Skocz do zawartości

Malowanie kołowrotkow & multiplikatorow

milupa

Rekomendowane odpowiedzi

Nic specjalnego jeśli chodzi o kolory,raczej mam na myśli wykonanie,chciałbym taki lakier jak fabryczny tyle że w innym kolorze.

Wątpię że psiknięcie puszką w domu zadowoliłoby moje oczekiwania <_<

Napisz do ZPI, za multiki brali 100-150 dolców. Maja chyba gdzieś na stronie.

Bujo

Idź na ryneczek, kup od ruskich* jakiegoś byle jakiego młynka za 15zl... albo taniej i testuj testuj i testuj, żebyś nie miał później do siebie pretensji, że coś skopałeś :D.

* nie wiem czy nasi wschodni bracia jeszcze siedzą na małych stołeczkach przed towarem wyłożonym na kocach.

Idź na ryneczek, kup od ruskich* jakiegoś byle jakiego młynka za 15zl... albo taniej i testuj testuj i testuj, żebyś nie miał później do siebie pretensji, że coś skopałeś :D.

* nie wiem czy nasi wschodni bracia jeszcze siedzą na małych stołeczkach przed towarem wyłożonym na kocach.

To do mnie czy do @Wędkarza87 ?

Może być i do Was obu jeśli chcecie malować młynek. Z Takiego za 15zł nie będzie szkoda zdzierać farby i malować, a jak się nie uda to zdzierać i malować ponownie, żeby sprawdzić gdzie się błąd zrobiło ot tyle w temacie.

A tak z ciekawości, to jak odebrałeś to co napisałem bo coś mi się wydaje, ze nie zrozumiałeś mojej intencji :D

Może być i do Was obu jeśli chcecie malować młynek. Z Takiego za 15zł nie będzie szkoda zdzierać farby i malować, a jak się nie uda to zdzierać i malować ponownie, żeby sprawdzić gdzie się błąd zrobiło ot tyle w temacie.

A tak z ciekawości, to jak odebrałeś to co napisałem bo coś mi się wydaje, ze nie zrozumiałeś mojej intencji :D

Całkiem normalnie :D nic się nie doszukiwałem ;)

Tak tylko zapytałem bo ja już test z malowaniem zrobiłem jak widać na załączonych obrazkach :mellow:

• 9 miesięcy temu...

Najlatwiej i naprosciej uzyc farb samochodowych. Swego czasu dzieki uprzejmosci tornado uzyskalem piekny polmat na moim CURADO 201 DHSV. gdybyś powiedzial wczesniej to bym zrobil tez i jego zdjecia... ale ta maszynka juz nie jest na sprzedaz... :D

Arwanii możesz dać do malowania proszkowego. Proces malowania proszkowego wygląda tak że dany element stawiają na stojaku który jest naładowany ładunkiem elektrostatycznym ujemnym, potem przez specjalny pistolet który posiada ładunek dodatni farba (pył) jest napylany na dany element. Na sam koniec element jest wygrzewany.

Jeśli masz porysowane boki w C3 to daj do zakładu który zajmuje się takim malowanie, zapłacisz nie więcej niż 30zł.

Pozdrawiam

Ryski i rysy pokryje bez problemu, problemem mogą być elementy grafitowe nie mam bladego pojęcia czy proszek do nich 'przyspawa' i jak zachowają się w piecu - temp. 250-270 C (malowałem tylko żelastwo) , następnym problemem może być dokładne pokrycie szkieletu cieką warstewką proszku (jednorazowo raczej się nie uda myślę że ze 2-3 razy minimum)

Pragnę zaznaczyć że przygodę z malarnią proszkową miałem w roku 97, a jak wiadomo technika idzie do przodu...

Pm

Są specjalne procesy do usuwania rys większych i mniejszych z różnych materiałów.

Jeśli chodzi o lakiery samochodowe to sprawa wygląda tak że przed samym malowaniem należałoby cały "frame" multiplikatora poddać delikatnemu piaskowaniu lub użyć specjalnych specyfików do usuwania lakierów które są bardzo żrące i należy przy nich pracować w grubych rękawiczkach i masce z wkładami węglowymi do tego miejsce dobrze wentylowane.

Pozdrawiam

Slider

Zastanawia mnie tylko wytrzymałość takiej powłoki pot brud i woda robią swoje :wacko:

@slider czym proponujesz usunięcie rys z obudowy c3 ponoć można nawet pastą do zębów(już wiem czemu wypadają) w razie czego podpinam fotki tego abu straszliwie porysowanego jak dla mnie :ph34r:

https://plus.google....8642?banner=pwa

Edytowane przez Arwanii

• 11 miesięcy temu...

Witam,

Zgłaszam się do szanownych kolegów z pytaniem- prośbą odnośnie tuningu zewnęrznego. Chciałbym jednego ze swoich stradiców poddać lekkiej modyfikacji. Ma to być nowe malowanie i tutaj pytanie. Czy ktoś z forum zajmuje się tym profesjonalnie? Może jest w polsce jakaś firma godna polecenia?  A może taki zabieg nie ma sensu?

Z góry dziękuję za podpowiedzi.