Maciek K Opublikowano 24 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 Witam Wszystkich,Ponieważ nie znalazłem nic o tym silniczku na Forum to zapytam :Silnik Haswing PROTRUAR 1.0 R 65lb 12VKtoś z nim pływa, użytkuje, może się podzielić opinią i spostrzeżeniami ?Na YT jest film "Wodomanii", pracuje w miarę cicho i ogólnie wygląda "spoko". Będę wdzięczny za wszystkie informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 31 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2024 Przy tej pojemności spokojnie powinien wystarczyć , nawet z zapasem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cezarypioro Opublikowano 2 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2024 Przy tej pojemności spokojnie powinien wystarczyć , nawet z zapasem Dzięki wielkie za pomoc. Set zamówiony. Proturara w fajnej cenie udało się zakupić na Plecionie. W razie jak mi braknie prądu na wodzie, wiem gdzie się odzywać Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 saitt Opublikowano 2 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2024 To jak to w końcu jest z łączeniem 2 Aku lifepo4 12v do silnika 24v?Wcześniej pisane było na forum że powinien być jeden 24v dedykowany .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cezarypioro Opublikowano 2 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2024 To jak to w końcu jest z łączeniem 2 Aku lifepo4 12v do silnika 24v?Wcześniej pisane było na forum że powinien być jeden 24v dedykowany ..Jeśli akumulatory są w jednakowej kondycji to z tego co czytałem i rozmawiałem z ludźmi nie powinno być żadnych przeciwskazan do połączenia ich szeregowo, aby uzyskać 24V.Do ładowania będę je podpinał równolegle, abym mógł jedną ładowarką dwa akumulatory na raz ładować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 2 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2024 To jak to w końcu jest z łączeniem 2 Aku lifepo4 12v do silnika 24v?Wcześniej pisane było na forum że powinien być jeden 24v dedykowany .. Na dzien dzisiejszy wiekszosc akumulatorow mozna laczyc , natomiast nalezy przy tym pamietac o: 1.nigdy dwa akumulatory choc by nowe nie sa takie same paremtrami2.przy lfp 2x12 tak samo jak przy kwasach nalezy je przed spiecieim bezwgldenie osobno naladowac do pelna3.mozna pozniej ladowac spiete w szeregu jako 1x24 , lecz nalezy pamietac o pkt 1 , i tu wraz z czasem dochodzi do sytuacji ze nie wykorzytsujemy w pelni pojemnosci bo ktoras bateria jest slabsza- szybciej odcina4. lepiej ladowac z osobna badz co jakis czas to profilaktycznie czynic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dante Opublikowano 5 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2024 Dzisiaj pierwszy krótki test silnika Haswing Protruar 3.0 12v. Łódka to Necko 420 i dwie osoby na pokładzie. Wysłane z mojego SM-G998B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tribal Opublikowano 5 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2024 Masz może pomiary przy niższych prędkościach np. 5 km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dante Opublikowano 5 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2024 Masz może pomiary przy niższych prędkościach np. 5 km/hNie mam, dzisiaj tylko chwila czasu na pierwsze wodowanie i małe kółko po zatoce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 saitt Opublikowano 5 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2024 7km/h to max na tym silniku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dante Opublikowano 5 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2024 7km/h to max na tym silniku ?Spodziewałeś się więcej z 900W i na Necko 420? Na silniku Suzuki 2,5 KM prędkość dochodziła do 9km/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 saitt Opublikowano 5 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2024 (edytowane) Szczerze mówiąc to myślałem że to pod 8km/h lata na takim zestawie.Dla porównania u mnie rhino blx 70lbs na bardziej 'oporowym' pontonie 4m plus dwa klocki po 100kg i kolejne 100kg szpeju leci spokojnie 7,3-7,5 km/h bez tego przycisku 'sport' pobór na apce pokazuje 50A. Z włączonym ' sportem' dodaje mu ok 0,3km/h i wtedy też pobiera 67A. Edytowane 5 Kwietnia 2024 przez saitt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dante Opublikowano 5 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2024 Słyszałem o Rhino dobre opinie, kiedy kupowałem swój silnik sprzedawca powiedział mi, że różnica jest niewielka ale jednak na korzyść Protruar. Testowali oba na takich samych zestawach. Ja specjalistą nie jestem, ma dawać radę i mam nadzieję, że da. Prądu raczej nie zabraknie, na pokładzie 380Ah plus 100Ah w zapasie????. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 5 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2024 Czy naprawdę 7,2kmh vs 7,6kmh coś zmienia …. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 saitt Opublikowano 5 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2024 (edytowane) Zmienia jeśli jeden pobiera wtedy 50A a drugi prawie 70 Edytowane 5 Kwietnia 2024 przez saitt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 5 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2024 (edytowane) tak , pod warunkiem ze sprawdzasz oby dwa silniki na tej samej lodzi , warunkach itd. Bo jesli jeden wynik jest z plywadla A a drugi z B to test jest taki sobie, kolega podal wyzej osiagi dla detki , ktora jest lzejsza przede wszytskim Edytowane 5 Kwietnia 2024 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dante Opublikowano 5 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2024 Zmienia jeśli jeden pobiera wtedy 50A a drugi prawie 70To nie zupełnie jest tak. Pobiera i ponad 70 A ale przy manetce na maxa. Jednak przy położeniu na 90% powiedzmy prędkość spada minimalnie a pobór prądu spada poniżej 50A. Ale to już dokładniej potestuje jak czas pozwoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariobyku123 Opublikowano 6 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2024 Witam wszystkich. Pytanie odnośnie silnika Haswing a mianowicie w internecie w sklepach ukazały się silniki Haswing Protruar tylko że w wersji 30/40/55 lbs gdzie moc można ustawiać za pomocą przycisku. Czy ktoś taki silnik posiada jak tak to jak on się sprawuje. Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 saitt Opublikowano 6 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2024 Szczerze nie widzę sensu takiego silnika. Lepiej mieć więcej mocy w razie czego, a manetkę zawsze można zluzować i zmniejszyć pobór prądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariobyku123 Opublikowano 6 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2024 No właśnie dlatego dla mnie to trochę dziwne że ma takie opcje to w sumie do czego one przydatne. A jaki będzie lepszy silnik czy ospian 55 lbs czy protruar 65 lbs. Zamierzam kupić ponton 330 kolibri. Akumulator posiadam glebokiego rozładowania 100 ah ołowiowo kwasowy który ma już 3 lata i co prawda trzyma prąd. Czy ewentualnie rozważyć zakup żelowego 100 ah. Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 saitt Opublikowano 6 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2024 Miałem osapiana 55lbs z maximizerem, przerzuciłem się na rhino blx 70lbs i polecam. Na tym pontonie na osapianie 55lbs wyciągniesz max 5,5kmh vs Rhino 7-7,5kmh. Rhino z kolei jak płynie te 5,5km/h pobiera tylko 16-20ah a osapian już drugie tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariobyku123 Opublikowano 6 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2024 Zależy mi żeby regulacja była pod różnymi kątami a z tego co widzę w tym rhino jest na stałe. Raczej pomyślę o haswing protruar 65 czy osapian 55 tylko nie wiem który wybrać do tego pontonu. Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 saitt Opublikowano 6 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2024 No to jak już to protruar 65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariobyku123 Opublikowano 6 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2024 A znalazłem taki Silnik elektryczny Rhino Black Edition BE 55 lbs? Tam jest regulowana głowica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ubot Opublikowano 6 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2024 (edytowane) Zależy mi żeby regulacja była pod różnymi kątami a z tego co widzę w tym rhino jest na stałe. Raczej pomyślę o haswing protruar 65 czy osapian 55 tylko nie wiem który wybrać do tego pontonu. Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu TapatalkaTo może weź pod uwagę SPIRYT P-150 (70lbs) pełna regulacja głowicy, sam o nim myślę.. Edytowane 6 Kwietnia 2024 przez ubot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dante Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2024 (edytowane) Wczoraj udało się trochę popływać. Silnik protruar 3.0 12v 110 lbs. Łódka Necko 420, dwie osoby plus troszkę bagażu. W sumie przepłynąłem około 13km z czego połowę pod sporą falę i wiatr. Prędkość utrzymywałem pomiędzy 5-6km/h, zużycie prądu wyniosło 93Ah. Tyle wskazał Victron. Ogólnie jestem zadowolony, silnik nawet pod falę i wiatr spokojnie dawał radę, prędkość stabilna, manetka na około 80%. Edytowane 20 Kwietnia 2024 przez dante Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Maciek K
Witam Wszystkich,
Ponieważ nie znalazłem nic o tym silniczku na Forum to zapytam :
Silnik Haswing PROTRUAR 1.0 R 65lb 12V
Ktoś z nim pływa, użytkuje, może się podzielić opinią i spostrzeżeniami ?
Na YT jest film "Wodomanii", pracuje w miarę cicho i ogólnie wygląda "spoko".
Będę wdzięczny za wszystkie informacje
Top użytkownicy dla tego pytania
34
17
13
13
Popularne dni
25 Lip
20
18 Gru
14
28 Lip
13
26 Gru
13
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 34 odpowiedzi
Tabor 17 odpowiedzi
Robert Crocker 13 odpowiedzi
Maciek K 13 odpowiedzi
Popularne dni
25 Lip 2018
20 odpowiedzi
18 Gru 2018
14 odpowiedzi
28 Lip 2024
13 odpowiedzi
26 Gru 2021
13 odpowiedzi
Popularne posty
De'Ptak
Kupiłem Haswing PROTRUAR 1.0 R 65lb 12V wraz z akumulatorem LiFePo4 80ah. Wczoraj pływałem po Narwii... a jak !!! Łódka Meduza 420 plus jakieś 110kg. Pąd prąd i pod wiatr prędkość około 3.5km/h, przep
sero1975
Ja mam podłączone pod jedna baterie i myśle że gdybym odseparował to problem by znikł . Po za tym rzadko pływam na maxa . Jak szukam ryb to zwalniam Ale skoro wątek jest o protuarze to myśle że uczci
siarq
Przy tej pojemności spokojnie powinien wystarczyć , nawet z zapasem
266 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi