Skocz do zawartości

Seryjny kij pstrągowy średniej klasy

Slavecky

Rekomendowane odpowiedzi

Ja używam Konger stallion strike furion 2-12g i muszę powiedzieć że jestem zadowolony a nad wodą podczas sezonu jestem praktycznie codziennie chociaż na godzinkę bo rzeke mam 200m od domu :D kijek coś za około 200 zł.

Ja również polecam Stalliona, i podobnie jak kolega, nad wodą jestem codziennie  ,a konger towarzyszy mi prawie na każdej wyprawie.Dobre przelotki, uchwyt Fuji, zero zastrzeżeń co do samego poziomu wykonania kija i co bardzo w nim lubie- wytrzymałość- bardzo często łowie w zaczepowych miejscach, miedzy krzaczorami, nie raz już siłowo nim coś rwałem /wyciagałem. wg mnie w tej cenie jest super hiper i przy dobrze dobranej lince działa ładnie już od dolnego zakresu CW .

• Like 1

Ja również polecam Stalliona, i podobnie jak kolega, nad wodą jestem codziennie  ,a konger towarzyszy mi prawie na każdej wyprawie.Dobre przelotki, uchwyt Fuji, zero zastrzeżeń co do samego poziomu wykonania kija i co bardzo w nim lubie- wytrzymałość- bardzo często łowie w zaczepowych miejscach, miedzy krzaczorami, nie raz już siłowo nim coś rwałem /wyciagałem. wg mnie w tej cenie jest super hiper i przy dobrze dobranej lince działa ładnie już od dolnego zakresu CW .

Ja niestety na zaczepie już tak jednego zlamalem bo zapomniałem otworzy kołowrotek jak złapałem za żyłkę i zacząłem ciągnąć ale reklamacja dobrze sformułowana, dwa tygodnie i jest nowa wedeczka tak że serwis kongera też na plus.

Ja niestety na zaczepie już tak jednego zlamalem bo zapomniałem otworzy kołowrotek jak złapałem za żyłkę i zacząłem ciągnąć ale reklamacja dobrze sformułowana, dwa tygodnie i jest nowa wedeczka tak że serwis kongera też na plus.

Może nikt tego z kongera nie zauważy, - złamałem drzwiami górną sekcję , wymiana w 1,5 tyg bez podania przyczyny usprawiedliwien itd. Konger pod tym względem bije konkurencję :)

• Like 1

Mam równieź ten kijek, dla mnie spoko, dobre czucie, sprawne zacięcie i dobrze trzyma rybę, lekki.

Z wad prążkowany blank skracający dystans, żyłka zawija się czasami o przelotkę szczytową, i trochę czuć brak mocy w dolniku, uchwyt kołowrotka mógłby być bardziej przyjazny dla ręki.

Na większe rzeki i na zmeliorowane pod wobka bardzo fajnie sprawdzała mi się daiwa powermesh 2,7m, 3-18g( starsza seria)... póki nie połamałem odhaczając przynętę szczytówką.

Edytowane przez Adrian Tałocha

• 8 miesięcy temu...

Z Mojej strony polecam Dragona MicroSpecjal 1.98m do 12 g. Pod Moje łowienie kropek kijek jest mega. Poleciłem go kilku znajomym i wszyscy sobie chwalą.

Mi osobiście tak przypadł do gustu że postanowiłem go totalnie przezbroić wraz z oskurowaniem . Waga samego blanku bez lakieru to 27g. Kijek bedzie na wypasie ale to już w Mojej galerii za niedługo. Dość szybki blank z pełnym ugięciem. Frajda przy niewielkich pstrągach ale nie ma problemu z 50+. Przetestowane ;-)

POLECAM!!!