Luvias, Caldia, Caldia X, Caldia Kix, Fream Kix, Freams, Exceler & TD-Advantage.

Easy steps to install:

1st, use a + screwdriver to remove your daiwa knobs. 2nd, fit Seahawk round knob to handle knob shaft, add one given 740 ball bearing before tightening daiwa knob screw. Last step, use a coin to tighten the seahawk knob cap screw.

post-880-1348916304,8265_thumb.jpg

post-880-1348916304,8723_thumb.jpg

Przeważnie to wiertareczka-szlifiereczka musi iść w ruch... :unsure:

Ale przypomniało mi się, że czytałem w jednym wątku firmowym, że Pan Matusiak jest na bieżąco z takimi robotami ośkowo-korbowymi, i że ponoć to minuta-osiem taka robota... Zapytaj, może akurat trafisz na Jego dobry dzień i zdradzi jedną ze swych głęboko skrywanych tajemnic... :mellow:

Wymiana trwa naprawdę chwilkę ,wymieniałem już kilkadziesiąt bez żadnych problemów i nawet trafiły się obustronnie nitowane,ale urządzenie zaprojektował i wykonał mi znajomy narzędziowiec--domowym sposobem troch zabawy ale też do zrobienia ,trzeba tylko uważać żeby nie porysować pilnikiem korby ,lub rozwiercić najlepiej wiertarka ręczna lecz przed wierceniem punktakiem zaznaczyć miejsce żeby wiertełko nie poślizgnęło się i nie porysowało główki w której jest nitowana oska uchwytu