PaNeK Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Mam jeszcze jedno pytanie, jak waszym zdaniem mają się ultra szybkie kije do łowienia pstrąg?łw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia85 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Ja łowię kijem medium light 4-14 g 2.75 G.Loomis przez wiele lat szukałem kija kt?łry by połączył moc z delikatnością i powiem ci ?źe miękkie kije z ugięciem parabolicznym to było to i zawsze będzie . Kiedyś łowiłem Cataną 5-20 g 275cm p?łźniej Colmiciem 4-15 g 2.75 i takie kije się sprawdzają i nie ma problemu ?źe kij za słaby nie kij łowi ryby tylko wędkarz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Pytanie - chodzi ci o kij o szybkiej akcji czy szczytowym ugięciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Pytanie - chodzi ci o kij o szybkiej akcji czy szczytowym ugięciu? Albo jedno i drugie na raz :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 akcja szczytowa ze spolegliwą szczyt?łwką jeśli taki mix istnieje, to pisze właśnie o nim pod obcią?źeniem przechodzi delikatnie w parabolę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 To chyba własnie kij na pstragi tak ma robić? Ja przynajmniej takie lubię, choc raczej med fast ni?ź xfast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Pietia, ja nadal cierpię na syndrom adepta, to te?ź boje się ?źe większy klocek mi wędkę UL wytarmosi a ja będę bezradnie patrzył i sikał po kolanach Tak czy siak mam dwie rzeki u siebie, jedną z małymi drugą z większymi kropkami, na jednej biorą na małe przynęty na drugiej zdecydowanie du?źe, a kij chcę kupić taki co by mi te du?źe obskoczył i nadał się na lekkie sandaczo-szczupaki na ł?łdkę Kuba mam nadzieje, dzięki za umocnienie mnie w przekonaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Ja zawsze herezję głosiłem, ze kij pstrągowy i sandaczowy to mo?źe być jedno i to samo, w sensie łowienia rzecznych sandaczy, bo na wielu miejscach z pstrągami minimum to 9'. Jak kupisz jakis 2,-2,6 to na wodach kt?łre masz koło siebie - roztocze - bez problemu obsłuzysz te wody.Co do mocy - da się i na bardzo lekko, tylko gdy zalezy nam na szybkich holu i wypuszczeniu ryby mo?źe to r?ł?źnie działać.Unikałbym tez zbyt sztywnych wędek, nie ułatwiają one holu i czesto, zwłaszcza z plecionkami, będziesz tracił ryby. Przynajmniej takie sa moje doświadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 No właśnie tego ?źe kijek w przedziale 2-2.5m na moich wodach jest wystarczający to świadom jestem, co więcej nie lubię długich kij?łw, gorzej ?źe moje doświadczenie w polowaniu na kropki ogranicza się praktycznie jedynie do kija na szczupaki ale jest fajnie, moja koncepcja zaczyna nabierać kształt?łw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 http://allegro.pl/shimano-diaflash-st-a-spinning-270-10-30-w yprzedaz-i2072580167.html http://allegro.pl/wedka-shimano-diaflash-st-a-240m-bass-i206 2014162.html Kupuj z tego coś i powinieneś być zadowolony.To takie kije o dość ciepłym ugięciu w sam raz pod pstrunie a i sandacza czy szczupaczka na plecionce obsłu?źy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Jozi w tym przedziale cenowym to ja mam coś upatrzonego, problem ?źe m?łj bud?źet sięga 200zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 To masz ograniczony budzet ale to naprawdę niezłe kijki pod kropasy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 W tej kwocie mo?źe znajdziesz Kongera Impulsa do 18g lub Turbo do 21g .Pierwszego miałem jako lekki wislany uniwersal gł?łki do 12g +gumka wobki kleniowo-jaziowe ,obrotki 1-4 .Nie wiem jak te nowsze ale ta zielona seria była OK.Pod większego kropasa mo?źe lepszy byłby Turbo ,ale na maluchach i średniakach z impulsem pewnie lepsza zabawa.N Allegro akurat jest jeden zielony ,na razie ok 90zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 W tej kwocie mo?źe znajdziesz Kongera Impulsa do 18g lub Turbo do 21g .Pierwszego miałem jako lekki wislany uniwersal gł?łki do 12g +gumka wobki kleniowo-jaziowe ,obrotki 1-4 .Nie wiem jak te nowsze ale ta zielona seria była OK.Pod większego kropasa mo?źe lepszy byłby Turbo ,ale na maluchach i średniakach z impulsem pewnie lepsza zabawa.N Allegro akurat jest jeden zielony ,na razie ok 90zł. Masz rację ma tego Impulsa 2.7 jeszcze z pierwszej serii. Bardzo przyzwoity kij, przede wszystkim na pstrągi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Bym chyba zaryzykował http://allegro.pl/robinson-titanium-trout-240-c-w-4-12-g-bcm -i2073843172.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 http://centrumorka.pl/index.php?products=product&prod_id =6385 na ten moment ten kijaszek biorę pod uwagę, jak mi odpisze pewien fajny sklepik na e-mail to chciał bym zapolować na cormorana tr4 6-28 tego kijaszka to ju?ź bym sobie poświęcił na wiosenno jesienne łowy na zapor?łwce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Jak byś był zainteresowany to na popularnym portalu aukcyjnym znajdziesz nowiutką Daiwe Samurai-S 2,44m 3-15gram w dość przystępnej cenie. Naprawde moge polecić bo kiedyś u?źywałem kijka i złego słowa nie powiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Jak byś był zainteresowany to na popularnym portalu aukcyjnym znajdziesz nowiutką Daiwe Samurai-S 2,44m 3-15gram w dość przystępnej cenie. Naprawde moge polecić bo kiedyś u?źywałem kijka i złego słowa nie powiem Gdybym nie miał czym, ju?ź byłaby moja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Tak Waldi ja te?ź ?źałowałem ze sprzedałem tego patyczka. Jak bym nie kupił ostatnio super patola to juz by był moj ten samurajek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 http://centrumorka.pl/index.php?products=product&prod_id =6385 na ten moment ten kijaszek biorę pod uwagę, jak mi odpisze pewien fajny sklepik na e-mail to chciał bym zapolować na cormorana tr4 6-28 tego kijaszka to ju?ź bym sobie poświęcił na wiosenno jesienne łowy na zapor?łwce Miałem tego Cormorana. Łowiłem nim pstrągi, nadawał się do tego całkiem nieźle. Z kolei w maju wziąłem go na ł?łdkę i ze średnimi gumami na 10-15g gł?łwkach te?ź dawał radę. Jedyna wada jaką miał ten kijek (ale podejrzewam, ?źe trafiłem na taki egzemplarz) to dosyć luźne łączenie, nie klekotało ale trzeba było co jakiś czas poprawiać szczyt?łwkę bo się przekręcała względem dolnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 WhiteWillow uderzam na priv! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 ma ktoś namiary na tego samuraja? nie mogę zlookać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shared Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 http://allegro.pl/nowa-daiwa-samurai-s-2-44-3-15g-145g-szkoc ja-fv-gw-i2088861591.html Te?ź się do niego przymierzałem, niestety ktoś mnie ubiegł :/ Edit: Ktoś miał do czynienia z Fenwick Iron Hawk 3-15 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Aukcję śledziłem do końca. Nikt Samurai-a nie kupił (chyba, ?źe dzisiaj) co zresztą lekko mnie zdumiało. Ludzie poszukują, sami nie wiedzą czego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Waldek mo?źe dziury w całym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi