Skocz do zawartości

Nowości Shimano

tpe

Rekomendowane odpowiedzi

Kołowrotki znowu zaczęły mi się podobać ;) W zeszłym roku do TP XD dołożyłem szpulę Stradica CI4+. Fajnie wyszło połączenie czarnego z czerwonym.

W sierpniu debiutuje nowy, śliczny młynek. Shimano do stalowo-czarnego body dołożyło krwisto czerwoną szpulę i czerwone akcenty na stopce i korbce. Shephia BB 2018 - kupię ją dla samego wyglądu ;)

post-45603-0-85821800-1531746662_thumb.jpg

Edytowane przez tpe
  • Like 3

Mam poprzednią Sephię BB c3000s taką jak na obrazku.
Bardzo przyzwoity kołowrotek klasą zbliżony moim zdaniem do stradica. Wielkość c3000, a więc dość niewielki. U mnie chodzi przy żyłce 0,16 i kleniach. Byłem z nim też na Sanie na dwudniowych pstrągach. W nurcie dobrze mu ze smuklymi wobkami do ok 6 cm. Po jednym sezonie nie mam się czego czepić. Super spasowany, przekładnia nie daje o sobie znać. Nie ma stukania ani ząbkowania. Rolka bez rozkręcania/smarowania i nie szumi, a łowię na Wiśle (!). Hamulec świetny, bardzo płynny. Przypiąłbym się tylko do mechanizmu blokowania kabłąka. Nie da się go zablokować w KAŻDYM położeniu rotora. Czasem konieczne jest obrócenie o kilka stopni. Inaczej zapadka nie łapie go wystarczająco pewnie i potrafi puścić przy wyrzucie. Da się to wyczuć, ale z początku mnie denerwowało.
Trudno dostępne szpulki zapasowe, aczkolwiek Mefisto pomoże. Koszt ok 160-170 zł

post-65174-0-21014300-1532032771_thumb.jpg

Edytowane przez J-O-K-E-R

• 6 miesięcy temu...
  • 3 miesiące temu...

Pozwoliłem sobie edytować temat postu.

Nadchodzi nowy Stradic FL. Muszę przyznać, że kołowrotki Shimano wyglądają coraz lepiej. FL ma wyższą szpulę, niż obecny Stradic (i inne niżej pozycjonowane od Stelli modele), więc raczej na pewno stare nie podejdą.

post-45603-0-92589700-1558437361_thumb.jpg

post-45603-0-54315400-1558437418_thumb.jpg

• Like 1

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Dziś rozmawiałem ze sprzedawcą z wybrzeża, powiedział że nowy stradic będzie za ok pięć tygodni, a konkretnie chodziło mi o rozmiar 4000, no i koszt to ok 900 zł twierdzi że solidna maszyna, cena adekwatna do jakośći, poczekajmy może niedługo pierwsze wrażenia i testy, [emoji106][emoji4]

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Dziś rozmawiałem ze sprzedawcą z wybrzeża, powiedział że nowy stradic będzie za ok pięć tygodni, a konkretnie chodziło mi o rozmiar 4000, no i koszt to ok 900 zł twierdzi że solidna maszyna, cena adekwatna do jakośći, poczekajmy może niedługo pierwsze wrażenia i testy, [emoji106][emoji4]

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

To nie lepiej u Mefisto? Stówka do przodu. Gwarancja też jest

• Like 2