Maciek K Opublikowano 24 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 Witam Wszystkich,Ponieważ nie znalazłem nic o tym silniczku na Forum to zapytam :Silnik Haswing PROTRUAR 1.0 R 65lb 12VKtoś z nim pływa, użytkuje, może się podzielić opinią i spostrzeżeniami ?Na YT jest film "Wodomanii", pracuje w miarę cicho i ogólnie wygląda "spoko". Będę wdzięczny za wszystkie informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 2 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2024 Ja miałem 1.0 i był stosunkowo cichy. Natomiast raz przy mnie wodowali się goście z 3.0 i jak dla mnie to była porażka bo silnik było słychać że 100 m ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 koyot Opublikowano 21 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2024 Uprzedzę hejt ... Wiem żę się nie powinno ale .... czy ktoś tuningował HASWING Protruar 3.0 G lub 4.0 G śrubą z torqeedo ? większa lub inny skok. Przy niewielkiej łodzi lub pontonie nie widzę problemów aby przeciążyć 10-20% silnik większa/szybszą śrubą potrzebuję pływać 10km/h zamiast 8km/h da radę ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 21 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2024 Uprzedzę hejt ... Wiem żę się nie powinno ale .... czy ktoś tuningował HASWING Protruar 3.0 G lub 4.0 G śrubą z torqeedo ? większa lub inny skok. Przy niewielkiej łodzi lub pontonie nie widzę problemów aby przeciążyć 10-20% silnik większa/szybszą śrubą potrzebuję pływać 10km/h zamiast 8km/h da radę ??O ile śruba pasuje montażowo, gabarytowo- możesz ryzykować, to tylko 600 i więcej złotych. Co do przeciążania silnika też można pewnie to zrobić ale pytanie czy jest to opłacalne, jak skróci żywotność samego haswinga, bo producent zazwyczaj daje optymalne rozwiązania technologiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 koyot Opublikowano 22 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2024 Polecam Torqeedo sam przewiduje śruby uniwersalne, uciągowe i HI speed https://0c0bd3fc.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2023/08/torqeedo-propeller-guide-en.pdfciekawi mnie czy trzeba przejściówkę/korękte czy pasuje P&P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 koyot Opublikowano 22 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2024 Torqeedo śruba zapasowa v30/p4000 do Cruise 2.0/4.0Śruba do modeli silników Cruise z wałkiem gładkim i sworzniem poprzecznym (produkowane do roku 2015, numery seryjne < 5000). Śruba 3 płatowa prawoskrętna. Do ślizgania się lekkimi łodziami. wygląda że to jest najszybsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 S. Taras Opublikowano 23 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2024 Mam Haswing 2.0 24V, zamontowany na kolibri km330. Z oem śmigłem miałem pobór maks 42A i prędkość 8 kmh, bez różnicy sam czy z kolegą. Kupiłem sobie śmigło od kayaka APC 14X17M, trochy za duży skok ale teraz silnik przeciąża ponad 60A z kolegą i do 55-60A jak jestem sam. Samemu udaje się osiągnąć 10kmh i ponton wychodzi na ślizg.Że by zamontować śmigło zrobiłem sobie przejściówkę na 3d drukarce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 23 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2024 Te silniki na 24 v zapierdzielają jak mała spalina , ale jak kolega dopłyną do nas a staliśmy na wodzie gdzie pięknie spławiały się ogromne Leszcze to robił taki hałas że ryby znikały na parę godzin . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Monster Opublikowano 15 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia (edytowane) W moim haswingu nastąpił taki problem:Do tej pory, gdy płynąłem i przełączyłem manetkę na '0' śruba w momencie się zatrzymywała.Teraz, gdy tak zrobię kręci się jeszcze bezwładnie jakbym wrzucił luz.Czasami też, gdy powoli zwiększam moc silnik pika i "gaśnie".Ktoś ma pomysł co może być problemem ? Edytowane 15 Kwietnia przez Monster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dante Opublikowano 3 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca Dzisiaj miałem niespodziewaną zmianę pogody na jeziorze. W ciągu kilku minut zerwał się bardzo silny wiatr i pojawiły się duże fale. Musiałem przebić się na drugi brzeg w poprzek jeziora, na tym brzegu, gdzie byłem fala była z boku. Pierwszy raz widziałem i pływałem po takich dużych falach, chwilami dziób łódki był pewnie z metr nad wodą, było naprawdę niebezpiecznie. Pewnie gdybym chociaż na chwilę stanął bokiem do fali to łódkę by przewróciło od razu. Wcześniej pisałem, że ze względu na hałas nie kupił bym drugi raz tego silnika tak teraz doceniłem jego moc i siłę. Łódka Necko 420 z dwoma osobami i sprzętem i Protruar 3.0 12V i w takich warunkach prędkość około 4km/h dawał radę. Spisał się bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Immortale Opublikowano 20 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca Witam tydzień temu kupiłem silnik hawsing protruar genius 30/40/55lb i strasznie głośno chodzi przy niskiej prędkości przy wyższej jest ciut lepiej, moje pytanko jest on uszkodzony czy one tak mają ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 brzoza Opublikowano 21 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca Witam tydzień temu kupiłem silnik hawsing protruar genius 30/40/55lb i strasznie głośno chodzi przy niskiej prędkości przy wyższej jest ciut lepiej, moje pytanko jest on uszkodzony czy one tak mają ? Za mało konkretów, my tego nie słyszymy;)U mnie 1.0 chodził głośno i okazało się, że kopuła/kołnierz śruby (nie wiem jak to inaczej nazwać) trze o resztę obudowy. Całośc jest zrobiona z jakiegoś kompozytu grafitowego i po delikatnym zeszlifowaniu na wodnym papierze problem został usunięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Immortale Opublikowano 23 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca https://youtube.com/shorts/Vld4TlfvVeM?si=PR9Br8ixhj1frdHO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dante Opublikowano 23 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca https://youtube.com/shorts/Vld4TlfvVeM?si=PR9Br8ixhj1frdHOFilm niedostępny, prywatny. Nie da się obejrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Immortale Opublikowano 23 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca Już działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tabor Opublikowano 24 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca Tak pracuje silnik elektryczny , dziwne .Nie mogłeś filmu w dzień nagrać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 brzoza Opublikowano 28 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca https://youtube.com/shorts/Vld4TlfvVeM?si=PR9Br8ixhj1frdHO Wszystko jest ok, tak działają silniki bezszczotkowe, przynajmniej Haswinga. To n ie jest sczotkowa MInn Kota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Maciek K
Witam Wszystkich,
Ponieważ nie znalazłem nic o tym silniczku na Forum to zapytam :
Silnik Haswing PROTRUAR 1.0 R 65lb 12V
Ktoś z nim pływa, użytkuje, może się podzielić opinią i spostrzeżeniami ?
Na YT jest film "Wodomanii", pracuje w miarę cicho i ogólnie wygląda "spoko".
Będę wdzięczny za wszystkie informacje
Top użytkownicy dla tego pytania
34
17
13
13
Popularne dni
25 Lip
20
18 Gru
14
28 Lip
13
26 Gru
13
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 34 odpowiedzi
Tabor 17 odpowiedzi
Robert Crocker 13 odpowiedzi
Maciek K 13 odpowiedzi
Popularne dni
25 Lip 2018
20 odpowiedzi
18 Gru 2018
14 odpowiedzi
28 Lip 2024
13 odpowiedzi
26 Gru 2021
13 odpowiedzi
Popularne posty
De'Ptak
Kupiłem Haswing PROTRUAR 1.0 R 65lb 12V wraz z akumulatorem LiFePo4 80ah. Wczoraj pływałem po Narwii... a jak !!! Łódka Meduza 420 plus jakieś 110kg. Pąd prąd i pod wiatr prędkość około 3.5km/h, przep
sero1975
Ja mam podłączone pod jedna baterie i myśle że gdybym odseparował to problem by znikł . Po za tym rzadko pływam na maxa . Jak szukam ryb to zwalniam Ale skoro wątek jest o protuarze to myśle że uczci
siarq
Przy tej pojemności spokojnie powinien wystarczyć , nawet z zapasem
266 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi