Maciek K Opublikowano 24 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 Witam Wszystkich,Ponieważ nie znalazłem nic o tym silniczku na Forum to zapytam :Silnik Haswing PROTRUAR 1.0 R 65lb 12VKtoś z nim pływa, użytkuje, może się podzielić opinią i spostrzeżeniami ?Na YT jest film "Wodomanii", pracuje w miarę cicho i ogólnie wygląda "spoko". Będę wdzięczny za wszystkie informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tabor Opublikowano 21 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2024 dante mój Protuar 1,0 65 lbs na 8 km zużył 46 Ah dwie osoby , graty , łódka 300 kg .Prędkość nie większa jak 5 km/h .Uzyskałeś dobry wynik . Jak możesz sprawdź prąd pobierany przy pływaniu na ful .U mnie nigdy nie uzyskał 600 W podawane przez producenta silnika . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dante Opublikowano 21 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2024 dante mój Protuar 1,0 65 lbs na 8 km zużył 46 Ah dwie osoby , graty , łódka 300 kg .Prędkość nie większa jak 5 km/h .Uzyskałeś dobry wynik . Jak możesz sprawdź prąd pobierany przy pływaniu na ful .U mnie nigdy nie uzyskał 600 W podawane przez producenta silnika .Kilka postów wyżej masz moje fotki z poborem prądu. Ponad 77A na max, ale jak odpuścisz trochę to prędkość utrzymuje ale pobór spada poniżej 60A. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 brzoza Opublikowano 15 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2024 (edytowane) Protruar 1.0, używany dość intensywnie 3 rok, na biegu do przodu w pewnych ustawieniach manetki (mniej więcej w połowie mocy) jakby przerywa i czasem gaśnie.Czy to jego koniec się zbliża? Jest to naprawialne? Rozumiem, że to po prostu zużycie maximizera? Edytowane 15 Lipca 2024 przez brzoza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 saitt Opublikowano 16 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2024 Brzmi to jak awaria potencjometru. Jeśli faktycznie tak jest to jest to prosta wymiana na nowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tabor Opublikowano 17 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2024 (edytowane) Może ktoś z Was próbował podłączyć Protuara 1,0 65 ls 12 V na wyższe napięcie np 16 V .Wiecie gdzie jest elektronika do regulacji silnika .Słyszałem że przy silniku .Korci mnie żeby rozebrać .Mam sterownik do bezszczotkowców 25 V na 120 A chłodzony wodą ale potrzebne jest napięcie sterujące 5-8V . Edytowane 17 Lipca 2024 przez Tabor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Abyssx Opublikowano 28 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2024 Witajcie. To mój pierwszy post na forum, więc proszę o wyrozumiałość. Nie jestem wędkarzem, ale wątek znalazłem sobie gdzieś w Googlach. Chciałbym zakupić silnik do rekreacyjnego pływania z dzieciakami na pontonie Intex Excursion 5 (sam ponton 25kg wagi + 4 osoby - przyjmijmy 350kg ze sprzętem) . Zastanawiam się pomiędzy Hawing Protuar 1.0 R2 a Haibo M150. Zależy mi przede wszystkim na:- jak największym zasięgu (prędkość nie musi być jakaś wyjątkowa, ale jeśli nie będzie się wlókł masakrycznie to też będzie miło).- nie chciałbym aby urządzenie było głośne i przeszkadzało w delektowaniu się widokami- wytrzymałym i bezproblemowym sprzęcie Akumulator jaki posiadam to 100Ah LiFePO4 oraz 77Ah AGM (nie wiem czy powinno się to łączyć równolegle czy nie), ale nie zakładam zakupu silnika 24V, bo jest to zbyt drogie jak do okazyjnego pływania kilka razy w roku na wakacjach. W Haswingu fajna jest ta waga ok. 6kg i możliwość regulacji manetki w pionie, ale Hibo też posiada fajne rzeczy jak port ładowania USB itd. i drugie pytanie: który z akumulatorów lepiej będzie się sprawdzał ? Różnica w cenie jest niemal dwukrotna (950 zł vs. 1600zł). Z góry uprzejmie dziękuję Wam za odpowiedzi i pomoc w wyborze. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 brzoza Opublikowano 28 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2024 Witajcie. To mój pierwszy post na forum, więc proszę o wyrozumiałość. Nie jestem wędkarzem, ale wątek znalazłem sobie gdzieś w Googlach. Chciałbym zakupić silnik do rekreacyjnego pływania z dzieciakami na pontonie Intex Excursion 5 (sam ponton 25kg wagi + 4 osoby - przyjmijmy 350kg ze sprzętem) . Zastanawiam się pomiędzy Hawing Protuar 1.0 R2 a Haibo M150. Zależy mi przede wszystkim na:- jak największym zasięgu (prędkość nie musi być jakaś wyjątkowa, ale jeśli nie będzie się wlókł masakrycznie to też będzie miło).- nie chciałbym aby urządzenie było głośne i przeszkadzało w delektowaniu się widokami- wytrzymałym i bezproblemowym sprzęcie Akumulator jaki posiadam to 100Ah LiFePO4 oraz 77Ah AGM (nie wiem czy powinno się to łączyć równolegle czy nie), ale nie zakładam zakupu silnika 24V, bo jest to zbyt drogie jak do okazyjnego pływania kilka razy w roku na wakacjach. W Haswingu fajna jest ta waga ok. 6kg i możliwość regulacji manetki w pionie, ale Hibo też posiada fajne rzeczy jak port ładowania USB itd. i drugie pytanie: który z akumulatorów lepiej będzie się sprawdzał ? Różnica w cenie jest niemal dwukrotna (950 zł vs. 1600zł). Z góry uprzejmie dziękuję Wam za odpowiedzi i pomoc w wyborze. Pozdrawiam serdecznie. Pływam na Protruar 1.0 65lbs, aku LiFePO 100Ah, łodka 3,8m razem ze mna i sprzetem jakieś 250kg. Na tym zestawie to mozna ze 3 dni pływać. NA pontonie nie spodziewaj się predkości większej jak 5km/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jogger1 Opublikowano 28 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2024 100ah wystarczy Ci na dwie godziny pływania z maxymalna prędkością , czyli między 10- 12 km zakładając że płyniesz 5-6 km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Abyssx Opublikowano 28 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2024 Pływam na Protruar 1.0 65lbs, aku LiFePO 100Ah, łodka 3,8m razem ze mna i sprzetem jakieś 250kg. Na tym zestawie to mozna ze 3 dni pływać. NA pontonie nie spodziewaj się predkości większej jak 5km/h. No właśnie nie zależy mi na szybkim pływaniu, bo to bardziej rekreacyjnie. Chodzi o to, żeby się przemieszczać - być może czasem pod wiatr na jeziorku.A skąd wynika ta różnica w wadze pomiędzy Haswingiem a Haibo ? Pewnie kwestia zastosowanych materiałów, ale czy ten lżejszy nie jest wykonany z mniej trwałych materiałów typu tworzywo sztuczne itd . ?Ile czasu możesz pływać na tym zestawie i przy jakiej prędkości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tabor Opublikowano 28 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2024 Na Necku cały dzień pływania Protuarem 1,0 65 lbs . dookoła przy brzegu i troll po środku jeziora .Krypa z dwoma osobami z 500 kg .Silnik zużył 72 Ah akumulator 12V 120 Ah AGM .Powtarzam pytanie .Czy ktoś z Was podłączał Protuara 1,0 na 12 V pod napięcie np;16 V ? Będę robił pakiet Litowy i nie wiem czy 3 S a może 4 S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 brzoza Opublikowano 28 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2024 No właśnie nie zależy mi na szybkim pływaniu, bo to bardziej rekreacyjnie. Chodzi o to, żeby się przemieszczać - być może czasem pod wiatr na jeziorku.A skąd wynika ta różnica w wadze pomiędzy Haswingiem a Haibo ? Pewnie kwestia zastosowanych materiałów, ale czy ten lżejszy nie jest wykonany z mniej trwałych materiałów typu tworzywo sztuczne itd . ?Ile czasu możesz pływać na tym zestawie i przy jakiej prędkości ?Na pełnej prędkości pływam rzadko. Pełna predkość dla mojej łodki to 7km/h. W trollingu pływam powiedzmy 2,5-3km/h i tak moge pływać kilkanaście godzin. Co do trwałości materiałów itd. to nie wiem. Protruarem pływam 3 rok a nad wodą w sezonie jestem 50-100 razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ubot Opublikowano 28 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2024 Podepnę się pod temat.., i mam pytanie (trochę nie na temat., sorry)do kolegów którzy mają (mieli..) styczność z bliźniaczymi silnikami tj. - rhino blx (70lbs)- Haibo M150 Który z tych dwóch silników odznacza się większą kulturą pracy (który jest cichszy..?)I jak one pod tym względem wypadają przy rzeczonym Protruar 65..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 saitt Opublikowano 28 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2024 Rhino blx 70 i haibo m150 do dokładnie te same silniki. Inny kolor plastików na obudowie czapy. To tyle różnic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dante Opublikowano 28 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2024 Czy ktoś z Was wymieniał przewody zasilające w Protruar 3.0 12V? Jak się do tego zabrać? Jak rozebrać te plastiki i w jaki sposób te przewody są tam w środku podłączone? Jest jakieś lutowanie czy może na zaciski?Planuję je wymienić bo oryginalne trochę się grzeją i strasznie wyblakły na słońcu. Boję się, że zaraz zaczną pękać od promieni UV. Chciałbym wymienić na silikonowe 6 AWG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 28 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2024 AWG 6 to juz jest kawal linki , , bedzie to jak zapaic tam ? Spokojnie i bez stresu wystarczy AWG 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dante Opublikowano 28 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2024 AWG 6 to juz jest kawal linki , , bedzie to jak zapaic tam ? Spokojnie i bez stresu wystarczy AWG 8Właśnie ciekawi mnie jak to jest podłączone w środku. Chciałem zrobić to na 6 AWG bo reszta instalacji pod silniki mam na tym porobione. Niestety przy 70A poboru prądu przez powiedźmy 2 godziny non stop potrafi się nagrzać na połączeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 28 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2024 Przy takim prądzie na małych połączeniach grzać się będzie , tj nieuniknione . A tak z ciekawości zapytam , te silniki wytrzymują takie obciążenia (70A) przez dwie h non stop ? , czy z przerwami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dante Opublikowano 28 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2024 Przy takim prądzie na małych połączeniach grzać się będzie , tj nieuniknione . A tak z ciekawości zapytam , te silniki wytrzymują takie obciążenia (70A) przez dwie h non stop ? , czy z przerwami ?Nie ma najmniejszego problemu, wytrzymują bez żadnych przerw. Przy manetce na maxa pobór prądu dochodzi do 77A w moim egzemplarzu. Testowałem jak rozładowywałem akumulator do zera w celu sprawdzenia pojemności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ubot Opublikowano 29 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2024 Rhino blx 70 i haibo m150 do dokładnie te same silniki. Inny kolor plastików na obudowie czapy. To tyle różnic.Czyli że głośność pracy (kultura) obu "konstrukcji" jest identyczna..? I różnice polegają wyłącznie na estetyce (wyglądzie)Również w zakresie trwałości..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 saitt Opublikowano 29 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2024 Tak, to dokładnie ten sam silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ubot Opublikowano 29 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2024 A czy miał już ktoś jakieś doświadczenia z Haswing Protruar 2.0 85 lbs 12v..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 koyot Opublikowano 26 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2024 (edytowane) Miał ktoś przyjemność pływać na jednym i drugim - Haswing Protruar 2HP VS HASWING Protruar G 3.0 110Lbs 24V? Teoretycznie mają po 2HP, 24v Który wybrać? 4m łódka 300kg ?? przekładnia planetarna vs bezpośrednia 1:1 Edytowane 27 Września 2024 przez mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 koyot Opublikowano 29 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2024 obecnie nazwy handlowe to: Haswing Protruar 3.0S VS HASWING Protruar G 3.0 śruba 27cm obroty 1250 VS śruba 30cm obroty 650 pewnie większy skok ? która bardziej do łodzi 4m 300kg ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marek_86 Opublikowano 2 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2024 @ubot, od 2 lat używam Haswinga Protuara 2.0 85 lbs. Działa na akumulatorze LifePo4 100 ah. Starcza na 25-30 godzin pływania. Najczęściej łódką 3,8 (około 100 kg) + 2 dorosłych, kupa grantów (treningi i zawody). Powiem tak, nie narzekam, działa i robi co do niego neleży. Prędkość maksymalna w powyższych założeniach to około 6.5 km. Ruchomy rumpel to bardzo fajna sprawa w tym modelu. Podsumowując, jest wart wydanych pieniędzy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ubot Opublikowano 2 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2024 A jak z kulturą pracy? (chodzi o głośność..) interesuje mnie zwłaszcza porównanie do HAIBO 150M lub Rhino 70LB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Maciek K
Witam Wszystkich,
Ponieważ nie znalazłem nic o tym silniczku na Forum to zapytam :
Silnik Haswing PROTRUAR 1.0 R 65lb 12V
Ktoś z nim pływa, użytkuje, może się podzielić opinią i spostrzeżeniami ?
Na YT jest film "Wodomanii", pracuje w miarę cicho i ogólnie wygląda "spoko".
Będę wdzięczny za wszystkie informacje
Top użytkownicy dla tego pytania
34
17
13
13
Popularne dni
25 Lip
20
18 Gru
14
26 Gru
13
28 Lip
13
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 34 odpowiedzi
Tabor 17 odpowiedzi
Robert Crocker 13 odpowiedzi
Maciek K 13 odpowiedzi
Popularne dni
25 Lip 2018
20 odpowiedzi
18 Gru 2018
14 odpowiedzi
26 Gru 2021
13 odpowiedzi
28 Lip 2024
13 odpowiedzi
Popularne posty
De'Ptak
Kupiłem Haswing PROTRUAR 1.0 R 65lb 12V wraz z akumulatorem LiFePo4 80ah. Wczoraj pływałem po Narwii... a jak !!! Łódka Meduza 420 plus jakieś 110kg. Pąd prąd i pod wiatr prędkość około 3.5km/h, przep
sero1975
Ja mam podłączone pod jedna baterie i myśle że gdybym odseparował to problem by znikł . Po za tym rzadko pływam na maxa . Jak szukam ryb to zwalniam Ale skoro wątek jest o protuarze to myśle że uczci
siarq
Przy tej pojemności spokojnie powinien wystarczyć , nawet z zapasem
266 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi