Skocz do zawartości

Pik ♠️ Baits

Rekomendowane odpowiedzi

Dawno temu miałem zajawke na szukanie żelastwa z piszczałką i czasami kąpieliska odwiedzałem. Dziś robiąc porządki w szopie znalazłem takie "skarby". Dwa mepsiki jeden DAM i jeden "noł nejm". Nie omieszkam je wypróbować. Delikatnie je przetarłem papierkiem wodnym.

post-68674-0-59869400-1543259965_thumb.jpg

• Like 1

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Sam nie wiem po co te blaszki zrobiłem? Kiedyś od Jacka kupiłem zestaw pstrągowy i mimo, że jeszcze ich nie wypróbowałam to mnie urzekły.

Moje z kawałka rurki miedzianej +/- 1mm. Zabawa była przednia, a czy ryby będą na nie brać? Może tak???? Niestety w szopie prądu brak więc jeszcze zostało wywiercenie otworów. A i jak na pierwsze wahadła to chyba ok?

post-68674-0-86057900-1546110858_thumb.jpg

post-68674-0-55183700-1546110879_thumb.jpg

• Like 3

• 2 tygodnie później...

U mnie sezon na kropki dopiero od 1 lutego, może uda mi się co nieco do tego czasu skończyć. Swoje typy już mam i "kilery", może powtórzę malowanie????. Jak Bóg da to podzielę sie na giełdzie.

Praca, rodzina na 1 miejscu a chobby poźniej. Korpusy pół roku czekały aż je wyszlifuję. No może trochę mniej.

Ps. muszę podzielić się z patentem na szlifowanie korpusów. Zrobię foty to wstawię w odpowiednim miejscu.

post-68674-0-07860200-1547504379_thumb.jpg

Edytowane przez Zybi81
  • Like 3

Bardzo proszę.

Strugania to ja się uczę od roku, ale mam dobry paptent na szlifowanie i wtedy jest efekt. Choć przyznam się, że z tym drugim miałem styczność jeszcze w szkole średniej. Przez moje paluchy przeszło pewnie z kilka tysięcy korpusów, szlifowanie, wklejanie oczek, gruntowanie, podkład i lakierowanie. Głównie old school materiał lipa, gruntowanie pokostem. Ja dla siebie też tak robię. A za dzieciaka miałem przyjemność podglądania polską legendę w tej dziedzinie, choć wtedy nie myślałem o wędkowanie.

Edytowane przez Zybi81
  • Like 1