Skocz do zawartości

Daiwa Regal LT czyli budżetowy kołowrotek do UL

woblery L.E.

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • 10 miesięcy temu...

Mój młody do tej pory go ma.Zero serwisu nic nie smarowałem kręci jak na początku.Bawiłem się z nim na ciut cięższych obciążeniach rzędu 10g+ już tak fajnie nie kręcił.Czuć pracę po prostu.Nie ma problemu z tym obciążeniem ale w przekładni czuć tę pracę.Natomiast dalej twierdzę do SUL-UL jest jak najbardziej godny polecenia w stosunku cena-jakość.

• 8 miesięcy temu...

Wiele czytałem opini na temat tego excellera 2500lt i daiwy regal lt i zdecydowałem ze kupie i okaze sie czy warto.Wychodziłem z załozenia ze jesli przemłynkuja dwa sezony na pstragach i kleniach bedzie ok.Dzis przyszedł exceller 2500lt i odbierajac paczke mysle sobie ze tam sa same papiery ,otwieram patrze jest skrecam korbke sprawdzam luzy a tu spasowanie naprawde za ta kase bardzo bardzo dobre,mysle ze drozsze o dwa razy modele mogły by sie powstydzic.Praca gładka cichutka z minimalnym szumikiem gdy zakreci sie bardzo szybko,niema do czego sie doczepic w pracy i spasowaniu ,chamulec chwyta na sucho bardzo dobrze w pełnej regulacji,osobiscie pokrece nim przy pstragach bo tica jest około 60gram ciezsza a to czuc.I knob bardzo przyjemny ogólnie bardzo miło mnie zaskoczył krecioł za 310zł z wysyłka.Ale bałbym sie go uzywac szczerze mówiac przy główkach powyzej 8gram z racji jego lekkosci.W wekend pierwsze testy i teraz poczekam na regala 3000lt d-c by porównac który befzie lepszy w niewielkich pieniadzach bo exceller zaubera bije na głowe w pracy .

• 10 miesięcy temu...

Raczej nie pasują. Na Ali masz ofertę szpulek od SLP Works i tam są fajne szpulki, między innymi do Excelerów.

Fakt do daiwy jest sporo szkoda, że do shimano tak mało.

Edytowane przez Sławek Nikt

Do LT chyba teraz jest większość, chociażby robionych przez wspomniane SLP i wyglądają kozacko, plus wersje płytkie i taką kiedyś nabędę do swojego Regala. Ale sama Daiwa się scwaniła i już nowy wypust Regala można kupić z płytką albo głęboką szpulą, a jak ja brałem młynek były tylko głębokie i brak zapasów.

Edytowane przez Hesher

• 10 miesięcy temu...

Dzisiaj serwisowałem młodemu regala. Ciekawi mnie czy we wszystkich daiwach LT

dali dupu z knobami podobnie jak kiedyś z shimano... Lepią się i są obleśne jak to kiedyś dowaliło shimano. Oszczędność w materiale?

Edytowane przez woblery L.E.
  • Like 1