Kamil_Olsztyn Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Za moich młodych lat okonie 7,5 cm i o wadze do 9 g nie był uważane za "grubsze" i łowiło się je na spławikówkę Te 4" to dopiero były okonie, jak konie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2018 tutaj gość rozkręcił : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rebus Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Po małym tuningu - robi się budżetowy exist Pytanie gdzie można dostać taką nakrętkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fryc203 Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Czy są gdzieś dostępne szpule do tego kołowrotka, ewentualnie pasujący zamiennik? Do Excelera i Fuego są, a do Regal nie mogę namierzyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 19 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2018 Regal ma podparcie szpuli na łożyskach wiec raczej nie będą pasować bo szpulka musi mi3ć kołnież. Ewentualnie coś z serii LT co ma też podparcie o ile istnieje jeszcze coś takiego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2018 Kupiłem ostatnio http://sgbaits.pl/daiwa-kolowrotek-fuego-lt-1000d-nowosc-p-12642.html za tydzień chrzest nad wodą. Sprawia bardzo dobre wrażenie, może być przebojem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fryc203 Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2018 Regal ma podparcie szpuli na łożyskach wiec raczej nie będą pasować bo szpulka musi mi3ć kołnież. Ewentualnie coś z serii LT co ma też podparcie o ile istnieje jeszcze coś takiego.Czyli nie ma co myśleć, tylko muszę brać Exelera lub Fuego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2018 (edytowane) Przy okazji mógłbyś mi podpowiedzieć jaka szpula pasowałaby do Fuego LT 1000D? Edytowane 19 Października 2018 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gnat Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 jakieś nowe opinie o tym kołowrotku ? Ktoś posiada i może coś wyskrobać a może coś innego polecić w tej cenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 13 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 Mój młody do tej pory go ma.Zero serwisu nic nie smarowałem kręci jak na początku.Bawiłem się z nim na ciut cięższych obciążeniach rzędu 10g+ już tak fajnie nie kręcił.Czuć pracę po prostu.Nie ma problemu z tym obciążeniem ale w przekładni czuć tę pracę.Natomiast dalej twierdzę do SUL-UL jest jak najbardziej godny polecenia w stosunku cena-jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 12 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2020 Wiele czytałem opini na temat tego excellera 2500lt i daiwy regal lt i zdecydowałem ze kupie i okaze sie czy warto.Wychodziłem z załozenia ze jesli przemłynkuja dwa sezony na pstragach i kleniach bedzie ok.Dzis przyszedł exceller 2500lt i odbierajac paczke mysle sobie ze tam sa same papiery ,otwieram patrze jest skrecam korbke sprawdzam luzy a tu spasowanie naprawde za ta kase bardzo bardzo dobre,mysle ze drozsze o dwa razy modele mogły by sie powstydzic.Praca gładka cichutka z minimalnym szumikiem gdy zakreci sie bardzo szybko,niema do czego sie doczepic w pracy i spasowaniu ,chamulec chwyta na sucho bardzo dobrze w pełnej regulacji,osobiscie pokrece nim przy pstragach bo tica jest około 60gram ciezsza a to czuc.I knob bardzo przyjemny ogólnie bardzo miło mnie zaskoczył krecioł za 310zł z wysyłka.Ale bałbym sie go uzywac szczerze mówiac przy główkach powyzej 8gram z racji jego lekkosci.W wekend pierwsze testy i teraz poczekam na regala 3000lt d-c by porównac który befzie lepszy w niewielkich pieniadzach bo exceller zaubera bije na głowe w pracy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Panowie wie ktos czy daiwa exceller 2500lt i regal 3000 lt d-c ma opcje by dokupic płytka szpule pod plecionke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_gda Opublikowano 18 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 (edytowane) Teoretycznie w katalogu są szpule 2500s (PE0.6/200) i 3000s (PE0.8/200), nie wiem jak z dostępnością. Edytowane 18 Czerwca 2020 przez luk_gda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamyk88 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 (edytowane) Orientuje się ktoś może czy szpule od Daiwa Ninja 2500LT pasują do Daiwy Excler LT 2500? Edytowane 27 Kwietnia 2021 przez Kamyk88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Raczej nie pasują. Na Ali masz ofertę szpulek od SLP Works i tam są fajne szpulki, między innymi do Excelerów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamyk88 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Luz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 (edytowane) Raczej nie pasują. Na Ali masz ofertę szpulek od SLP Works i tam są fajne szpulki, między innymi do Excelerów. Fakt do daiwy jest sporo szkoda, że do shimano tak mało. Edytowane 27 Kwietnia 2021 przez Sławek Nikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 (edytowane) Do LT chyba teraz jest większość, chociażby robionych przez wspomniane SLP i wyglądają kozacko, plus wersje płytkie i taką kiedyś nabędę do swojego Regala. Ale sama Daiwa się scwaniła i już nowy wypust Regala można kupić z płytką albo głęboką szpulą, a jak ja brałem młynek były tylko głębokie i brak zapasów. Edytowane 27 Kwietnia 2021 przez Hesher Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 27 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 (edytowane) Dzisiaj serwisowałem młodemu regala. Ciekawi mnie czy we wszystkich daiwach LT dali dupu z knobami podobnie jak kiedyś z shimano... Lepią się i są obleśne jak to kiedyś dowaliło shimano. Oszczędność w materiale? Edytowane 27 Lutego 2022 przez woblery L.E. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 27 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 Z LT mam Ninja i Fuego i nic się nie lepi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 27 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 Właśnie sprawdziłem fuego i też się lepi t knob. One mają jakoś ponad 2 lata, więc może czas robi swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 27 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 Wyszorowałem je płynem do naczyń i mimo to dalej to samo jak się osuszy. Jak się trzyma knob dwoma paluchami lepi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 28 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2022 (edytowane) U mnie w prorex vlt też się nic nie lepi, kręci drugi rok . W excelerze też nie było problemu. Edytowane 28 Lutego 2022 przez mepps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gnat Opublikowano 28 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2022 Prorex-X 2 lata nie lepi się nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi