Skocz do zawartości

MOJE MUCHY od A do Z. na Szczupaka,Okonia,Klenia,Jazia,Bolenia,Belone,Troć,Łososia

stylezzhh

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 447
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Hej

W tym modelu streamer jest ukręcony z pasków zonkera (chłonie wode), robie również muchy z materiałów nie chłonących min: Extra Select Craft Fur, Big Fly Fibre, różnego rodzaju syntetyki od Enrico Puglisi, "Dywan-y", i inne syntetyki

Pozdrawiam

attachicon.gifDSCN8110.JPG

Ten materiał big fly fibre dopiero zamówiełem i poza youtube gdzie widziałem jak działa w wodzie to właściwie nic wiecej o nim nie wiem i stąd moje pytanie. Wiem , że zonker chłonie wodę , bo podobne już ukręciłem , ale ja niestety nie dostałem takich ładnych , czy możesz powiedzieć jakiej sa firmy?

Edytowane przez logun74

Mam do Ciebie kolego prośbe. Czy podzielibys się radą jakiego rodzaju sprawdzonego kleju uzywasz do zalewania oczu przy twoich pieknie wykonanych strimkach ? :)

Oczy zalewam lakierem UV.  Po naświetleniu latarką, muche "wygrzewam" dodatkowo w lampie (do paznokci), celem 100% utwardzenia lakieru.

Pozdrawiam

post-51143-0-03870400-1422888681_thumb.jpg

Tego nie wiem, ale jak zagłębisz się w temat (grupy na fb, blogi, stronki traktujące o sea troutach) to zobaczysz, że to bardzo popularne haki. 

"Jak najbardziej, Skandynawowie praktycznie tylko na tym kręcą morskie muchy."  jeszcze mi lecą łzy ze śmiechuu :D :D :D :D

Wynika z tego ze Gamakatsu sa popularniejsze od Patridge i innych hakow

OK.   mniejsza...

P.S  w takim razie musisz kolego "bardziej" sie zagłembić w te grupy,fora, blogi itp. brednie piszesz .  Bo z tego co ja wiem i inni wędkarze (z praktyki, i doświadczenia) w Krajach Skandynawskich "Skandynawowie" muchy kręcą na: Partridge,Tmc, Mustadach, lub rurkach pvc (muchy Tubowe), i nastepnie muchy tubowe uzbrajane są we wcześniej wymienione haczyki (o pojedynczym haku, duble, lub kotwice).

"Jak najbardziej, Skandynawowie praktycznie tylko na tym kręcą morskie muchy."  jeszcze mi lecą łzy ze śmiechuu :D :D :D :D

Wynika z tego ze Gamakatsu sa popularniejsze od Patridge i innych hakow

OK.   mniejsza...

P.S  w takim razie musisz kolego "bardziej" sie zagłembić w te grupy,fora, blogi itp. brednie piszesz .  Bo z tego co ja wiem i inni wędkarze (z praktyki, i doświadczenia) w Krajach Skandynawskich "Skandynawowie" muchy kręcą na: Partridge,Tmc, Mustadach, lub rurkach pvc (muchy Tubowe), i nastepnie muchy tubowe uzbrajane są we wcześniej wymienione haczyki (o pojedynczym haku, duble, lub kotwice).

No cóż, nie będę reagował chamstwem na chamstwo, ale na prawdę polecam się zagłębić, bo nie masz monopolu na wiedzę. Chyba kolegę ugryzło, to że te haki to żadna nowość, a to że pojawiły się niedawno w Fishing-Mart (jako "nowość 2015") to szczerze powiedziawszy moja zasługa :).

Przypominam, że mówiłem o morskich trociach (w morzu). Muchy morskie na tubach to bardzo nieliczne wyjątki (proszę nie próbuj udowadniać, że tak nie jest...). Nie chcę się kłócić, może zbyt pochopnie napisałem, że "praktycznie tylko na tym kręcą", chodziło mi w każdym bądź razie, że są jednymi z najbardziej popularnych jeśli chodzi o to konkretne zastosowanie. 

Oczy zalewam lakierem UV.  Po naświetleniu latarką, muche "wygrzewam" dodatkowo w lampie (do paznokci), celem 100% utwardzenia lakieru.

Pozdrawiam

Szczere dziękuję za radę !

Pierwotnie rozważałem cos takiego jak Deer Creek (Hard / Fine) 

Edytowane przez K.Kalisz