Skocz do zawartości

Pik ♠️ Baits

Rekomendowane odpowiedzi

W wolnej chwili między malowaniem, lakierowaniem itd. powstają 2 cykadki z odpadów.

Zostały mi cienkie listewki po przecieraniu lipy więc postanowiłem pobawić się metodę 2 połówek.

Praca po testach nad wodą jest obiecująca, teraz odkleić folią i można malować.

Pierwszy korpus wymagał wyrównania powierzchni szpachlą.

post-68674-0-06538100-1675406961_thumb.png

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Ostatnio strasznie nie chce mi się przecierać lipy na listewki więc kupuję sobie z znanego sklepu internetowego takie oto kawałki lipy.

Docinam sobie na odpowiednie wielkości, materiał do strugania i szlifowania prima sort.Odpadu tyle co nic a nawet jak się trafi odpad to i tak jestem w stanie coś ciekawego z niego zrobić np. jak te cykadki z 2 postów wyżej ????

Z tego klocka mam zamiar zrobić kilka???? WTD pod rzeczne krawężniki, wzornik pod wobki już wycięty.

post-68674-0-44728000-1678463913_thumb.png

• Like 2

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Jeszcze szybkie sprawdzenie nad wodą i mogą kusić rzeczne krawężniki ????????????

Materiał lipa oklejane folią aluminiową, 8cm waga 7-8 gram, z racji że obciążenie w ogonie to nie straszne im dalekie loty, przynęty typowo powierzchniowe.

post-68674-0-49060100-1681649628_thumb.png

https://youtube.com/shorts/bGc61A_cxcU?feature=share

Edytowane przez Zybi81
  • Like 7

• 5 tygodni później...

Po pierwszych testach myślę że pracą nie odbiega za wiele od oryginału.

Wzorowałem się tylko grafiką z sieci i filmami z YT. Malowanie to już tylko moja inwencja twórcza ???? Niedługo mam urlop to sprawdzę dokładniej na żywej rybie????

Edytowane przez Zybi81
  • Like 1