Zybi81 Opublikowano 29 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2023 Korpusy z poprzedniego posta właśnie nabrały barwy godowe???????????? 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 2 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 Trzeba poczekać na światło dzienne bo za Chiny ludowe nie mogę ostrości złapać 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 2 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 Będą na giełdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 2 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 Coś się pojawi, wysłałem w pierwszej kolejności znajomym zdjęcia do jutra się wyklaruje sytuacja.Na tą chwilę 1 zestaw z 8 ma nowego właściciela.Woblery sa w zestawach po 4 sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 3 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2023 W wolnej chwili między malowaniem, lakierowaniem itd. powstają 2 cykadki z odpadów.Zostały mi cienkie listewki po przecieraniu lipy więc postanowiłem pobawić się metodę 2 połówek.Praca po testach nad wodą jest obiecująca, teraz odkleić folią i można malować.Pierwszy korpus wymagał wyrównania powierzchni szpachlą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 3 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2023 Gdyby coś jestem chętny na 4sztuki tych pstragowych jeśli kolorystyka byłaby do wyboru.Bo widzę że weszłes na kolejny lewel który juz jest bardzo wysoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 4 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2023 (edytowane) Czasami lubię zrobić sobie wypad nad wodę bez wędki.Jest wtedy czas aby się zresetować i spojrzeć na rzekę z innej perspektywy.Taka forma spędzania czasu również dobrze potrafi naładować???????????? Edytowane 4 Lutego 2023 przez Zybi81 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 10 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 (edytowane) Właśnie takie coś wykombinowałem z odpadów z lipy. I mała przeróbka woblera kamatsu, myślę, że na letnie kropasy powinien dobrze się sprawdzić. Edytowane 10 Lutego 2023 przez Zybi81 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 21 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 Coś weny ostatnio brak na nowe malowanie????Korpusy znalezione w piwnicy, leżały tam skitrane ponad pół roku bo coś malowanie nie wyszło.Postanowiłem je odziać w folię alu i szybko prysnąć tym co pod ręką akurat było ????????????Lipa ok 6 i 5 cm 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 21 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 Jak na braku weny, to całkiem ok ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 10 Marca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2023 Ostatnio strasznie nie chce mi się przecierać lipy na listewki więc kupuję sobie z znanego sklepu internetowego takie oto kawałki lipy.Docinam sobie na odpowiednie wielkości, materiał do strugania i szlifowania prima sort.Odpadu tyle co nic a nawet jak się trafi odpad to i tak jestem w stanie coś ciekawego z niego zrobić np. jak te cykadki z 2 postów wyżej ????Z tego klocka mam zamiar zrobić kilka???? WTD pod rzeczne krawężniki, wzornik pod wobki już wycięty. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 10 Marca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2023 Jak mówiłem, tak zrobiłem.Jutro wycinanie kształtek, udało się jeszcze ogarnąć trochę materiału pod "tłicze"????. Na letnie kropasy będzie jak znalazł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 17 Marca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2023 Wycinanie kształtek znacznie poprawia powtarzalność podczas strugania????Także ten.... mały odpoczynek i lecimy dalej. Następne kształtki już czekają ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 27 Marca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2023 Mała wylęgarnia piesków WTDCałe szczęście struganie i szlifowanie mam za sobą. Po impregnacji korpusy dostały wkrętki. (tak wkrętki trzymają jak diabli????????????) Jutro można będzie wklejać obciążenie ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Zbliżamy się do malowania???? WTD???????????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Pieski coraz bliżej finiszu????♠️ 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2023 (edytowane) Jeszcze szybkie sprawdzenie nad wodą i mogą kusić rzeczne krawężniki ???????????? Materiał lipa oklejane folią aluminiową, 8cm waga 7-8 gram, z racji że obciążenie w ogonie to nie straszne im dalekie loty, przynęty typowo powierzchniowe. https://youtube.com/shorts/bGc61A_cxcU?feature=share Edytowane 16 Kwietnia 2023 przez Zybi81 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Ryby poczekają była potrzeba zrobienia kilku kropek i oczu w pstragóweczkach ????. ♠️ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Ustawka nad wodą ???? 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Zmiana, z kropkowych wabików przerzucam się na rapiszonowe????Przeróbka projektu, który z rok w szafie przeleżał ????Ewidentnie potrzebuję dzienne światło do zdjęć ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 3 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 Malowanie jak wyżej nie podobało mi się, szybka decyzja, oklejenie na nowo w alu lakier kilka pryśnięć i myślę że jest już lepiej.???? Teraz oczy i w lakier. Zobaczymy co na to bolki???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 9 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2023 Coś zdjęcie z poprzedniego posta zniknęło to wrzucam jeszcze raz ???? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 8 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2023 Tematy boleniowo-kleniowe????Materiał lipa i topola. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler130 Opublikowano 8 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2023 Flying X to fajna koncepcja na skoczka boleniowego . Ciekaw jestem jak Ci to wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 14 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2023 (edytowane) Po pierwszych testach myślę że pracą nie odbiega za wiele od oryginału.Wzorowałem się tylko grafiką z sieci i filmami z YT. Malowanie to już tylko moja inwencja twórcza ???? Niedługo mam urlop to sprawdzę dokładniej na żywej rybie???? Edytowane 14 Czerwca 2023 przez Zybi81 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi