Sandaczyk64 Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Super ale spróbuj też na sucharka połowić te lipienie będzie bardziej widowisko i więcej emocji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaverikZagan Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Jasne dopiero będą takie akcje a kolega gdzie łowi gdzieś w mojej okolicy czy wyżej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandaczyk64 Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Ja łowię o od marciszowa do kamiennej góry najczęściej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandaczyk64 Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Ale na tartaku też czasem jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ergie1 Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 PanowieA penetrował ktoś odcinek od Kamiennej Góry do Lubawki ???Dziwnie z tamtego rejonu nie ma w ogóle wieści o rybach. A zatem albo są i nikt się nie chwali, albo ich tam w ogóle nie ma ?Jaka jest prawda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaverikZagan Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Nie znam tego odcinka ale obstawiam to drugie Albo rzeka wybetonowana ... Niestety degradacja nie Unikniona za kilka lat nie będzie pływał żaden pstrąg i ilipień w Bobrze Poza tym jak są ryby to może i dobrze żę nikt się nie chwali czemu to służy ? takie fora i tematy z nad wody zdjęcia itd a widzieliście żeby 10 lat temu ktoś wrzucał filmiki pokazywał miejscówki itd. Dzisiaj każdy ma dostep do kamery porządnej w telefonie każdy robi super zdjęcia. Ja nie zabije nie zjem ty nie nasza brać z forum również nie bo szanują przyrodę ale to czyta cały internet dowiedzą się że są ryby nie odpuszczą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandaczyk64 Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Przez to że w lato było mało wody w rzece to ryba podchodziła niżej gdzieś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Przez to że w lato było mało wody w rzece to ryba podchodziła niżej gdzieś Przemieściła się. Z rzeki na patelnię! Bo niżej też jej nie ma, zresztą zapory co kilka kilometrów mocno utrudniają wędrówki.Parogodzinny spacer nad rzeką przed kilkoma dniami, zaowocował 1 krótkim i 1 30-kilkucentymetrowcem. Co ciekawe zauważyłem stadko cierników, widok rzadki. Do tego w dwóch kolejnych rzutach podhaczyłem najpierw ciernika, a następnie kiełbika wielkości ciernika. Jakieś pojedyncze małe rybki tam żyją, pocieszyło mnie to.Woda zachowuje się dziwnie. Przed tygodniem wysoka i mętna jak kawa z mlekiem, teraz niska i czysta, spadła z 0,5mt. A deszcze praktycznie padają codziennie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandaczyk64 Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Bo pewnie woda z zapory szla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandaczyk64 Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Ja wiem gdzie ta ryba jest ale to już są moje tajne miejscówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roni3709 Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 Witam, czy mógłby Mi ktoś pomóc w doborze miejsca na rzece Bóbr w okolicach Jeleniej Góry? Chciałbym się wybrać jutro na ryby w tamte okolice, bo będę w Jeleniej Górze i zastanawiam się nad odcinkiem kolo Pałacu w Wojenowie. Wiedzieć może gdzie się tam najlepiej wybrać na ryby? Z góry dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 (edytowane) Możesz spróbować w samym parku pałacowym. Przed, czyli w dół rzeki również są niezłe street-miejsca do obłowienia.https://www.google.pl/maps/place/50%C2%B052'42.4%22N+15%C2%B048'37.5%22E/@50.878437,15.808222,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x0:0x0!8m2!3d50.878437!4d15.810416Możesz w górę od Wojanowa. Możesz zaparkować tutaj. Taki Mini Market a po polsku zwykły spożywczak https://www.google.pl/maps/place/50%C2%B052'14.9%22N+15%C2%B049'32.5%22E/@50.870819,15.8251325,19z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x0:0x0!8m2!3d50.870819!4d15.825681I dalej ,wzdłuż drogi. Do wyboruNie wiem tylko, jak tam rzeka wygląda, bo w ostatnich latach sporo się tam budowało w ramach "zapobiegania" powodzi Edytowane 25 Maja 2016 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Witam. Dzisiaj byliśmy z ekipą na Bobrze w okolicach Kamiennej Góry, podszedł do nas miejscowy i oznajmił nam , że ktoś zatruł wodę gdy rzeka była skuta lodem. Mówił, że od kilku tygodni nikt z miejscowych nic tam nie złapał nawet małej rybki. Przez 6 godzin sznurowania kolega złapał jednego pstrąga i miał jedno branie. Czy ktoś z czytających forum ma informację czy faktycznie rzeka w tamtym rejonie była niedawno zatruta?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bohors Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Nic nie słyszałem o zatruciu, natomiast w tym roku zima była mroźna , wszystkie zbiorniki były skute lodem i kilka stad kormoranów wybiło populację kropków i lipasów od Kamiennej Góry do Lwówka. Rzekę Kamienną też wyczyściły . Zostały tylko pojedyncze duże ryby , bo takie są za cwane dla kormoranów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Nic nie słyszałem o zatruciu, natomiast w tym roku zima była mroźna , wszystkie zbiorniki były skute lodem i kilka stad kormoranów wybiło populację kropków i lipasów od Kamiennej Góry do Lwówka. Rzekę Kamienną też wyczyściły . Zostały tylko pojedyncze duże ryby , bo takie są za cwane dla kormoranów. to za rok zdechną z głodu ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishnen Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Bobry to fajne zwierzaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider1987 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 Może odswierzymy temat tej rzeki. Dzisiaj to nawet na odcinkach C&R wędkarze muszą mieć nadzór drugiego wędkarza aby wypuścić kropka spowrotem do wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gnat Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 Pojedyncze sztuki się trafiają ale faktycznie rzeka wytępiona. Okonie trafiam od Kamiennej Góry w kierunku na Lwówek. Pstrąg jest przylowem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rush111 Opublikowano 16 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 Trzy lata temu w rejonie Janowic Wlk. połowiłem trochę pstrągów ale tak max do 25 cm . A na płytkiej wodzie było też widać dużo drobnych pstrążków . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duman2015 Opublikowano 16 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 Na odcinku no kill we wleniu kłusole udający wędkarzy z Wrocławia początkiem stycznia złapali pstrąga 54 cm pięknego odjedzonego jak opowiada osoba która go mierzyła. Szkoda że oczywiście ryba nie przeżyła i jak w naszych wodach ma być dobrze???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 16 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 Ale wędkarz "odjedzony" pozostał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duman2015 Opublikowano 16 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 A żeby mu po drodze utknął ten pstrąg ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dalroy Opublikowano 16 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 Na odcinku no kill we wleniu kłusole udający wędkarzy z Wrocławia początkiem stycznia złapali pstrąga 54 cm pięknego odjedzonego jak opowiada osoba która go mierzyła. Szkoda że oczywiście ryba nie przeżyła i jak w naszych wodach ma być dobrzeTo może opowiedz coś więcej o tej osobie, takich ludzi trzeba piętnować z imienia i nazwiska. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelHERP Opublikowano 16 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 To może opowiedz coś więcej o tej osobie, takich ludzi trzeba piętnować z imienia i nazwiska.E tam. Wystarczy miasto [emoji6] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duman2015 Opublikowano 16 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 Już sprawa poszła do grodzkieko mam nadzieję że konsekwencje zostaną wyciągnięte 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi