Skocz do zawartości

Pik ♠️ Baits

Rekomendowane odpowiedzi

Te mają trochę inną konstrukcję i podwójnie łączone przeguby. Nie wiem jak z malowaniem bo kompletnie nie pamiętam jak poprzednie malowałem .

Ostatnio bawiłem się zeszłorocznym wypustem minogów i odginając mocno oczko przednie w dół w końcu byłem zadowolony z pracy. Stabilnie trzymał sie nurtu z lekkimi odskokami na boki, ale to jeszcze można poprawić .

Zobaczymy jak to wyjdzie przy pierwszym wodowaniu.

Vako co do cierników to nawet udało mi sie na niego pb okonia złowić na mojej rzece. A i w zeszłym roku wpadło kilka sztuk takich pod 40cm.

post-68674-0-24021400-1738052701_thumb.jpg

Edytowane przez Zybi81
  • Like 5

Zbyszku, nie narzucam Tobie jakiegoś stylu malowania, jedynie podpowiadam, aby dla odmiany pomalować łamańce nie co inaczej  ;) . Twój styl bardzo podoba mi się i jestem ciekaw jak w Twoim wykonaniu wyglądałbym łamaniec pomalowany na pijawkę oraz dżdżownicę  ;) .

A zdjęcie tylko tak pokazowo, że można  ;)  :) .

• Like 1

Zbyszku, nie narzucam Tobie jakiegoś stylu malowania, jedynie podpowiadam, aby dla odmiany pomalować łamańce nie co inaczej  ;) . Twój styl bardzo podoba mi się i jestem ciekaw jak w Twoim wykonaniu wyglądałbym łamaniec pomalowany na pijawkę oraz dżdżownicę  ;) .

A zdjęcie tylko tak pokazowo, że można  ;)  :) .

Sławku przypadkowo mój post znalazł się zaraz pod Twoim. Nie było moją intencją wsadzać palce miedzy drzwi, a futrynę. Chodziło mi o ostatnie malunki woblerów na pstrągi, a nie jak mają wyglądać minogi lub pijawki.

Pozdrawiam M.

• Like 1

Nic nie szkodzi Vako, ruch w wątku wskazany????.

Minogi już prawie pomalowane i trochę na freestyle-u to zrobiłem. Jeszcze kilka warstw lakieru między nimi oczy i otwory skrzelowe. Trochę z tym babrania ale technika malowania tego wymaga.

Banjo nie odebrałem tego jak narzucanie się, trochę leniwy ostatnio się zrobiłem i mało woblerów robię ale może ziarno jakieś zasiałeś swoim postem????.

• Like 2

Tu można coś więcej podpatrzeć, aczkolwiek dla forumowiczów z JB też wrzucę ????

https://www.instagram.com/stories/pikulikzbigniew/3557105262998339054?utm_source=ig_story_item_share&igsh=cXh3cDQ4ZjU1cThk

Nie wiem czemu przerzuca na stronę główną, można zerknąć w relacji.

Edytowane przez Zybi81

Na pewno są bardziej stabilne, praca jest dosyć wąska ale segmenty ogonowe teraz bardziej sie wychylają na boki niż jak przy jednym oczku gdzie tak jakby pracowały wzdłuż własnej osi.

Edytowane przez Zybi81