Skocz do zawartości

Bóbr

Myku1987

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Nie wybieraj się. Bóbr zamknięty.

Za późno. Byłem wczoraj [emoji23]

Jaki jest normalny spust wody?

Wczoraj jak rzuciłem wobka do nawet nie zdarzyłem spojrzeć gdzie wpadł do wody, bo już był 200 metrów ode mnie w dół rzeki [emoji23]

Edytowane przez Hermano

• 3 tygodnie później...

witam, 

wiele wskazuje na to ze na początku maja będę w okolicach Lubawki i chciałbym wziąć spining ze sobą. czy mógłby ktoś z was podpowiedzieć żeby zwiększyć szanse na kontakt z drapieżnikiem to lepiej nastawić się na bukówkę z brzegu (szczupak, okoń) czy jest sens może wziąć kij pstrągowy i poszukać kropków lub klenio/jazi na Bobrze ? 

p.s. podpytuję bo czasu do wykorzystania z wędką w ręku będę miał raczej niewiele....

pozdrawiam  

Edytowane przez Gary

witam, 

wiele wskazuje na to ze na początku maja będę w okolicach Lubawki i chciałbym wziąć spining ze sobą. czy mógłby ktoś z was podpowiedzieć żeby zwiększyć szanse na kontakt z drapieżnikiem to lepiej nastawić się na bukówkę z brzegu (szczupak, okoń) czy jest sens może wziąć kij pstrągowy i poszukać kropków lub klenio/jazi na Bobrze ? 

p.s. podpytuję bo czasu do wykorzystania z wędką w ręku będę miał raczej niewiele....

pozdrawiam  

na bukówce okres ochronny dla szczupaka jest do końca maja. A biorąc pod uwagę okoliczny rybostan najlepiej zabierz: koc, kosz piknikowy i sześciopak :)

Edytowane przez gucio2020
  • Like 1

• 3 tygodnie później...

Poziom na dole reguluje zapora, a góra - na przestrzeni lat widać, że dopóki w Karkonoszach śnieg nie zejdzie to woda będzie podwyższona. Dla mnie Bóbr powyżej Jeleniej od kilku lat otwiera się dopiero w maju/czerwcu.

Ciągle pada... :) a jak już woda zbliża się do normalnego poziomu to znowu - ciągle pada...