Skocz do zawartości

Nowości Shimano

tpe

Rekomendowane odpowiedzi

Z jakiego plastiku? Tylko pokrywa korpusu a korpus i rotor z aluminium.

Zależy kto co uważa za pokrywkę. Prawda jest taka że cześć z aluminium to tak naprawdę pokrywka, która zamyka wszystkie mechanizmy osadzone w korpusie z ci4+

Edytowane przez saitt
  • Like 1

Wyjaśnijcie laikowi. Czym różni się TP XD od zwykłego TP?

.

Przeznaczeniem na SW wedle producenta?

Rotorem mgl ?

W wersji 2017 mówili o lepszym uszczelnieniu w porównaniu z Tp15.

Jak jest teraz nie wiem. Nie wiem czy oni sam to wiedza ;)

Poza tym tak ważne rzeczy jak kolor, knob,

• Like 1

.

Przeznaczeniem na SW wedle producenta?

Rotorem mgl ?

W wersji 2017 mówili o lepszym uszczelnieniu w porównaniu z Tp15.

Jak jest teraz nie wiem. Nie wiem czy oni sam to wiedza ;)

Poza tym tak ważne rzeczy jak kolor, knob,

Skoro XD ma przeznaczenie SW, to czym jest SW?

Już się gubię...

W którymś temacie wrzucałem fotki po tym gdy owy plastiki tłukłem młotkiem i próbowałem złamać kombinerkami. Nie było łatwo.

Nie wiem co Wy macie z tym plastikiem? Jeśli w TP SW 09, SW 15 to daje rade bez problemu to czemu tu nie da?

Nie mam osobiście żadnego problemu z tym plastikiem dopóki na rynku jest dla nich alternatywa w postaci kołowrotka z korpusem wykonanym w pełni z metalu.

Dopóki jest na rynku wybór i każdy wybiera co uważa za słuszne nie widzę absolutnie żadnego problemu ;)

Nie mam osobiście żadnego problemu z tym plastikiem dopóki na rynku jest dla nich alternatywa w postaci kołowrotka z korpusem wykonanym w pełni z metalu.

Dopóki jest na rynku wybór i każdy wybiera co uważa za słuszne nie widzę absolutnie żadnego problemu ;)

Też nie mogę wybaczyć VW że dalej idzie w downsizing i nie daje mi wyboru pchając do np Octavii uturbiony silnik 1.2 :-)

U nich marketing też mija się z prawdą. Takie czasy.

Edytowane przez przemo_w

W radiowej trójce w powtórce z rozrywki był skecz, jeśli dobrze pamiętam "Lewiatan" gdzie pewien malkontent miał określenie "wszystko z dykty" . Japończycy poszli chyba dalej i XD oznacza ekstra dyktę :). Żeby nie było, mam kilka shimano i nic mi w nich nie przeszkadza, jak się zużyją ( co nie nastąpi szybko ) to się będę roglądał.