Punkfish Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Witam, potrzebuje pomocy ale konkretnie poprosze jak w temacie. Poxipol odpada robi sie żółty i po pewnym czasie wypada ster. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwiraz Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Ja zawsze przytwierdzam ster klejami epoksydowymi, natomiast zanim to zrobię, matuję papierem ściernym poliwęglan-wtedy lepiej trzyma. Słyszałem też o nawiercaniu małych otworków w sterach-zastygający w nich klej działa na zasadzie takiej blokady, choć ciężko mi coś więcej o tym powiedzieć bo osobiście jeszcze nie stosowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 distal epoxyd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Ja bym proponowal Poxipol tylko ten bezbarwny.Polecam takze nawiercic kilka dziurek w sterze ta srana ktora wklejasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Punkfish Opublikowano 22 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Ja bym proponowal Poxipol tylko ten bezbarwny.Polecam takze nawiercic kilka dziurek w sterze ta srana ktora wklejasz. Używam właśnie jego ale on żółknie i stery po wypadaja moze to dlatego, że robie wobki z balsy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Też wklejam na poxipol i mi nic nie żółknie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frycek Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Można nawiercać, matowić papierem ściernym lub rysować czubkiem nożyka do tapet (u mnie to się przyjeło). Zrób tak żeby klej nie wystawał poza szczeline na ster po wklejeniu, wtedy nie będziesz widział, że coś żółknie... Po prostu to co się wydostanie po wciśnięcu poliwęglanu wytrzyj, palcem lub wacikiem. Ja wklejam na żywice bezbarwną i nie mam problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Powod moze byc prosty, zle dobierasz proporcje kleju,jeszcze nie slyszalem zeby komus zolk.W prawdzie wobki robie z lipy ale poxipol sprawdza mmi sie w 100 procentach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Dragon - epoxydowy, dwuskładnikowy . jestem z niego bardzo zadowolony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superKRYSTEK1 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Ja używam tych klejów: Tanie i bardzo dobre. Zaletą tych klejów jest to że można szybko wymienić uszkodzony ster posługując się szczypcami, nie trzeba nacinac piłką itp. Mimo łatwości wymiany steru klej trzyma mocno i nie wypadają stery.Zaletą też jest to że można na łowisku szybko przykleić ster i po ok 15min mozna śmiało łowic rybki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Używa ktoś kleju "UHU 5min" do wklejania sterów??Znudził mi się poxipol i chcę coś innego.... Który wybrać?? UHU kontra Distal Rapid... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobol18 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 (edytowane) http://fishingrod.pl/media/catalog/product/cache/1/image/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/i/m/imgp5845.jpg Polecam coś takiego. Mi się sprawdza Edytowane 14 Grudnia 2012 przez sobol18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilerpulawy Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 żywica UHU dwuskładnikowa lub pattex fix tylko że on jest biały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 UHU Plus 5-minut epoxy lub jeśli nie zależy ci na szybkim wklejeniu UHU plus 300 ten drugi mocny jak diabli tyle ze pół godziny woblerek musi być nieruchomo bo ster może się przesunąć za to jak złapie to kaplica nie wyłamiesz bez zniszczenia okolic spoiny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w.d.wobler Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 (edytowane) ... Edytowane 20 Stycznia 2014 przez w.d.wobler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w.d.wobler Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 (edytowane) ... Edytowane 20 Stycznia 2014 przez w.d.wobler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Ja robię na dwa sposoby:1. Dowolny CA, ale tylko na krawędzi steru, tej "wchodzącej najgłębiej w korpus" po to, żeby unieruchomić ster i po tym bezstresowo wypełniam żywicą.2. Dwa otwory w sterze i dowolna, szybka żywica (mało ekonomiczne, bo żeby w miarę równo dobrać proporcje żywicy, to trzeba jej sporo wymieszać, a to że wiąże szybko, to i sporo sie potrafi marnować. Jasne, że można mieszać małe ilości, ale wtedy praktycznie zawsze skopiemy proporcje, więc twardość/wytrzymałość żywicy w łeb bierze). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Dobry klej wejdzie w reakcję z poliwęglanem, ale nie na tyle by go osłabić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chmura Opublikowano 2 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2024 Cześć, czy ktoś może korzysta lub korzystał z technicolla poliuretanowego do wklejania sterów i jest w stanie powiedzieć jak on się zachowuje w trakcie eksploatacji po dłuższym czasie? Wysłane z mojego 2201116PG przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldziu Opublikowano 2 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2024 Używam. Bardzo dobrze trzyma. Dodatkowo robievdwa otworki w sterze i nie ma szans wyrwać z weblera drewnianego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ugly-hml Opublikowano 7 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2024 Tylko na taki wklejałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi