piethras Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 Czas zacząć zbierać dukaty albo rozbić porcelanowego prosiaka ???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 Im dłużej oglądam te nowości, tym częściej mam przekonanie, że ta firma zmierza w ślepy zaułek.....Tyle paskudztw i kto to zniesie. Nie mówiąc już o kupowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 Przecież stary XD był z alu poza rotorem - dobrze kojarzę ?Parząc na wagę będzie raczej plastik połówki korpusu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 Coś mi się wydaje że model XD 4000 PG będzie u nas hitem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyliog Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 Nowa ultegra dalej ma obudowę rolki kabłąka jak kołowrotki z bazaru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 Tak ale chodziło mi, że TP 2020 jest plastiku. Nie żeby mi to przeszkadzało ale tak się zastanawiam Z jakiego plastiku? Tylko pokrywa korpusu a korpus i rotor z aluminium. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minnow Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 Rotor vanquishowy ci4+. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minnow Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 Oczywiście mowa o nowym XD ????. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 (edytowane) Z jakiego plastiku? Tylko pokrywa korpusu a korpus i rotor z aluminium.Zależy kto co uważa za pokrywkę. Prawda jest taka że cześć z aluminium to tak naprawdę pokrywka, która zamyka wszystkie mechanizmy osadzone w korpusie z ci4+ Edytowane 23 Stycznia 2021 przez saitt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 Wyjaśnijcie laikowi. Czym różni się TP XD od zwykłego TP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 Wyjaśnijcie laikowi. Czym różni się TP XD od zwykłego TP?. Przeznaczeniem na SW wedle producenta? Rotorem mgl ? W wersji 2017 mówili o lepszym uszczelnieniu w porównaniu z Tp15.Jak jest teraz nie wiem. Nie wiem czy oni sam to wiedza Poza tym tak ważne rzeczy jak kolor, knob, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 W którymś temacie wrzucałem fotki po tym gdy owy plastiki tłukłem młotkiem i próbowałem złamać kombinerkami. Nie było łatwo. Nie wiem co Wy macie z tym plastikiem? Jeśli w TP SW 09, SW 15 to daje rade bez problemu to czemu tu nie da? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 . Przeznaczeniem na SW wedle producenta? Rotorem mgl ? W wersji 2017 mówili o lepszym uszczelnieniu w porównaniu z Tp15.Jak jest teraz nie wiem. Nie wiem czy oni sam to wiedza Poza tym tak ważne rzeczy jak kolor, knob,Skoro XD ma przeznaczenie SW, to czym jest SW? Już się gubię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 Słona Woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 W którymś temacie wrzucałem fotki po tym gdy owy plastiki tłukłem młotkiem i próbowałem złamać kombinerkami. Nie było łatwo.Nie wiem co Wy macie z tym plastikiem? Jeśli w TP SW 09, SW 15 to daje rade bez problemu to czemu tu nie da? Nie mam osobiście żadnego problemu z tym plastikiem dopóki na rynku jest dla nich alternatywa w postaci kołowrotka z korpusem wykonanym w pełni z metalu.Dopóki jest na rynku wybór i każdy wybiera co uważa za słuszne nie widzę absolutnie żadnego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 (edytowane) Problem widzę natomiast w nieuczciwym marketingu szerzącym u potencjalnego nabywcy złudne przekonanie o "full metal" body i wmawianiu, że element z ci4+ to "tylko" pokrywka. Edytowane 23 Stycznia 2021 przez saitt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piethras Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 Nowy TPXD zdecydowanie ładniejszy od TP20. Pozatym Ultegra dostała praktycznie większość rozwiązań z droższych modeli. Np micromoduł.Jestem ciekaw jak to się przełoży na kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 Nowa ultegra dalej ma obudowę rolki kabłąka jak kołowrotki z bazaru?Przecież widać na filmiku i zdjeciach ze nie ma, kabłąk jednoczesciowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 Słona Woda.Umiem rozszyfrować skrót SW. Tylko tego XD nie rozumiem. Ale w sumie i tak nie ma xd ze "zwykłym" przełożeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 X drive he he he :-)A np fa, fb, fc, fd też nic konkretnego nie oznaczały poza oznaczeniem kolejnej generacji.W XD , ten nowy XD-A tak gdzieś przeczytałem, to też pewnie tylko oznaczenie dla rozróżnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 (edytowane) Nie mam osobiście żadnego problemu z tym plastikiem dopóki na rynku jest dla nich alternatywa w postaci kołowrotka z korpusem wykonanym w pełni z metalu.Dopóki jest na rynku wybór i każdy wybiera co uważa za słuszne nie widzę absolutnie żadnego problemu Też nie mogę wybaczyć VW że dalej idzie w downsizing i nie daje mi wyboru pchając do np Octavii uturbiony silnik 1.2 :-)U nich marketing też mija się z prawdą. Takie czasy. Edytowane 23 Stycznia 2021 przez przemo_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 X drive he he he :-)A np fa, fb, fc, fd też nic konkretnego nie oznaczały poza oznaczeniem kolejnej generacji.No nie do końca. f - front drag i dalej kolejne generacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyliog Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 Przecież widać na filmiku i zdjeciach ze nie ma, kabłąk jednoczesciowy.Na żadnym zdjęciu tego nie widziałem ale wierzę na słowo ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piastun Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 W radiowej trójce w powtórce z rozrywki był skecz, jeśli dobrze pamiętam "Lewiatan" gdzie pewien malkontent miał określenie "wszystko z dykty" . Japończycy poszli chyba dalej i XD oznacza ekstra dyktę . Żeby nie było, mam kilka shimano i nic mi w nich nie przeszkadza, jak się zużyją ( co nie nastąpi szybko ) to się będę roglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi