Skocz do zawartości

Polscy strażacy w Szwecji

janusz.walaszewski

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie wiecie, ale jakoś tematu nie widzę. Za to innych "pierdół" bez liku

W jakim sensie bo nie zrozumiałem?

A akcja bardzo ciekawa, fenomenem dla mnie są te tłumy witających, czy to sama Polonia? Raczej niemożliwe.  W zupełnie innym świetle widzimy tych "powściągliwych i milczących" ;) Skandynawów. Takie przełamywanie stereotypów idące w obie strony.

• Like 1

<...> A akcja bardzo ciekawa, fenomenem dla mnie są te tłumy witających, czy to sama Polonia? Raczej niemożliwe.  W zupełnie innym świetle widzimy tych "powściągliwych i milczących" ;) Skandynawów. Takie przełamywanie stereotypów idące w obie strony.

dużo Polaków nie tylko bezpośrednio uczestniczących, ale też "inspirujących" te powitania

Jestem dumny z tego, że nasz kraj udzielił takiej pomocy Szwecji i z postawy naszych strażaków ! My niestety też możemy potrzebować takiej pomocy i świadomość, że możemy o nią podobnie jak Szwedzi poprosić inne kraje UE jest budująca.

Trzeba też docenić krajowego przewoźnika Unity Linie, który za za darmo przewiózł strażaków z wyposażeniem za morze !

• Like 1

Dumni powinniśmy być bo jest z czego. Co do pomocy z innych krajów - już kiedyś jej oczekiwaliśmy i nie przyszła... Moim zdaniem powinniśmy pomagać w miarę sił i możliwości innym ale sami przygotowywać się by być samowystarczalnymi w kryzysowych sytuacjach i w razie czego nie musieć liczyć na obcych. Jesli pomoc przyjdzie to tylko dodatkowy plus ale nie może być to warunek konieczny.

Wszystkim, którzy przyczynili się do tej akcji szacunek, tym którzy znowu starają się przekabacić rzeczywistość na pohybel.

• Like 2

Jestem dumny z tego, że nasz kraj udzielił takiej pomocy Szwecji i z postawy naszych strażaków ! My niestety też możemy potrzebować takiej pomocy i świadomość, że możemy o nią podobnie jak Szwedzi poprosić inne kraje UE jest budująca.

Trzeba też docenić krajowego przewoźnika Unity Linie, który za za darmo przewiózł strażaków z wyposażeniem za morze !

Taki żarcik przyszedł mi do głowy        oni już u nas byli.A tak poważnie to akcja super i jestem dumny z naszych chłopaków a i sprzęt też dobry.

• Like 1