Skocz do zawartości
  • 0

Silniki Haswing Protruar

Maciek K

Pytanie

Witam Wszystkich,

Ponieważ nie znalazłem nic o tym silniczku na Forum to zapytam :
Silnik Haswing PROTRUAR 1.0 R 65lb 12V

Ktoś z nim pływa, użytkuje, może się podzielić opinią i spostrzeżeniami ?

Na YT jest film "Wodomanii", pracuje w miarę cicho i ogólnie wygląda "spoko".

Będę wdzięczny za wszystkie informacje ;)

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ja mam podłączone pod jedna baterie i myśle że gdybym odseparował to problem by znikł . Po za tym rzadko pływam na maxa . Jak szukam ryb to zwalniam ;) Ale skoro wątek jest o protuarze to myśle że uczciwie mogę polecić gdyż relacja cena-jakość jak dla mnie jest naprawdę dobra ....

• Like 2

• 0

Problem podłączenia pod jedną baterię czy jakiś inny powód? Bo właśnie jestem na etapie kupna elektryka i wybór został pomiędzy protuarem 12v 65lb a Rhino Blx 70

Tak z ciwkawosci zapytam co wybrałeś

Ja sie zastanawiam czy haibo m150 czy tego protuar

• 0

Ostatecznie Stwierdziłem że przemęczę jeszcze do końca sezonu na starym jaxonie a pod choinkę sprawię sobie protuara,w sumie tylko dlatego że ma łamany rumpel i będę mógł w końcu podczas spiningowania na stojąco korygować silnikiem kierunek płynięcia czy dryfu bez siadania czy innej gimnastyki

• 0

Noszę się z zamiarem zakupu tego modelu.

HASWING Protruar 5.0 160Lbs 24V

Szukam opinii użytkowników

Przeszukałem net i YT i podoba mi się to co widziałem,

To co budzi moje wątpliwości to hałas oraz trwałość

Jeśli są na forum użytkownicy tego modelu to podzielcie się proszę swoimi doświadczeniami.

Silnik ma napędzać RiverFoxa 420 o masie ok 500kg  (z wędkarzami i sprzętem) w strefie ciszy. Dodatkowo mój RF jest wyposażony w dziobówkę iX5 

• 0

Po co ci ten certyfikat... żaden towar beż CE niemoze być importowany do EU, więc jeśli jest sprzedawany tym samym musi go posiadać i zostało to zweryfikowane przy odprawie celnej importera...

Tak rozumiem, ale potrzebny mi ten certyfikat do rejestracji łodzi; jest wymagany w urzędzie.

• 0

Poszukuję certyfikatu CE od tego silnika. Ma ktoś może w pdfie albo mógłby wysłać skan tego dokumentu. Potrzebuje do rejestracji łodzi, a swój gdzieś zgubiłem.

To jak będziesz zmieniał silnik elektryczny, abo długość wioseł, to będziesz musiał przerejestrować łódź ?

• 0

To jak będziesz zmieniał silnik elektryczny, abo długość wioseł, to będziesz musiał przerejestrować łódź ?

Nie mam wioseł. Tak jak zmieniasz silnik lub dokladasz to musisz wystąpić o aktualizację danych i znów zapłacić 80 zł.

Muszę zarejestrować ponieważ na niektórych wodach gospodarz wymaga rejestracji jednostki.

• 0

Czy warto wchodzić technologię bezszczotkową dla silnika 50/60Lbs  ??

HasWing Protruar 12V 1.0 65LBS  VS HASWING Osapian 55Lbs MAX

Trwałość ?

Wpływ na akumulator/proądożerność  ?

Spotkałem się już z kilkoma opiniami "że na szczotkowych silnikach MK/Haswing 50/55 z maximizerem pływało się "dłużej" niż na bez szczotkowym HasWing Protruar ".

Ktoś coś mądrego wyłoży ?

• 0

Hmmm.,. Użytkuje protuara 65lbs trzeci sezon dość intensywnie bo u mnie strefa ciszy i nic się nie dzieje .

Zupełnie nie rozumiem jak oceniać silnik po kosztach serwisu a nie zużycia prądu i kulturze pracy . Oprócz tego mam 5 letniego osapiana 45lbs ze szczotkami . 3 lata miał wycisk teraz ma emeryturę przy małym gumiaku i też śmiga .