Skocz do zawartości

Pik ♠️ Baits

Rekomendowane odpowiedzi

Te mają trochę inną konstrukcję i podwójnie łączone przeguby. Nie wiem jak z malowaniem bo kompletnie nie pamiętam jak poprzednie malowałem .

Ostatnio bawiłem się zeszłorocznym wypustem minogów i odginając mocno oczko przednie w dół w końcu byłem zadowolony z pracy. Stabilnie trzymał sie nurtu z lekkimi odskokami na boki, ale to jeszcze można poprawić .

Zobaczymy jak to wyjdzie przy pierwszym wodowaniu.

Vako co do cierników to nawet udało mi sie na niego pb okonia złowić na mojej rzece. A i w zeszłym roku wpadło kilka sztuk takich pod 40cm.

post-68674-0-24021400-1738052701_thumb.jpg

Edytowane przez Zybi81
  • Like 5

Zbyszku, nie narzucam Tobie jakiegoś stylu malowania, jedynie podpowiadam, aby dla odmiany pomalować łamańce nie co inaczej  ;) . Twój styl bardzo podoba mi się i jestem ciekaw jak w Twoim wykonaniu wyglądałbym łamaniec pomalowany na pijawkę oraz dżdżownicę  ;) .

A zdjęcie tylko tak pokazowo, że można  ;)  :) .

• Like 1

Zbyszku, nie narzucam Tobie jakiegoś stylu malowania, jedynie podpowiadam, aby dla odmiany pomalować łamańce nie co inaczej  ;) . Twój styl bardzo podoba mi się i jestem ciekaw jak w Twoim wykonaniu wyglądałbym łamaniec pomalowany na pijawkę oraz dżdżownicę  ;) .

A zdjęcie tylko tak pokazowo, że można  ;)  :) .

Sławku przypadkowo mój post znalazł się zaraz pod Twoim. Nie było moją intencją wsadzać palce miedzy drzwi, a futrynę. Chodziło mi o ostatnie malunki woblerów na pstrągi, a nie jak mają wyglądać minogi lub pijawki.

Pozdrawiam M.

• Like 1

Nic nie szkodzi Vako, ruch w wątku wskazany????.

Minogi już prawie pomalowane i trochę na freestyle-u to zrobiłem. Jeszcze kilka warstw lakieru między nimi oczy i otwory skrzelowe. Trochę z tym babrania ale technika malowania tego wymaga.

Banjo nie odebrałem tego jak narzucanie się, trochę leniwy ostatnio się zrobiłem i mało woblerów robię ale może ziarno jakieś zasiałeś swoim postem????.

• Like 2

Tu można coś więcej podpatrzeć, aczkolwiek dla forumowiczów z JB też wrzucę ????

https://www.instagram.com/stories/pikulikzbigniew/3557105262998339054?utm_source=ig_story_item_share&igsh=cXh3cDQ4ZjU1cThk

Nie wiem czemu przerzuca na stronę główną, można zerknąć w relacji.

Edytowane przez Zybi81