Guzu Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 Umiem rozszyfrować skrót SW. Tylko tego XD nie rozumiem. Ale w sumie i tak nie ma xd ze "zwykłym" przełożeniemXD według Shimano JP oznacza extra durability. Tyle w temacie nomenklatury. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 Według mnie seria TP XD czy też taki Spheros SW w rozmiarach do 5000 czy C5000 powstały do lekkiego łowienia przybrzeżnego. Tak jak i wędki typu Avid Inshore, Legend Inshore itd. Do kija 17lb bez sensu byłoby używanie modelu 6000SW czy 10000SW. Ale do ciężkich morskich odmian spinningowych jak popping czy jigging jak najbardziej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 W którymś temacie wrzucałem fotki po tym gdy owy plastiki tłukłem młotkiem i próbowałem złamać kombinerkami. Nie było łatwo.Nie wiem co Wy macie z tym plastikiem? Jeśli w TP SW 09, SW 15 to daje rade bez problemu to czemu tu nie da?Klocków Lego się naukładali, to im teraz plastik w rękach został. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 Coś tam widać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 29 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 Ktoś może orientuje się kiedy będzie w sprzedaży w PL nowa Ultegra ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 29 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 https://issuu.com/shimanoeuropefishing/docs/shimano2021_polish_issuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit1982 Opublikowano 30 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 Ktoś może orientuje się kiedy będzie w sprzedaży w PL nowa Ultegra ?Niby w kwietniu już powinna być 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyliog Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 Szkoda, że znowu brak płytkich szpul w rozmiarach 2500/3000. Wiadomo jak z ceną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 Szkoda, że znowu brak płytkich szpul w rozmiarach 2500/3000. Wiadomo jak z ceną? Jeżeli pytasz o Ultegre FC to pisał ktoś wyżej że do 600 pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyliog Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 Kołowrotek Shimano Ultegra FC 2500, ULT2500FC, 022255250382 (bialaryba.pl)Wuiadomo ceny nowości zawsze większe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 Kołowrotek Shimano Ultegra FC 2500, ULT2500FC, 022255250382 (bialaryba.pl)Wuiadomo ceny nowości zawsze większe. Zobaczmy jak wejdą do sprzedaży, jak będą w takiej cenie to lepiej wg mnie dołożyć 100 i kupić Stradica FL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 Wygląda na to, że jubileuszowej stelli nie będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 (edytowane) Ultegra c2000s szpulka około 43mm i do tego "long stroke" przy 185gr , świetnie. Edytowane 2 Lutego 2021 przez Mik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tuitam Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 W tym sklepie jest drogo.Jak będzie w sprzedaży to o 50 zł sprzedaje sklep który mam 200 m od domu i ma ofertę internetową bardzo dużą.Ostatnio TP PG za 1560 zł mieli i poszły jak woda a za Vanforda 2500 dawałem 830 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 Wygląda na to, że jubileuszowej stelli nie będzie?Na to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 3 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 (edytowane) Odliczanie trwa... https://www.shimano.com/en/100th/shimano DUX? Edytowane 3 Lutego 2021 przez woblery L.E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogunow Opublikowano 1 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2023 (edytowane) Kiedy może pojawić się nowy model Twin Power ?Ostatni był 2020, poprzedni 2015.Czyli co 5 lat - 2025 ?Czy 5 lat nie jest tu regułą ? Edit.Właśnie widzę w innym temacie Mefisto pisze, że 2024 Edytowane 1 Września 2023 przez bogunow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba7 Opublikowano 4 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2023 Czy ktoś z forumowiczów ma Shimano Cardiff XR? Interesuje mnie model C2000S lub C2000SHG, zastanawiam się czy większe przełożenie ma sens w zestawie z wędką z ćwiczeń max do 3g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GroPerch Opublikowano 4 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2023 Czy ktoś z forumowiczów ma Shimano Cardiff XR? Interesuje mnie model C2000S lub C2000SHG, zastanawiam się czy większe przełożenie ma sens w zestawie z wędką z ćwiczeń max do 3g.Do dziubdziania bialorybu raczej nie ma sensu, aczkolwiek te 10-15cm nawoju więcej nie powinno zrobić dużej różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 4 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2023 większe przełożenie może się przydać jak będziesz łowił w rzece z prądem. W innych przypadkach raczej wybrałbym klasyczne przełożenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 4 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2023 Ma sens o tyle, że jak wiatr zdmuchnie Ci przynętę na krzaki albo linkę to nie będziesz zwijał jak poparzony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 4 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2023 I przy bocznym wietrze efektywniej zwiniesz balon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 4 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2023 Biorąc pod uwagę komfort łowienia i trwałość kołowrotka, osobiście jestem przeciwnikiem kołowrotków "przyspieszonych" w metodzie spinningowej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi