tpe Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 (edytowane) Kołowrotki znowu zaczęły mi się podobać W zeszłym roku do TP XD dołożyłem szpulę Stradica CI4+. Fajnie wyszło połączenie czarnego z czerwonym.W sierpniu debiutuje nowy, śliczny młynek. Shimano do stalowo-czarnego body dołożyło krwisto czerwoną szpulę i czerwone akcenty na stopce i korbce. Shephia BB 2018 - kupię ją dla samego wyglądu Edytowane 21 Maja 2019 przez tpe 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-O-K-E-R Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 (edytowane) Mam poprzednią Sephię BB c3000s taką jak na obrazku.Bardzo przyzwoity kołowrotek klasą zbliżony moim zdaniem do stradica. Wielkość c3000, a więc dość niewielki. U mnie chodzi przy żyłce 0,16 i kleniach. Byłem z nim też na Sanie na dwudniowych pstrągach. W nurcie dobrze mu ze smuklymi wobkami do ok 6 cm. Po jednym sezonie nie mam się czego czepić. Super spasowany, przekładnia nie daje o sobie znać. Nie ma stukania ani ząbkowania. Rolka bez rozkręcania/smarowania i nie szumi, a łowię na Wiśle (!). Hamulec świetny, bardzo płynny. Przypiąłbym się tylko do mechanizmu blokowania kabłąka. Nie da się go zablokować w KAŻDYM położeniu rotora. Czasem konieczne jest obrócenie o kilka stopni. Inaczej zapadka nie łapie go wystarczająco pewnie i potrafi puścić przy wyrzucie. Da się to wyczuć, ale z początku mnie denerwowało.Trudno dostępne szpulki zapasowe, aczkolwiek Mefisto pomoże. Koszt ok 160-170 zł Edytowane 19 Lipca 2018 przez J-O-K-E-R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 20 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 Tomek,- tu masz garść informacji o Shimano Sephia http://jerkbait.pl/topic/101556-shimano-sephia-c-3000-s-09-jdm/?hl=%2Bsephia+%2B%26%2339%3B09 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 22 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 Mam pytanie czym różni się Sephia BB 17 od Ci4+ 18? czy jest to tylko różnica w materiale z którego zrobiony jest korpus? Do jakiego kołowrotka można go bardziej porównać? Stradic czy TP? Zastanawia mnie różnica w cenie pomiędzy wersjami na... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 BB zawsze biedniejsza seria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 Tylko właśnie BB jest droższa a myślałem że powinno być odwrotnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan333 Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 https://www.plat.co.jp/shop/catalog/default/language/en/cPath/4027_4029_4034_4761/reel/spinning/shimano/2018-sephia-bb.htmlhttps://www.plat.co.jp/shop/catalog/default/language/en/cPath/4027_4029_4034_3846/reel/spinning/shimano/sephia-ci4/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 Kolega powyżej dobrze przedstawił... BB zawsze była uboższą wersją.Co nie znaczy że jest złym kołowrotkiem. Oprócz tego że nie jest wykonana z ci4 to i bebechy bardziej ubogie. Ale ogólnie polecam nawet wersje BB . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek1981 Opublikowano 2 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 Ja mam starszą wersję BB wykonaną w Japonii, tylko nie pamiętam rocznika. Te wszystkie nowe pewnie są już z Malezji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 3 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 BB "Made in Japan" to chyba ta z czerwoną rączką...? To chyba był 2012 rocznik...o ile dobrze pamiętam Ma "X-Ship"...czerwone ramię korbki, a korbka to przekładany kwadrat ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 21 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 Pozwoliłem sobie edytować temat postu. Nadchodzi nowy Stradic FL. Muszę przyznać, że kołowrotki Shimano wyglądają coraz lepiej. FL ma wyższą szpulę, niż obecny Stradic (i inne niżej pozycjonowane od Stelli modele), więc raczej na pewno stare nie podejdą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyliog Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 (edytowane) Szpula jest wydłużona jak i poszerzona w rozmiarze 4000 względem poprzednika. Edytowane 3 Czerwca 2019 przez dyliog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaro76 Opublikowano 15 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2019 Siema ktoś coś czy już można nowego stradica fl kupić w Polsce ? Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 15 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2019 Lipiec z tego co wiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_rostek@wp.pl Opublikowano 24 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 Dziś rozmawiałem ze sprzedawcą z wybrzeża, powiedział że nowy stradic będzie za ok pięć tygodni, a konkretnie chodziło mi o rozmiar 4000, no i koszt to ok 900 zł twierdzi że solidna maszyna, cena adekwatna do jakośći, poczekajmy może niedługo pierwsze wrażenia i testy, [emoji106][emoji4] Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mohave Opublikowano 24 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 Stradic FL jest już na Allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 24 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 Wszystkie ogłoszenia pochodzą ze sklepu Sezon na Leszcza, nie mając ich na stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 24 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 Siemano, a FL ma "Rigid Support Drag" ? Tak jak FK i FB... Kiedy można będzie podejrzeć schemat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 24 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 Dziś rozmawiałem ze sprzedawcą z wybrzeża, powiedział że nowy stradic będzie za ok pięć tygodni, a konkretnie chodziło mi o rozmiar 4000, no i koszt to ok 900 zł twierdzi że solidna maszyna, cena adekwatna do jakośći, poczekajmy może niedługo pierwsze wrażenia i testy, [emoji106][emoji4] Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu TapatalkaTo nie lepiej u Mefisto? Stówka do przodu. Gwarancja też jest 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_rostek@wp.pl Opublikowano 25 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 Nie spojrzałem a 769 zeta brzmi rzeczywiście lepiej, dzięki za wpis kolegi, trzeba zakupić i pokręcić tym młynkiem, Pozdrawiam[emoji106][emoji4] Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 25 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 (edytowane) Jest wersja 4000 z normalnym przełożeniem To akurat może być tańsza alternatywa dla kogoś kogo nie stać na nowego TP Edytowane 25 Czerwca 2019 przez Siwy gołąb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_rostek@wp.pl Opublikowano 25 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 Dziś zakupiłem taki 4000MHG FL, zobaczymy, pokręcimy, czy to coś lepszego, Pozdrawiam [emoji4] Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaro76 Opublikowano 25 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 Dziś zakupiłem taki 4000MHG FL, zobaczymy, pokręcimy, czy to coś lepszego, Pozdrawiam [emoji4] Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu TapatalkaZapomniałeś dodać poczekamy[emoji6] Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_rostek@wp.pl Opublikowano 26 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 Ok, odpisuję ifo,, dla kolegi, poczekajmy ok tygodnia, [emoji16] Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi