Zybi81 Opublikowano 26 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2023 Testowe bolenióweczki zadaniowe 5,5 i 6 cm.Lipa, bez kotwic ok 8 i 10 gram. Jutro lecą w lakier a w środę testy na żywym organizmie ???? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 27 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2023 Tzn. na żywych drzewach? Ładne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 27 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2023 Oj tam ,oj tam????.Testy będą dziś wieczorem.W nocy spać nie mogłem to wrzuciłem w lakier i jeszcze dziś rano przed pracą.Po robocie wyczyszczę oczka, uzbroję i łogień nad wodę ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 30 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2023 (edytowane) Coś na lato ☀️☀️☀️Dzikus, materiał lipa ok 3,5 gr 35mm Filmik z pracą ???? https://youtube.com/shorts/h9ch2mzByM8?feature=share Edytowane 30 Czerwca 2023 przez Zybi81 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 5 Lipca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2023 Kilka kolejnych dzikusów wyleciało z mojej piwnicy ???? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvuss Opublikowano 5 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2023 Będzie zasysanko....piękne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 5 Lipca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2023 Musi być ????U mnie akurat co chwilę burza przechodzi więc działam z następnymi. Od przybytku głowa nie boli???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 10 Lipca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2023 Bezsterowe piąteczki. Materiał lipa oklejane folią aluminiową, lustro w opadzie, waga 5,5 gram.Wolne zwijanie praca V pod powierzchnią, można zasmużyć lub wyjść na powierzchnię przy szarpnięciu lub szybszym zwijaniu. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 13 Lipca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2023 Fluo perch, 65mm waga z kotwicami 8,5 g. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 15 Lipca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2023 BIEDROŃ ???? Wobek na duże kluchy do zadań specjalnych. Zamysł aby można było posłać przynętę daleko tam gdzie wzrok nie sięga ????Waga 5 gram 37mm. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 19 Lipca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2023 Taki secik dla forumowgo kolegi wiwaldi1970Oby letnie pstrągi mu darzyły ilością i rozmiarem ????????????5 i 4,5 cm powoli tonące materiał lipa oklejane folią aluminiową waga 4,2g i 3,8g 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Tyłem do przodu[emoji6]Po testach nad wodą uznałem że w taki sposób wobek znacznie lepiej pracuje. W wolnym prowadzeniu jest lustro przy szybszym zaczyna iść w lekkie V Wysłane z mojego moto g23 przy użyciu Tapatalka 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 29 Września 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2023 Oj rozleniwiłem się ostatnio ale plany są, coś tam dłubię powoli. Na warsztacie, a raczej kuchennym stole ???? coś na jesienną porę powoli sie wykluwa. Rozmiar 8 i 9 cm materiał lipa. Czasu nie ma bo za rzecznymi okoniami się uganiam???? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 10 Października 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2023 Coś pod okonie, wydłubane z lipy 7,5cm ok 10 gram. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 10 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2023 A i pewnie Bolek nie pogardzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 11 Października 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2023 (edytowane) Są też i większe i troszkę cięższe, ósemki ok 13-14 gram Edytowane 11 Października 2023 przez Zybi81 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 15 Października 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2023 Pomału kończę zaległe projekty, jest jeszcze kilka spraw i będzie można brać sie za coś nowego. Lipa w amelinium, ponoć tego sie nie pomaluje, jak widać można [emoji1787].Po niedzieli lecą do nowego właściciela, oby Wisełka mu darzyła [emoji123][emoji123][emoji123]. Wysłane z mojego moto g23 przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 17 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2023 (edytowane) Stary projekt nabiera tempa[emoji16]Balsa , stelaż 1,2 mm reszty parametrów nie pamietam[emoji16]W weekend planowane wklejanie steru i można wodować. Wysłane z mojego moto g23 przy użyciu Tapatalka Edytowane 17 Listopada 2023 przez Zybi81 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 17 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2023 To ile cm, że drut aż 1.2mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 17 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2023 (edytowane) Dobra masz mnie, może 1mm, będę w domu to sprawdzę dokładnie.( Choć obstawiał bym te 1,2 mm) Długość ok 12 cm , zazwyczaj woblery robię z lipy a ten jest z balsy. Dla mnie mega miękki materiał, dałem najgrubszy drut jaki miałem no i samo nacięcie na stelaż wzmocniłem cyjanoakrylem plus soda aby to trzymało jak najmocniej.Jakiś czas temu robiłem porządki i miałem jakieś obrazy do wyrzucenia, okazało się że rama w nich była wykonana z balsy, postanowiłem ją sobie odłożyć z myślą że wydłubię kiedyś coś z tego. Edytowane 17 Listopada 2023 przez Zybi81 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 17 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2023 Ja od jakiegoś czasu idę w drugą stronę. Staram się dawać jak najcieńszy drut. Tyle żeby nie wyglądał komicznie w porównaniu do jerka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 26 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 I tak to wyszło. Balsa 18,5 grama 11 cm. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 26 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 Gdy wszyscy jeszcze śpią na kuchennym stole dzieją się cuda ????????????.Szykuje sie kilka pstrągowych smakołyków, plan jest taki aby nie wklejać obciążenia natomiast zagruntować je w pokośie, który sam w sobie obciąży korpusy. W ten sposób (liczę sie z tym) nie wszystkie woblery będą do ustawienia a praca ich będzie mniej stabilna, czytaj będą myszkować, ale z doświadczenia wiem, że właśnie takie woblery najlepiej mi sie sprawdzają ????Z chęcią dowiem się jak to u Was jest z takimi woblerami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 26 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 Kąpiel w pokoście spowoduje, że "dodatkowe" obciążenie zostanie rozłożone równomiernie w całej objętości korpusu. Nie powinno to wpłynąć na myszkowanie. W zależności jak długo będziesz gotował w pokoście, to uzyskasz różny ciężar korpusu (woblera). Im dłużej będzie w pokoście, tym będzie cięższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 26 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 (edytowane) Myślę ze jednak trochę wpłynie na pracę woblera. Gęstość drewna nie jest taka sama w każdym jego miejscu (widać to po słojach w drewnie) więc nasycenie pokostem bedzie nierównomierne i brak skupionego obciążenia w 1 miejscu też spowoduje mniejszą stabilność . Edytowane 26 Listopada 2023 przez Zybi81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi