Skocz do zawartości

1.VIII

coloumb

Rekomendowane odpowiedzi

My wczoraj zrobiliśmy dzieciom lekcję pamięci.
Rano wieszały flagę, były na mszy patriotycznej, w internecie oglądały Warszawę 1935, a potem jeszcze ruiny zniszczonej już przez Niemców.

Opowiedzieliśmy im tragiczne relacje rodzinne. Przykładowo tam pod Halą zginął młodszy brat mojego dziadka.
Na koniec jeszcze o odbudowywaniu i dlaczego to było takie ważne, pomimo, że droższe od stawiania nowego miasta.

Na dyskusje, czy Okulicki był agentem znajdzie się jeszcze czas za kilkanaście lat, kiedy podrosną..

• Like 6

i masonów i cyklistów, a jak dobrze poszukać wrogów, to jeszcze i agentury niemieckiej, tylko nie chorej ambicji decydentów...

o teoriach spiskowych - w chlewie, przy pełnym korycie jedna świnia pyta drugą - czy to prawda że ludzie tak nas karmią żebyśmy szybciej nabrały wagi i później nas zabiją i zjedzą? na co druga odpowiada - zajmij się korytem i ciesz żarciem a nie uprawiasz jakieś dziwne teorie spiskowe

• Like 2

Piotr, dziękuję......tylko Ty zdobyłeś się na odwagę.....co za czasy......gdy umiera dowolny celebryta, sznur bezsensownych virtualnych świeczek.....dziś cisza.....zapewne był jakiś ważny mecz, może jakaś sztafeta pobiła rekord, może puścili gdzieś kolejny odcinek jakiegoś poprawnego ideologicznie serialu.....co się z nami dzieje![/

Taaaa.... wczoraj tchórzliwie zrobiłem obiad rodzinie, a później pojechałem na ryby. Na swoje usprawiedliwienie dodam, że na białą błystkę z czerwonym chwostem złowiłem rybę z biało czerwonymi kropkami.

• Like 3

Syrena o 17tej zastała mnie wczoraj na środku dużego jeziora. Odłożyłem wędkę, powstałem ... i tylko tyle.

Oby każdy miał prawo uczcić ten wyjątkowy dzień tak jak uzna za słuszne.

Szacunek Robert .....pewnie Ty chłop starej daty....bez obrazy oczywiscie z tym

ze-stary- :}

Edytowane przez martek
  • Like 1