Guzu Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Niezle wyglada ta Z-tka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 26 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 tylko ta błyszcząca nakładka na boczkach została nietknięta i tak psuje całokształt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Nic specjalnego jeśli chodzi o kolory,raczej mam na myśli wykonanie,chciałbym taki lakier jak fabryczny tyle że w innym kolorze. Wątpię że psiknięcie puszką w domu zadowoliłoby moje oczekiwania <_< Napisz do ZPI, za multiki brali 100-150 dolców. Maja chyba gdzieś na stronie. Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Dooobrze - to do @milupa. Dzięki Bujo za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 26 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Dzięki, przy okazji dostało się też żarówiastemu LongCastowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobol Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 tylko ta błyszcząca nakładka na boczkach została nietknięta i tak psuje całokształtZmatuj papierem 2000 na wodę,delikatnie i pryśnij nakładkę bezbarwnym w macie lub pół macie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Idź na ryneczek, kup od ruskich* jakiegoś byle jakiego młynka za 15zl... albo taniej i testuj testuj i testuj, żebyś nie miał później do siebie pretensji, że coś skopałeś . * nie wiem czy nasi wschodni bracia jeszcze siedzą na małych stołeczkach przed towarem wyłożonym na kocach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 27 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Idź na ryneczek, kup od ruskich* jakiegoś byle jakiego młynka za 15zl... albo taniej i testuj testuj i testuj, żebyś nie miał później do siebie pretensji, że coś skopałeś . * nie wiem czy nasi wschodni bracia jeszcze siedzą na małych stołeczkach przed towarem wyłożonym na kocach.To do mnie czy do @Wędkarza87 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Może być i do Was obu jeśli chcecie malować młynek. Z Takiego za 15zł nie będzie szkoda zdzierać farby i malować, a jak się nie uda to zdzierać i malować ponownie, żeby sprawdzić gdzie się błąd zrobiło ot tyle w temacie.A tak z ciekawości, to jak odebrałeś to co napisałem bo coś mi się wydaje, ze nie zrozumiałeś mojej intencji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elton Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 A nikt nie myślał o hydrografice? Jakiś carbon czy inne marmurki mogły by być ciekawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 29 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Może być i do Was obu jeśli chcecie malować młynek. Z Takiego za 15zł nie będzie szkoda zdzierać farby i malować, a jak się nie uda to zdzierać i malować ponownie, żeby sprawdzić gdzie się błąd zrobiło ot tyle w temacie.A tak z ciekawości, to jak odebrałeś to co napisałem bo coś mi się wydaje, ze nie zrozumiałeś mojej intencji Całkiem normalnie nic się nie doszukiwałem Tak tylko zapytałem bo ja już test z malowaniem zrobiłem jak widać na załączonych obrazkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalniak Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Całkiem niedawno widziałem filmik jak przebiega renowacja felg aluminiowych.Kolorek praktycznie można sobie zamówić dowolny a efekt końcowy super.Myślę,że kołowrotek z aluminiową obudową też dało by radę w ten sposób zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elton Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Skalniak jeżeli nawiązujesz do hydrografiki to można nią kryć wszelkiej maści materiały Jedyny warunek by się nie rozpuściły w wodzie. Przykładowy filmik: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arwanii Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Witam aktualnie przymierzam sie do kupna abu c3 jako że multik dość porysowany myślę nad polakierowaniem go i chciałbym wiedzieć czy ktoś już próbował lakierować multik jeśli tak to jakiej farby użył i jak się sprawdziła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Najlatwiej i naprosciej uzyc farb samochodowych. Swego czasu dzieki uprzejmosci tornado uzyskalem piekny polmat na moim CURADO 201 DHSV. gdybyś powiedzial wczesniej to bym zrobil tez i jego zdjecia... ale ta maszynka juz nie jest na sprzedaz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Arwanii możesz dać do malowania proszkowego. Proces malowania proszkowego wygląda tak że dany element stawiają na stojaku który jest naładowany ładunkiem elektrostatycznym ujemnym, potem przez specjalny pistolet który posiada ładunek dodatni farba (pył) jest napylany na dany element. Na sam koniec element jest wygrzewany. Jeśli masz porysowane boki w C3 to daj do zakładu który zajmuje się takim malowanie, zapłacisz nie więcej niż 30zł. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Podłącze się pod temat. Czy takie malowanie na pewno zlikwiduje ryski? Jak poradzić sobie ze śrubami, w panelach, kiedy są nie wyjmowalne do końca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vaymona Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Ryski i rysy pokryje bez problemu, problemem mogą być elementy grafitowe nie mam bladego pojęcia czy proszek do nich 'przyspawa' i jak zachowają się w piecu - temp. 250-270 C (malowałem tylko żelastwo) , następnym problemem może być dokładne pokrycie szkieletu cieką warstewką proszku (jednorazowo raczej się nie uda myślę że ze 2-3 razy minimum) Pragnę zaznaczyć że przygodę z malarnią proszkową miałem w roku 97, a jak wiadomo technika idzie do przodu... Pm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Są specjalne procesy do usuwania rys większych i mniejszych z różnych materiałów. Jeśli chodzi o lakiery samochodowe to sprawa wygląda tak że przed samym malowaniem należałoby cały "frame" multiplikatora poddać delikatnemu piaskowaniu lub użyć specjalnych specyfików do usuwania lakierów które są bardzo żrące i należy przy nich pracować w grubych rękawiczkach i masce z wkładami węglowymi do tego miejsce dobrze wentylowane. PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arwanii Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 (edytowane) Zastanawia mnie tylko wytrzymałość takiej powłoki pot brud i woda robią swoje @slider czym proponujesz usunięcie rys z obudowy c3 ponoć można nawet pastą do zębów(już wiem czemu wypadają) w razie czego podpinam fotki tego abu straszliwie porysowanego jak dla mnie https://plus.google....8642?banner=pwa Edytowane 28 Listopada 2012 przez Arwanii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 dla jasności mówimy o tym egzemplarzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Polerowanko, polerowanko, polerowanko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Nie jest tak źle myślę że wystarczy dobre konkretne polerowanie A jak nie to szkiełkowanie tylko ciężko znaleźć zakład który szkiełkuje osobom prywatnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brando Opublikowano 10 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Witam, Zgłaszam się do szanownych kolegów z pytaniem- prośbą odnośnie tuningu zewnęrznego. Chciałbym jednego ze swoich stradiców poddać lekkiej modyfikacji. Ma to być nowe malowanie i tutaj pytanie. Czy ktoś z forum zajmuje się tym profesjonalnie? Może jest w polsce jakaś firma godna polecenia? A może taki zabieg nie ma sensu? Z góry dziękuję za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 10 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 W zyciu bym na to nie wpadl. Moze lepiej cos wygrawerowac dla orginalnosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi